• Etusivu
  • Sisustus

Kodin tulipalo saa usein alkunsa keittiöstä

Liesivahti tuo turvaa ja mielenrauhaa

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 04.12.2023
liesivahti-rafi

Päälle unohtuneesta liedestä tai vahingossa päälle pyörähtäneestä keittolevystä aiheutuu Suomessa vuosittain satoja tulipaloja. Helppokäyttöinen liesivahti on tehokas ja edullinen keino vähentää tulipalon riskiä kotona merkittävästi.

Liesi on keittiössä usein kovassa käytössä ruoanlaiton merkeissä, ja välillä sen ympärillä touhutaan myös kiireessä, väsyneenä tai muuten vain hajamielisissä tunnelmissa. Voi myös olla, ettei kaikkien asukkaiden lieden käyttöä ole mahdollista aina valvoa, vaikka se olisi tarpeen. Lieden huolimaton käyttö aiheuttaakin kodeissa vuosittain satoja tulipaloja.

Palovaroitin on tärkeä apukeino tulipalojen havaitsemisessa, mutta liesivahdin avulla monen palon syttyminen voitaisiin estää kokonaan.

Miten liesivahti toimii?

Liesivahti valvoo lieden käyttöä vuorokauden ympäri, vaikka kukaan ei olisi asunnossa paikalla. Se tunnistaa liesipalon riskin, hälyttää äänimerkin avulla ja tarpeen mukaan katkaisee liedestä sähköt ennen kuin palo syttyy. Myrkyllisiä kaasujakaan ei näin ollen pääse muodostumaan.


Muista! Liesipalon riski on pienin induktioliedellä, koska se kuumentaa keittolevyn sijaan ainoastaan keittoastian. Kun keitinastia otetaan pois induktioliedeltä, liesi sammuu automaattisesti.

Helppokäyttöisessä liesivahdissa on kaksi osaa, joista ohjainyksikkö tai virranhallintayksikkö kytketään sähkönsyöttöön. Yleensä kytkennän tekemiseen tarvitaan sähköasentaja. Toinen osa on anturi, joka voidaan kiinnittää esimerkiksi liesituulettimeen, seinälle tai kattoon. Eri merkkien ja mallien välillä on erilaisia käyttö- ja asennusohjeita, joten tutustu niihin huolellisesti, kun olet valitsemassa keittiöösi sopivaa liesivahtia.

Info

Info

Remontoi keittiö nyt edullisesti

Apua liesivahdin valintaan saat Powerin asiantuntevilta myyjiltä. Voit myös varata ajan ilmaiseen keittiösuunnitteluun, jos olet pohtimassa keittiön remontointia. Kampanja-aikana 28.2.–3.4.2022 voit hankkia uuden Parma-keittiön edullisesti 40 %:n alennuksella!

Power Finland Oy
Sisustus
paloturvallisuus
kodinkoneet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20226_78613.jpg
Hyödynnä keittiösaarekkeen koko potentiaali
Keittiösaareke on monipuolinen ja toiminnallinen lisä keittiöön. Keittiösaarekkeen hyödyt riippuvat kuitenkin tilan koosta ja toiminnallisista tarpeista. On tärkeää suunnitella keittiösaarekkeen sijoittelu ja koko huolellisesti, jotta se sopii saumattomasti keittiön kokonaisuuteen ja vastaa käyttäjän tarpeisiin.Saareke toimii luontevana tilanjakajana esimerkiksi keittiön ja ruokailuhuoneen tai keittiön ja olohuoneen välissä. Saarekkeesta saa toiminnoiltaan monipuolisen sijoittamalla siihen esimerkiksi kodinkoneita, vesipisteen tai ruokailupaikan.
20229_60049.jpg
Viimeinen sammuttaa kynttilät!
Kynttilä, tuo herkkä tunnelmanluoja arjessa ja juhlassa. Kynttilät eivät ole vain syksyyn ja talveen tarkoitettuja sesonkijuttuja, vaan niitä käytetään ympäri vuoden luomaan kotoista tai jopa juhlavaa tunnelmaa. Hypnoottisesti tanssahtelevan liekin kanssa tulee kuitenkin muistaa olla erityisen varovainen, poltat sitten kynttilää sisällä tai ulkona.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
avoimet takkaluukut
Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
Tiili, tuo satoja vuosia vanha rakennusmateriaali osoittaa hyödyllisyytensä ja erinomaiset ominaisuutensa myös tänä päivänä. Puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettu tiili ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja on myös siksi turvallinen valinta.Paitsi selvänä kodin rakennusmateriaalina, on se paikallaan myös tulisijaa sekä piippua rakennettaessa. Lämmitysominaisuudet ovat tiilitulisijassa vertaansa vailla, sillä itse tiilessä lämmönjohtavuus on pieni, mutta lämmönvarauskyky on suuri.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton