Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen talviaikaan
Huonosti tiivistetty ikkuna huurtuu.
Parhain tapa muistaa huoltaa ja tutkia tiivisteiden kunto on vuosittain ikkunoiden pesun tai huoltomaalauksen yhteydessä. Tiivistyksen tarve tulee esille monesti vasta lämmityskaudella, jolloin kylmät ja vetoiset kohdat löytyvät helposti. Talvella on kuitenkin syytä ottaa lämpötila huomioon. Itseliimautuvien tiivisteiden asennus on tapahduttava vähintään +5°C lämpötilassa. Tiivisteen varmistamiseen kannattaa käyttää nitojaa, jolla varmistetaan vähintään tiivisteiden päiden pysyminen kiinni.
Info
HUOM! Monesti talvella hätätyönä tehty tiivistys johtaa tiivisteen irtoamiseen, jos kiinnityspinnan esityöt jäävät puutteelliseksi, mutta jopa väliaikainen tiivistäminen on parempi kuin lämmön karkaaminen ulkoilmaan.
Lämpövuodon merkit
Lämpövuodosta kielii myös vesi tai lumi ikkunan välitilassa. Vanhentunut tai liian ohut sisäikkunan tiiviste aiheuttaa ulkolasin sisäpuolelle höyryä tai jäätä. Sisälasin höyry taas johtuu tiivisteen puuttumisesta ulkoikkunassa, liian korkeasta kosteusprosentista huoneessa, sisäilmaongelmista tai esim. esteestä ikkunan huoneiston puolella, kuten verhot tai huonekalut.
Lue lisää:Huurtuuko ikkuna? Mikä avuksi? >>
RK Ikkuna- ja ovitiiviste Omega-profiili, Silikoni
Erittäin hyvä tiiviste talviaikaan tehtävään ikkunoiden ja ovien tiivistämiseen on itsestään liimautuva Ikkuna- ja Ovitiiviste Omega-Profiili, Silikoni, jonka tiivistysalue on 3-6 mm ja tiiviste toimii erittäin hyvin kylmissä olosuhteissa. Silikonitiiviste on kestävä, pysyvästi joustava ja korkealaatuinen.
RK Silikonitiiviste O-profiili on itsestään liimautuva tiiviste. Se kestää hyvin UV-valoa, säilyttää hyvin värinsä (valkoinen) sekä elastisuutensa voimakkaassakin auringonpaisteessa. Tuotteen kestävyys on 20 vuotta.