• Etusivu
  • Talo

Kaapistojen kiinnitys ilman taustatukia

Mariana Ravonius
Kaupallinen yhteistyö
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc logoSaint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 08.04.2025
20204_64428.jpg
Kipsilevyn edut rakentamisessa ovat selvät: muunneltavat tilat sekä erinomainen ääneneristys ja paloturvallisuus. Nyt myös helppoon ripustamiseen ja erityisen kestävään seinäpintaan on uusi ratkaisu, Gyproc Habito®. Levyn voi helposti yhdistää muihin kipsilevyihin, koska niiden paksuus on sama, 12,5 mm.

Gyproc Habito® -levy soveltuu kaikkialle minne perinteinenkin kipsilevy, mutta erityisesti se soveltuu kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit sekä sairaalat.

Kotien keittiökaapistojen asennusvaiheessa Habito®-levy osoittaa erinomaisuutensa, sillä levy vähentää kaapistojen kiinnittämisessä tarvittavaa esityötä. Koska Habito®-levy kestää jopa 40 kilon ripustuskuorman yhdellä puuruuvilla, voi kaapistojen kiinnityspisteet hakea vapaasti kipsilevypinnoilta asennuksen yhteydessä. Et siis tarvitse lisätukia levyn taakse.

Näin kiinnität kaapistot Gyproc Habito® -levyyn

Habito kannattelee myös keittiön kaapit

Laske Habito-seinän kuormituskapasiteetti Kuormituslaskurilla

Gyproc Habito -laskurilla voit laskea Habito-seinän kuormituskapasiteetin.

Kuormituslaskennan edellytykset

  • Kuormitusarvojen varmuuskerroin on 3.
  • Kuorman oletetaan olevan staattinen.
  • Dynaaminen kuormitus on arvioitava erikseen.
  • Kiinnityspisteiden väli tulee olla vähintään 200 mm tai kuormitusta on pienennettävä.
  • Seinän maksimaalinen kuormitus on 300 kg/m.
  • Kiinnitysruuvia ei saa kiristää liikaa, ettei se pyörähdä Habito -levyssä.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
keittiö
kipsilevyt
väliseinät
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Pariskunta remontoi asuntoa ja tutkivat suunnitelmia
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Kipsilevy on monipuolinen materiaali, sen avulla voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon.
20212_68449.jpg
Kysymyksiä ja vastauksia liittyen joka kodin rakennuslevyyn
Markkinoiden kovin rakennuslevy, Gyproc Habito, on ollut markkinoilla jo useamman vuoden, mutta yhä edelleen levyn ominaisuudet herättävät mielenkiintoa ja kysymyksiä. Murretaanko siis pari myyttiä aiheesta?Voiko todella olla, että kipsipohjainen rakennuslevy kestää vauhtia ja elämää? Ja miten voi olla mahdollista, että painavienkaan esineiden ripustamiseen ei tarvita erikoiskiinnikkeitä vaan tavallinen puuruuvi riittää?
201511_44786.jpg
Remontoijalle erinomainen levyratkaisu
Erityisesti puu- ja kiviseinien uudelleen pinnoitukseen kehitetty Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo on jokaiselle vanhan kiinteistön remontoijalle tarkoitettu erikoislevy. Levy on helppo käsitellä ergonomisen levykokonsa ja keveämmän painonsa ansiosta.
20149_41060.jpg
Toteuta kotiisi kaarevia pintoja käyttäen kipsilevyä
Persoonallisuus ja yksilöllisyys ovat tämän päivän sanoja, ja se näkyy myös ihmisten kodeissa. Esimerkiksi oleskelutiloihin sijoittuvat kaarevat väliseinät eivät ole mikään harvinainen näky. Onnistuuko sellaisen toteutus muuten kuin kiveä käyttämällä? Kyllä, Gyprocin kipsilevyjä on mahdollista taivuttaa niin seinä kuin kattopinnoissakin. Taivuttaminen on helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin miltä se kuulostaa – menetelmä on nopea oppia ja vaatii vain huolellisuutta.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?
20234_81370.jpg
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja?
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja? Pitääkö koko talo lisäeristää vai riittääkö vain yhden rakennuksen osan lisäeristys?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton