• Etusivu
  • Talo

Q & A Habito - jokakodin rakennuslevy

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 07.12.2022
20212_68449.jpg

Gyproc Habito kestää kovaakin käyttöä.

Markkinoiden kovin rakennuslevy, Gyproc Habito, on ollut markkinoilla jo useamman vuoden, mutta yhä edelleen levyn ominaisuudet herättävät mielenkiintoa ja kysymyksiä. Murretaanko siis pari myyttiä aiheesta?

Voiko todella olla, että kipsipohjainen rakennuslevy kestää vauhtia ja elämää? Ja miten voi olla mahdollista, että painavienkaan esineiden ripustamiseen ei tarvita erikoiskiinnikkeitä vaan tavallinen puuruuvi riittää?

Mikä on Habito?

Habito on Gyprocin kehittelemä aivan uudenlainen, erityisen kestävä ja ripustusluja rakennuslevy. Kuten useat muutkin Gyprocin kartonkipintaiset kipsilevyt, myös Gyproc Habito on reunaohennettu levy, joka on helppo saumata. Vaalean pintansa ansiosta se on myös helppo pinnoittaa. Levyllä on EPD-ympäristöseloste, M1-sisäilmaluokitus sekä CE-merkintä.

20212_68450.jpg

Mihin Habiton lujuus perustuu?

Habito-rakennuslevy on valmistettu kipsistä, kuten muutkin Gyprocin kipsilevyt. Habiton erikoisuutena ja kestävyyden perustana on kipsiytimeen lisätyt patentoidun lisäaineet, jotka takaavat ennennäkemättömän lujuuden: levyn iskunkestävyys on jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna! Huolimatta parantuneesta kestävyydestä, pysyy kipsilevylle ominainen työstettävyys ennallaan. Et siis edelleenkään tarvitse erikoistyökaluja levytystyön onnistumiseksi, vaan levy leikkaantuu helposti mattoveitsen avulla.

Eikö Habitoon kiinnittäessä todella tarvita kalustetukia tai kipsilevyankkureita?

Gyproc Habito -rakennuslevy on erityisen luja, joten mitään suuria kiinnitysoperaatioita ei ole tiedossa. Lyhyesti ja ytimekkäästi otsikon kysymykseen voikin todeta, että: Ei tarvita. Esineiden ripustaminen on helppoa, kun yksinkertaisella levytyksellä tehty rakenne kantaa tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kilon kuorman.

Mitä se sitten tarkoittaa käytännössä? Helpompaa rakentamista ja sisustamista, sillä raskaidenkin ripustettavien huonekalujen sekä esineiden ripustuspaikka on itse valittavissa, kun ei tarvitse miettiä missä runkotolpat sijaitsevat, mitä tulpilla, ankkureilla tai muita tukirakenteilla esineen kiinnittäisi tukevasti. Habitoa käytettäessä levyn takana ei siis tarvitse käyttää myöskään vanerilevyä tai erillisiä kalustetukia. Kaksinkertaisella levytyksellä sekä ruuvien määrää lisäämällä saadaan kestävyyttä lisättyä entisestään. Gyproc Habito -laskurilla voit laskea tarkemman Habito-seinän kuormituskapasiteetin omassa kohteessasi.

Habitossa yhdistyy kipsilevyn sekä vanerilevyjen parhaat ominaisuudet, joten yhden tavallisen puuruuvin varassa voit todellakin kiinnittää 40 kilon ripustuskuorman ja lisäruuvilla sekä -levytyksellä pystyt moninkertaistamaan kiinnitysmahdollisuudet helposti.

Minne Habito soveltuu?

Habito soveltuu kodin mihin tahansa tilaan, johon tavallinen kipsilevykin. Erityisesti levyä suositellaan kuitenkin tiloihin, joissa kaivataan erityistä kestävyyttä iskuja vastaan sekä lujuutta ripustamista varten. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi olohuoneet, keittiöt, autotallit sekä varastotilat. Habito soveltuu hyvin myös märkätiloissa käytettäväksi, rankajaolla k600.

Jos et usko, kurkista video, kuinka kevytrakentajat koettelevat Habitoa.

Miksi Habito?

Habito tarjoaa merkittävän innovaation koko rakennusalalle, aina julkisista kohteista pientaloihin. Habiton ominaisuuksien ansiosta seinärakenteet voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti vähemmillä levykerroksilla. Lisäksi Habitolla levytetty seinärakenne on elämätön ja se omaa hyvän palo- ja ääneneristävyyden. Omakotitalon rakentajalle ja saneeraajalle Habiton edut näyttäytyvät ripustamisen vapautena ja kestävänä, huoltovapaana seinäpintana.

202212_80405.jpg
Info

Info

Ominaisuuksia:

  • Käänteentekevä ripustuslujuus vapauttaa sisustuksen ja takaa nopean ja helpon asennuksen.
  • Iskunkestävä seinäpinta esimerkiksi lastenhuoneisiin tai autotalliin.
  • Levyn kestävyys antaa pitkän käyttöiän ja pienentää korjaus- ja huoltotarvetta.
  • Levy on reunaohennettu ja pinnaltaan vaalea, näin levyn saumaus ja pinnoitus on tehty helpoksi.
  • Erinomainen palonkestävyys, ääneneristävyys ja jäykistyskapasiteetti.
  • Gyproc Habito® on testattu ja dokumentoitu kaikissa Gyproc-väliseinäjärjestelmissä.
  • Levyn paksuus on sama kuin muissa Gyproc-kipsikartonkilevyissä – voit huoletta yhdistellä levyjä oman tarpeesi mukaisesti.
  • Gyproc Habito® -levyllä on M1-sisäilmaluokitus sekä CE-merkintä.

Tutustu Gyproc Habito® -levyn käsittelyyn ja asentamiseen.

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
keittiö
kipsilevyt
väliseinät
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
Poika istuu lokeroiden päällä, seinä gyproc habito -levyä
Mitä sinun seinäsi kestää?
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
20214_69715.jpg
Ohut ja kestävä seinärakenne
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää suurtakin rasitusta tarjoten samalla uudenlaista ripustamisen vapautta. Tarjolla on kipsilevy, jolla on helppo rakentaa sisäseiniä niin asuin- kuin varastotiloihinkin. Nyt seinärakenne on mahdollista saada jopa perinteistä väliseinää kapeampana ratkaisuna – mistä siis on kyse?
201611_47731.jpg
Iskunkestävät kulmat - helposti toteutettavissa
Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun. Kulmien kestävyyttä on mahdollista parantaa Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoilla.
20168_47097.jpg
Rakennuslevy, joka antaa uudenlaisia ripustusmahdollisuuksia
Kun kuulet, että on olemassa kipsilevy, joka kestää jopa 40 kg ripustuspainon yhden ruuvin varassa, uskoisitko sitä todeksi? Totta se nimittäin on. Gyprocin valikoimaan kuuluva Gyproc Habito® on markkinoiden kovin rakennuslevy, joka kestää kulutusta ja sallii aivan uudenlaisen tavan ripustaa.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton