• Etusivu
  • Talo

Piippaako sinulla - tarkista palovaroittimiesi toiminta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.10.2008
200810_13818.jpg

Piippaako sinulla? on palovaroitinkampanja, joka käynnistyy torstaina 30. lokakuuta. Kampanjan tavoitteena on saada kansalaiset kiinnostumaan omista palovaroittimistaan, hankkimaan niitä riittävästi ja tarkistamaan niiden toiminta säännöllisesti. Kampanja näkyy televisiossa, internetissä ja pelastuslaitosten tapahtumissa, ja sen järjestelyistä vastaavat muun muassa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja pelastuslaitokset.

Palovaroittimien hankinnasta ja sijoittamisesta huolehtii asukas eli sinä itse. Parhaimman suojan saat, kun asennat palovaroittimen jokaiseen makuuhuoneeseen ja yhden vielä uloskäynnin läheisyyteen. Asuinrakennuksessa palovaroittimia on oltava vähintään yksi jokaisen asuinkerroksen jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden. Esimerkiksi 61 neliön kaksiossa palovaroittimia on oltava vähintään kaksi. Kiinnitä palovaroittimet kattoon, mahdollisimman keskelle, jolloin savu tavoittaa ne esteettä.

Piippaako sinulla -kampanja näkyy MTV3-kanavalla lokakuun lopusta itsenäisyyspäivään. Yksityiskohtaisempaa tietoa palovaroittimista saat osoitteesta piippaakosinulla.fi. Lisäksi pelastuslaitokset ja nuohoojat kampanjoivat palovaroittimien toimintakunnon puolesta ympäri Suomea.

Piippaus riittää

Tarkista palovaroittimiesi toiminta vähintään kerran kuukaudessa sekä aina, kun olet ollut useamman päivän poissa kotoa. Kokeile toimintakuntoa painamalla laitteessa olevaa testinappia. Jos kuulet voimakkaan piippausäänen, palovaroittimesi on toimintakunnossa. Ellei ääntä kuulu tai se on heikko tai katkonainen, vaihda palovaroittimeen uusi paristo. Mikäli piippaus ei kuulu kunnolla paristonvaihdosta huolimatta, vaihda tilalle uusi palovaroitin välittömästi.

Vuoden 2009 helmikuusta lähtien rakennusluvan saaneisiin asuinrakennuksiin tulee asentaa sähköverkkoon kytkettävät palovaroittimet, joiden toiminta varmistetaan paristolla tai akulla.

Kampanjan suunnitteluun ovat osallistuneet Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön lisäksi sisäasiainministeriö, ympäristöministeriö, pelastuslaitokset, Nuohousalan Keskusliitto, Turvatekniikan keskus Tukes ja Suomen Palopäällystöliitto. Kampanjan on rahoittanut Palosuojelurahasto.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201312_37323.jpg
Kauppias myös on apunasi talopakettia ostettaessa
Kodin suunnittelu alkaa Kastelli-kauppiaasi kanssaKotisi valinta alkaa tonttisi tiedoista. Kaava-alueen ulkopuolella olevalla tontillasi voit vapaammin toteuttaa omia toiveitasi kunhan talosi sopii ympäristöön. Kastellin mallistoissa on runsaasti valmiita vaihtoehtoja, jotka sopivat sellaisenaan, peilikuvana tai tontillesi räätälöidyin muutoksin juuri tonttisi erityispiirteisiin. Ota tonttisi tiedot karttoineen mukaan ja tule Kastelli-kauppiaan juttusille. Hänellä on osaamista ja aikaa löytää oikeat ratkaisut ja auttaa sinua kotiunelmiesi ja tonttisi yhteensovittamisessa.Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli-taloesiteJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
20235_81847.jpg
Luotettava yhteistyökumppani LVI-remonteissa
LVI-remontit ovat monimutkaisia projekteja, jotka vaativat tarkkaa suunnittelua, aikataulutusta ja laadukkaita materiaaleja. Onkin tärkeää löytää luotettava kumppani, joka tarjoaa laadukkaita tuotteita, pystyy takaamaan tuotteiden saavutettavuuden ja tarjoaa asiantuntevaa tukea läpi projektin.
20199_59970.jpg
Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen
Kevät on oivaa aikaa tiivistää ovet ja ikkunat, samalla kun ne pesee ja huoltaa muutenkin. Vaikka tiivistystyö ei vaikeaa olekaan, on siinä omat huomioitavat seikkansa.
20213_69365.jpg
Hyvästit kuralätäköille - ideat pihan kiveämiseen
Kun jokavuotinen kuraralli jälleen pihalla alkaa, kannattaa pysähtyä miettimään, että jos tekisikin pihasta helppohoitoisen, persoonallisen sekä mukavan käyttää. Miten olisi pihakiveys?
20238_82814.jpg
Ensimmäinen jakso on julkaistu! DIY-remppa - uhka vai mahdollisuus?
Monille meistä tee-se-itse -asiat ovat jo ennestään tuttuja, ja on antoisaa nähdä oma työnjälki esimerkiksi oman kodin sisustuksessa. Ohjevideoiden tai -lehtisten parissa vietetyt tunnit kuitenkin herättävät tunteita suuntaan ja toiseen. Vaikka intoa ja halua DIY-remppaamiseen olisi, niin milloin vasaraan tai maalitelaan tarttuminen kannattaa ja milloin on aika kutsua ammattilaiset apuun.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Seminaari Sisäilmapaja3
Sisäilmapaja 3 on Sisäilmayhdistyksen, Forssan kaupungin, Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän ja LounaPlussan järjestämä maksuton seminaari.Järjestelyissä on mukana Kosteus- ja hometalkoot ja Sosiaali- ja terveysministeriö.Tapahtuma järjestetään Hotelli Rantasipissä, Saarelankatu 12, 30100 Forssa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton