• Etusivu
  • Talo

Murskataanpa muutamia myyttejä kosketusvapaista hanoista

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Julkaistu 04.08.2020Päivitetty 13.11.2023
1920 AdobeStock_445149207

Tunnetko sinä faktat kosketusvapaiden hanojen takaa?

Kosketusvapaat hanat ovat yleistyneet runsaasti. Niitä näkee niin julkisten rakennusten wc-tiloissa kuin myös yhä yleistyvässä määrin kodeissa. Vaikka kosketusvapaat hanat ovatkin tulleet tutummiksi, pyörii niiden ympärillä vielä muutamia myyttejä.

Tässä viisi myyttiä ja niihin vastaukset:

Myytti #1 Kosketusvapaissa hanoissa olevat paristot kuluvat nopeasti

Älykkäät hanat on varustettu litiumparistoilla, joiden käyttöikä on 3-5 vuotta. Virran loppuminen paristosta ei pääse yllättämään, sillä Oraksen kosketusvapaissa hanoissa vilkkuu punainen valo, kun on tullut aika vaihtaa paristo.

Itse vaihtoprosessi on helppo suorittaa vain muutamassa minuutissa. Tiesitkö, että uusimmissa Oraksen kosketusvapaissa hanoissa on mahdollista tarkistaa pariston tila käyttämällä Oras App-sovellusta? Lisätietoa paristoista löydät Oras hanaoppaasta. Voit myös aina ottaa yhteyttä Oraksen tekniseen palveluun.

Myytti #2 Kosketusvapaan hanan lämpötilaa ei pysty säätämään

Myytti on osittain totta, sillä on olemassa muutamia kosketusvapaita hanamalleja, joissa ei ole lämmönsäätöä. Tällaiset mallit ovat kuitenkin tarkoitettu pääosin käytettäväksi julkisissa tiloissa. Monissa Oraksen hanoissa on kuitenkin pieni sivuvipu, josta lämpötilaa on mahdollista säätää helposti juuri halutunlaiseksi.

Tiedätkö, kuinka kädet tulisi pestä? Kurkista täältä!

Myytti #3 Kosketusvapaat hanat on tarkoitettu ainoastaan julkisiin tiloihin

Tämä myytti ei pidä paikkaansa, vaikka kosketusvapaat hanat kyllä hakevat ehdottomasti paikkansa kouluissa, päiväkodeissa sekä toimistoissa. Kosketusvapaat hanat eivät vain paranna hygieniaa, vaan myös vähentävät vedenkulutusta ja säästävät energiaa, joka kuluu veden lämmittämiseen. Tämä tekee kosketusvapaasta hanasta hyvän ratkaisun myös yksityiseen kotikäyttöön. Oraksen laajasta valikoimasta löytyy helposti asennettavia ja muotoilultaan viehättäviä älykkäitä hanoja, jotka soveltuvat täydellisesti kotikäyttöön.

Kosketusvapaat hanat edistävät käsihygieniaa myös kotona!
Puolita vedenkulutuksesi - katso video

Monissa Oraksen kosketusvapaissa hanoissa on mahdollista säätää lämpötilaa. Oras Electra.

Monissa Oraksen kosketusvapaissa hanoissa on mahdollista säätää lämpötilaa. Oras Electra.

Myytti #4 Kosketusvapaat hanat ovat kalliita vaihtoehtoja

Kosketusvapaita hanoja löytyy useista eri hintaluokista – halvimmillaan kosketusvapaan hanan saa omakseen muutamalla sadalla eurolla. Kalliimpikin hana maksaa itsensä nopeasti takaisin, kun otetaan huomioon hanan tuoma säästö veden ja energian kulutuksessa.

Tällaisia ovat kosketusvapaat hanat!

Myytti #5 Kosketusvapaiden hanojen sensoreissa on usein toimintahäiriötä

Oraksen kosketusvapaissa hanoissa käytetään Oraksen patentoimaa PSD-teknologiaa, jonka avulla varmistetaan, että hana reagoi tarkasti kätesi liikkeisiin. Sensori tunnistaa kätesi asennon luotettavasti, vaikka kätesi olisivat kuinka likaiset tahansa tai huoneessa olisi pimeää.

Uusimmissa hanoissa sensorien herkkyyttä on mahdollista tarvittaessa säätää Oras App -sovelluksen avulla. Mikäli sensorin paristo on kulunut loppuun, on sen vaihtaminen uuteen helppoa. Kurkista vaikka Myytti #1.

Kurkista video aiheesta kosketusvapaiden hanojen asennus ja säätö täältä!

Kosketusvapaiden hanojen avulla parannat hygieniaa, vähennät vedenkulutusta sekä veden lämmittämiseen tarvittavaa energiaa.

Kosketusvapaiden hanojen avulla parannat hygieniaa, vähennät vedenkulutusta sekä veden lämmittämiseen tarvittavaa energiaa.

Info

Info

Oletko hankkimassa uutta hanaa?

Oras Oy
Talo
käyttövesi
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
nainen-digitaalisella-naytolla-varustettu-kasisuihku
Näin voit säästää vettä ja energiaa helposti
Tiesitkö että kulutamme suihkussa jopa 66 % kaikesta kotona käytetystä lämpimästä vedestä? Tai että suihkussa kuluu minuutissa saman verran energiaa mitä kodin valaistus kuluttaa päivän aikana keskimäärin? Kestävä kehitys ja luonnonvarojen järkevä käyttö nousevat yhä tärkeämpään osaan yhteiskunnassamme. Kun on kyse muutosten toteuttamisesta jokapäiväisessä käytöksessämme, tarkoitus on hyvä, mutta todellisuus on usein päinvastainen. Hyvä esimerkki tästä on kuuma suihku.
20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20217_71648.jpg
Miltä näyttäisi luonnonkivi kodin sisustuksessa?
Kaipaatko kotiisi kulutusta kestävää laattapintaa, mutta perinteisten keraamisten laattojen valikoimasta ei oikein löydy mieleistä? Oletko ajatellut aitoa, ekologista sekä pitkäikäistä luonnonkiveä, joka sopii lattia- ja seinäpintojen lisäksi myös pöytätasoihin?
201811_53250.jpg
Luonnonkivipinta on huoleton
Kestävä ja kaunis kivi sopii jokaiseen sisustukseen. Usein sisustukselta toivotaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.
201812_55762.jpg
Ammattilaisen vinkit led-valaistukseen
Valaistussuunnittelu on tärkeä osa kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain kävelemällä sisään (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton