• Etusivu
  • Talo

Kosketusvapaiden hanojen avulla voi edistää käsihygieniaa

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 05.12.2023
20203_63659.jpg

Käsienpesu on siis tärkeää, vaikka yrittäisimme olla kuinka huolellisia ja varovaisia tahansa.

Ihminen altistuu päivittäin useille erilaisille viruksille, bakteereille sekä muille taudinaiheuttajille jo perus arjessaan. Mikäli taudinaiheuttajat pääsevät kehoomme nenän, suun tai silmien kautta, voivat ne johtaa ikäviin tartuntoihin ja pahimmillaan jonkinlaiseen tautikierteeseen.

Jos omia mahdollisuuksiaan terveenä pysymiseen haluaa parantaa, on yksinkertaisin sekä tehokkain suojautuminen säännöllinen ja perusteellinen käsienpesu.

Kosketusvapaata

Tiesitkö, että jopa 80% infektiotaudeista tarttuu nimenomaan käsien välityksellä. Joko tiedostaen tai tiedostamattamme kosketamme kasvojamme keskimäärin 16 kertaa tunnissa*. Tämä kertoo jo, että kunnollisen käsihygienian avulla voimme itse vähentää omaa sairastumistamme. Käsienpesu on siis tärkeää, vaikka yrittäisimme olla kuinka huolellisia ja varovaisia tahansa.

Taudinaiheuttajat voivat viihtyä pidempäänkin erilaisilla pinnoilla. Tästä syystä, mitä vähemmän pintoja joutuu koskettamaan käsillään, esimerkiksi ostosreissun aikana ja sen jälkeen, sitä vähemmän erilaisia taudinaiheuttajia saamme käsiimme. Nykyaikaiset Oraksen kosketusvapaat hanat auttavat osaltaan vähentämään turhia kosketuksia ja parantavat näin turvallisuutta ja varmistavat parhaan mahdollisen hygienian. Kosketusvapaita hanoja löytyy useimmista julkisista ja puolijulkisista tiloista sekä nyt myös yksityiskodeista.

Hygienia ja vahva muotoilu samassa paketissa: Oras Electra.
Hygienia ja vahva muotoilu samassa paketissa: Oras Electra.

Käsiä tulisi puhdistaa huolellisesti 30 sekunnin ajan, vaahdottaa saippualla ja huuhdella puhtaalla vedellä. Kosketusvapaiden hanojen etuna onkin, että itse hanaan ei tarvitse koskea lainkaan, mikäli vähentää taas taudinaiheuttajien siirtymistä käsistä hanan pinnalle. Kun hanaa ei tarvitse koskettaa, välttyy hanan pinta myös käsistä tippuvalta vedeltä ja pysyy puhtaana kauemmin.

Hygienia sekä käyttömukavuus: julkiset ja puolijulkiset tilat

Lääkäriasemilla sekä hoitolaitoksissa vaaditaan korkeaa hygieniatasoa sekä turvallista vedenkäyttöä. Tämä tulisi varmistaa myös muissa julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa, kuten kouluissa, toimistoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja elokuvateattereissa.

On loogista, että missä suuri määrä ihmisiä kohtaa, siellä bakteerien sekä virusten määrä on luonnollisesti korkeampi. Asianmukaiset toimenpiteet ovat siis välttämättömiä.

Kosketusvapaat hanat, kuten Oras Electra tai Oras Medipro vähentävät omalta osaltaan tehokkaasti taudinaiheuttajien siirtymistä ollen samalla ylivoimaisen miellyttäviä käyttäjän käyttää.
Hanassa oleva sensori reagoi tarkasti käyttäjän käsiin, jolloin mitään hanan osaa ei tarvitse käsienpesun aikana koskettaa. Valitunlämpöisen veden tulo loppuu automaattisesti kun sensori ei enää havaitse käsiä. Lämmönsäätökahvalla varustetuissa malleissa lämpötilaa on mahdollista säätää helposti.

Julkisissa tiloissa kosketusvapaat hanat, kuten Oras Electra varmistavat parhaan mahdollisen hygienian ja miellyttävän käytön.
Julkisissa tiloissa kosketusvapaat hanat, kuten Oras Electra varmistavat parhaan mahdollisen hygienian ja miellyttävän käytön.

Kosketusvapaa hana yksityisissä tiloissa

Helppokäyttöisyys, arjen turvallisuus, mukavuus sekä esteettömyys, asioita joita jokainen arvostaa. Kosketusvapaat hanat, kuten esimerkiksi Oras Inspera, vakuuttaa käyttäjänsä helpputensa ansiosta ikään katsomatta. Lapsille luontaista on uuden asian oppiminen nopeasti, mutta myös vanhemmat ihmiset ovat pitäneet hanan helppokäyttöisyydestä; hanan sensori toimii luotettavasti havaitessaan käden hanan alla ja käynnistää vedentulon huolimatta vesipisaroista, joita mahdollisesti hanan pinnalla on, tai valon heijastuksista. Veden tulo loppuu välittömästi, kun käsi poistuu hanan alta - näin ei kulu myöskään turhaan vettä. Hanan lämpötila voidaan esiasettaa, joten hanasta virtaava vesi on turvallisen lämmintä ja miettyttävää.

Katseenvangitsija kodin pesualtaalla: kosketusvapaa Oras Inspera.
Katseenvangitsija kodin pesualtaalla: kosketusvapaa Oras Inspera.

* Lähde: Study on hand hygiene by SRH Heidelberg, 2018.

Oras Oy
Talo
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78500.jpg
Mattamusta väri on tullut jäädäkseen
Mustat hanat ovat tulleet sisustukseen jäädäkseen. Mattamusta on ajaton värivalinta, jonka voit helposti yhdistää minkä tahansa värin tai materiaalin kanssa – se toimii täydellisenä kontrastivärinä korostaen kauniisti muita värejä ja sopii näin täydellisesti nykyaikaisiin kylpyhuoneisiin ja keittiöihin.Oraksen pinnoitusprosessi tekee hanan pinnasta vahvan ja kestävän. Pinnoite sietää hyvin myös pesuaineita, eikä naarmutu helposti. Tästä huolimatta hanan pinta on silkinpehmeä ja musta pinnoite alleviivaa hanan muotoja, koska mattapintaisen viimeistelyn ansiosta pinta ei heijasta häiritsevästi.
20221_74359.jpg
Pienennä asumiseen liittyviä kustannuksia helposti
Hyvä tapa pienentää kustannuksia on lähteä tarkastelemaan omia tottumuksiaan. Yksi, mitä olemme tottuneet käyttämään huolettomasti on vesi. Arkipäivän ruoanlaitossa sekä peseytymisessä jätämme hanan valumaan jopa huomaamattamme. Voisimmeko oikeasti säästää miettimällä tekniset ratkaisut kuntoon sekä tottumustemme tarkastelulla?
totta vai tarua
Tällaisia kosketusvapaat hanat ovat oikeasti - totuudet myyttien takana
Kosketusvapaat hanat ovat yleistyneet runsaasti. Niitä näkee niin julkisten rakennusten wc-tiloissa kuin myös yhä yleistyvässä määrin kodeissa. Vaikka kosketusvapaat hanat ovatkin tulleet tutummiksi, pyörii niiden ympärillä vielä muutamia myyttejä.Tässä viisi myyttiä ja niihin vastaukset:
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.
20154_43218.jpg
Sisäpuolinen tasoitetyö
Tarvittavat materiaalit- sekoituskone ja vispilä- teräslastoja ja liippa- sekoitusastia- hiontalevy jatkovarrella- hiomapaperia- leveä harja- työpukkiEnnen varsinaista työtä ikkunat, patterit ja muut ei-tasoitettavat pinnat suojataan huolellisesti suojamuovilla. Tarkastetaan, että ilman ja pinnan lämpötila- ja kosteusolot täyttävät tuotteen valmistajan ohjeen mukaiset vaatimukset. Alusta tarvittaessa puhdistetaan pölystä harjaamalla tai imuroimalla.Valmistelevat työt1. Tasoitettavasta pinnasta poistetaan ylimääräiset kohoumat, nystermät ja naulat. Valmistajan käyttöselosteesta tarkastetaan sopiiko tasoite kyseiselle pinnalle. Enimmäiskerrospaksuutta ei saa ylittää.2. Massa sekoitetaan veteen vispilällä valmistajan ohjeen mukaan. Yleensä tasoitemassa annetaan seistä 15–30 minuuttia sekoituksen jälkeen valmistajan ohjeen mukaan. Massaa tehdään valmiiksi vain sen verran mitä työstöaikana ehditään levittämään.Osittain tasoitus3. Astiasta otetaan tasoitetta pieneen lastaan ja painumat ja syvennykset tasoitetaan teräslastalla voimakkaasti painamalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton