• Etusivu
  • Talo

Aurinkoa, ruoanlaittoa ja rentoa oleskelua mökkiolosuhteissa – näin se onnistuu

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Julkaistu 15.06.2021Päivitetty 17.11.2023
20216_71187.jpg

Joko sinun kesäkeittiöösi kuuluu myös juokseva lämmin vesi?

Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli vuonna 2020 kaikkiaan 508 289 kesämökkiä. Suomalaiset ovat siis varsinaista mökkikansaa, eikä ihme, sillä suomalainen luonto on vertaansa vailla. Kesämökille useimmiten lähdetään viettämään tietoisesti aikaa pidemmäksi kuin vain pariksi päiväksi kerrallaan. Vaikka olemmekin mökkikansaa, kaipaamme silti mökillekin pieniä mukavuuksia, joita olemme tottuneet kotonamme käyttämään. Yksi tällaisista asioista on lämmin vesi.

Lisämukavuutta mökille: lämmin juokseva vesi

Kesään kuuluu ilman muuta hyvä ruoka ja siitä nauttiminen. Jos sinun mökilläsi on käytössä ainoastaan kylmä vesi, miltä sinusta tuntuisi ajatuksena saada käyttöösi myös lämmin juokseva vesi esimerkiksi kesäkeittiöön, grillikatokseen tai vaikkapa autotalliin?

Oras Safiran vedenlämmittimellä varustetusta hanasta, eli niin kutsutusta mökkihanasta on saatavilla kahta eri mallia, toinen soveltuu erinomaisesti keittiöön ja toinen käsienpesualtaille. Se mitä tarvitset, on kiinteä kylmävesijohto sekä sähkö.

Mökkihana on käytännöllinen ratkaisu ja turvallinen käyttää. Paketissa saapuu sekä hana että itse vedenlämmitin. Kun hanan asentaa paikoilleen, tulee vedenlämmitin täyttää ensin vedellä ja vasta sen jälkeen kytkeä siihen virta kytkemällä se pistorasiaan. Veden lämpötila on portaattomasti valittavissa n. 35–85 °C väliltä. Muistathan, että lämpimän veden lämpötila ei saa ylittää + 65 astetta!

Lämminvesivaraaja on paineeton ja tilavuudeltaan 5 litraa. Huomioi, että hana on niin kutsuttu matalapaineversio ja on kehitetty juuri tähän tarkoitukseen, joten sitä ei voi korvata normaalilla hanalla.

Kesäkeittiöön suunniteltu Oras Safira mökkihana 1023F

Kesäkeittiöön suunniteltu Oras Safira mökkihana 1023F

Vietä huoletonta aikaa mökilläsi.

Vietä huoletonta aikaa mökilläsi.

Syksyn koittaessa muista:

Oraksen mökkihana ja vedenlämmitin tulee tyhjentää talvikuukausien ajaksi. Näin varmistat, että hana toimii myös seuraavalla mökkikaudella:

  • Sulje vedentulo hanalle sekä irrota laite sähköverkosta.
  • Avaa hana auki keskiasennossa ja odota että vedentulo loppuu.
  • Kierrä tuloveden liitinmutteri auki sekä liitinmutterit auki vedenlämmittimen liitäntämuhveista.
  • Tyhjennä säiliö vedestä kääntämällä se ylösalaisin (lämpimän veden yhteestä) ja odota että vedentulo loppuu kokonaan.
  • Irrota hanan vivusta merkkinasta sekä talttapäinen kiinnitysruuvi
  • Irrota hanan suojakuppi.
  • Kierrä säätöosan mutteri (38 mm) auki käyttäen holkkiavainta (Oras-nro 910003).

Vedä säätöosa ylös karasta käyttäen apuna esimerkiksi kahvaa. – Muista säilyttää hanan säätöosa kuivassa sekä lämpimässä.

20216_71184.jpg
Oras Oy
Talo
rakennukset
sauna
käyttövesi
kylpyhuone
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72428.jpg
Juokseva lämmin vesi myös autotalliin ja puutarhaan
Mietihän hetki tavallista arkeasi, viime kesää, remonttiprojekteja autotallissa tai puutarhassa. Jos jotain yhteistä näille kaikille miettii, on se lämpimän juoksevan veden tarve. Kuinka helppoa olisikaan pestä vihannekset suoraan maalta nostaessa kesäkeittiössä tai puhdistaa kädet autotallissa ennen kuin tarvitsee koskea edes valokatkaisijaan. Tottahan toki juoksevan kylmän veden saa käsienpesua varten aikaan vaikka puutarhaletkulla, mutta miellyttävän lämmin vesi on kuitenkin enemmän kuin helppo järjestää.Lämpimän veden saat luoksesi puutarhaan, mökille sekä autotalliin hyvinkin helposti. Et tarvitse kuin kiinteän kylmävesijohdon sekä sähköä.
20153_42696.jpg
Lämmintä vettä mökille, talliin tai grillikatokseen
Oras Safira-mökkihana/vedenlämmitin -yhdistelmällä saa helposti lisää mukavuutta vapaa-aikaan. Jos mökille, kesäkeittiöön, grillikatokseen tai autotalliin tulee kiinteä kylmävesijohto ja sähkö, sinne on helppo järjestää myös tiskaus- tai käsienpesupiste Oras Safira mökkihanan avulla.Sekä hana että 5 litran vedenlämmitin tulevat yhdessä paketissa.Hanan virtaama on 5 litraa minuutissa.Asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö.Saatavissa sekä pesuallas- että keittiöversiot: 1003F ja 1023F.
20225_78304.jpg
Lisää kesämökkisi käyttömukavuutta erilaisten hanaratkaisujen avulla
Kesämökkien ja -huviloiden varustelutaso vaihtelee paljon jo siitäkin syystä, että ihmisillä on erilaisia toiveita ja oletuksia liittyen vapaa-ajan asunnon varustelutasoon. Osan mielestä mökkiolosuhteet ovat kohdallaan, kun pesuvesi kannetaan järvestä ämpärillä, juomavesi tuodaan kanisterissa kotoa ja käytössä on ulkohuussi, jonka ovenpieleen on järjestetty käsienpesupiste hurmaavan emalivadin ja kannun avulla. Toiselle optimaaliset olosuhteet taas muodostuvat korkealaatuisista ja viimeisintä teknologiaa edustavista vesikalusteratkaisuista, jotka auttavat säästämään vettä ja energiaa, ja antavat jopa reaaliaikaista palautetta käytönaikaisesta kulutuksesta.
201812_55762.jpg
Ammattilaisen vinkit led-valaistukseen
Valaistussuunnittelu on tärkeä osa kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain kävelemällä sisään (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton