• Etusivu
  • Talo

Koti kuntoon: lämmitys, sisustus ja sauna

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 09.04.2021
20214_69878.jpg

Honka, Tulikiven uutuus: Petro Unica-vuolukivipinnalla.

Miltä kotisi näyttääkään kevätauringon valossa? Tuntuvatko pinnat kolhiintuneilta vai onko vain aika ajanut niiden ohitse? Tekivätkö talven paukkupakkaset kodistasi kylmän? Kiuaskaan ei enää lämmitä saunaa kuten ennen.

Olisiko siis aika laittaa kodin pinnat ja lämmitys kuntoon?

Sopivan lämmitysmuodon valinta on yksi avainasioista

Takka on korvaamaton lämmönlähde, sillä se on muista energianlähteistä riippumaton ja varma lämmitysmuoto. Tulikiven tulisijamallistoon kuuluu sekä moderneja että klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä, intohimoinen ruoanlaittaja tai sisustukseen satsaava, vaihtoehtoja piisaa.

Oletko jo kuullut uutuuksista?

Jo yli 40 vuoden ajan Tulikivi on luonut luonnonmateriaaleja hyödyntäen kauniita ja toimivia takkoja. Ja yhä edelleen olemassa olevat mallistot kasvavat useilla näyttävillä ja käytännöllisillä malleilla.

Tutuksi tullut Karelia-mallistokin kasvaa uutuudella: Kulmaluukulla varustettu Petro tuo tullessaan uutta sijoittelun mahdollisuutta tulisijalle. Suurikokoinen (65 x 35 cm) oleva kulmaluukku antaa tulisijaan keveyttä sekä mahdollisuus kätisyyden vaihtoon helpottaa takan sijoittelua. Myös korkeutta on mahdollista muuttaa mieleisekseen kolmesta eri vaihtoehdosta.

Mitä korkeuden muuttaminen vaikuttaa? Kun tulisijan korkeutta kasvatetaan, kasvaa myös takan lämmönvarauskykyä varaavan vuolukivimassan määrä. Tulisijasi varaa siis itseensä enemmän lämpöä.

Pääset myös vaikuttamaan Petron ulkoasuun, sillä voit valita sisustustyyliisi sopivan vuolukivipinnan. Uutuuskäsittelynä on Unica-pintakäsittely, joka on jatkumo mokkanahkaa muistuttavalle Nobile-pinnalle. Unica-pinta on lempeä ja sävyltään tumma.

Lieko-kamiina Nobile-vuolukivipinnalla.
Lieko-kamiina Nobile-vuolukivipinnalla.

Kiuas tuo saunan osaksi kodin sisustusta

Tulikiven kiukaat on suunniteltu ja valmistettu ympäristöystävällisesti. Korkealuokkainen rakenne, raaka-aineet ja komponentit takaavat sinulle huoletonta saunomisen nautintoa vuosiksi eteenpäin.

Muista kiuasta hankkiessasi, että kiukaita on useampaa tehoa. Oikean tehoisen kiukaan valinta on olennaisen tärkeää. Liian pieni tai liian suuri lisää sähkökulutusta tai polttopuun tarvetta. Sopivan kiukaan valintaan vaikuttaa myös kiukaan sijoituspaikka. Nappaa tästä talteen vinkit, miten valitset oikean kokoisen kiukaan.

Naava-sähkökiuas Nobile-vuolukivipinnalla.
Naava-sähkökiuas Nobile-vuolukivipinnalla.

Näyttävyyttä sekä lukuisia mahdollisuuksia

Sopivia malleja löytyy myös puusaunoihin

Puukiukaita löytyy perinteisen vuolukivisen Hile -puukiukaan lisäksi myös Kinos, läpiseinän malli. Kinos -kiukaalla saa yhdellä lämmityksellä sekä löylyt löylyhuoneeseen, että tunnelmallisen takkatulen oleskeluhuoneeseen. Erinomainen ratkaisu esimerkiksi pieneen saunamökkiin.

Tutustu kiuasmalleihin

Kotimainen vuolukivi on uniikki sisustusmateriaali

Kylpytiloissa vuolukiven ominaisuudet tulevat loistavasti esille, sillä ei ole märkänäkään liukas. Lattialämmityksen avulla vuolukivilattia antaa samaa takoista tuttua miellyttävää ololämpöä. Vuolukiveä saa laattana ja mosaiikkina monessa eri muodossa.

Tulikiven sisustuskivimallistosta löytyy myös paljon muita luonnonkivimateriaaleja, muun muassa graniittia, marmoria ja travertiinia. Kivilajista riippuen ja ominaisuudet huomioiden luonnonkivet sopivat lattioiden, seinien ja portaiden laatoituksiin sekä keittiö- ja kylpyhuonetasoihin.

Kurkista esimerkkejä kylpyhuoneisiin

Luonnonkivimateriaalit soveltuvat erinomaisesti mm. kylpyhuoneisiin.
Luonnonkivimateriaalit soveltuvat erinomaisesti mm. kylpyhuoneisiin.
Ohje

Ohje

Huolella valitut lämmitys- ja sisustusratkaisut kestävät aikaa ja nostavat rakennuksen arvoa. Kestävillä valinnoilla voit vaikuttaa myös ekologiseen jalanjälkeesi.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Talo
keittiö
kylpyhuone
lattiat
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20217_71648.jpg
Miltä näyttäisi luonnonkivi kodin sisustuksessa?
Kaipaatko kotiisi kulutusta kestävää laattapintaa, mutta perinteisten keraamisten laattojen valikoimasta ei oikein löydy mieleistä? Oletko ajatellut aitoa, ekologista sekä pitkäikäistä luonnonkiveä, joka sopii lattia- ja seinäpintojen lisäksi myös pöytätasoihin?
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
202210_76986.jpg
Kivipintaa saunaan ja kylpyhuoneeseen - ota ideat talteen
Saunan ja kylpytilan uudistus on monelle unelmoitu uudistuksen kohde. Ajan myötä pinnat ovat voineet osoittaa rapistumisen merkkejä ja kiuaskaan ei enää lämpene kunnolla.Uudistuksen myötä tiloihin halutaan ekologisia, pitkäaikaisia ja luonnontuntuisia materiaaleja – ja nämä toiveet Tulikiven tuotevalikoima täyttää erinomaisesti. Tulikiven modernit kiukaat yhdistettynä luonnonkiveen luovat saunaan ja kylpytiloihin yksilöllisyyttä ja käytännöllisyyttä nostaen samalla asunnon arvoa.Kestävillä valinnoilla voidaan vaikuttaa lisäksi ekologiseen jalanjälkeen.
20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.
20204_63968.jpg
Kaunis kylpyhuone ja sauna - mitä valita pintamateriaaliksi?
Olisiko aika uusia kylpytila ja sauna? Monelle kylpytilojen ja saunan uudistus on unelmoitu uudistuksen kohde. Kaikki haluavat hemmotella itseään, siksi tiloihin halutaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi tuo ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton