• Etusivu
  • Talo

Tulikivi auttaa kodin sisustuksessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 26.11.2021
20185_53255.jpg

Kauniin kokonaisuuden saat myös yhtä materiaalia käyttämällä.

Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.

Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.

Mukaan mittoja ja valokuvia

Tulikivellä luonnonkivien tuotepäällikkönä työskentelevä Virpi Illman on sisustanut suomalaisia koteja jo vuosikymmenien ajan. Sekä uudis- että remonttikohteet ovat saaneet Illmanin käsittelyssä esteettisen ja uuden ilmeen.

–Lähtökohtanani on aina asiakkaan yksilölliset toiveet, yhteistyöllä saamme kokonaisuudesta toimivan sekä kauniin, Illman kertoo.

–Kun suunnittelutyötä aloitetaan, kannattaa mukana olla tilan pohjakuva tai ainakin mittoja tilasta. Valokuvista on aina apua suunnittelijalle etenkin remonttikohteen ollessa kyseessä. Ensimmäisessä tapaamisessa keskitytään projektin tavoitteisiin, tilan ideaan sekä tutustutaan Tulikiven tuotevalikoimaan, Illman jatkaa.

Kun puhutaan materiaaleista, ovat luonnonkivet ja niiden käyttöominaisuudet Illmanille tuttuja. Erilaiset tilaratkaisut sekä niihin sopivat pintamateriaalit löytyvät helposti. Erityisesti sisustuskivien laattapuolelle nousevat omaan luokkaansa sekä kauniin harmaasävyinen vuolukivi että vaalea Carraran marmori. Vuolukivi on materiaalina lähellä Illmanin sydäntä jo kotimaisuutensa vuoksi.

–Vuolukivi on suomalainen kivi ja erittäin sopiva yksityiskodin sisustukseen. Erityisesti kosteiden tilojen turvallisuutta tarkastellessa aina ihmettelee, miksi emme käyttäisi luonnon omia raaka-aineita, Illman toteaa.

–Jos asiakas haluaa yksilöllisyyttä, niin hänellä on käytössään sisustussuunnittelija ja voimme yhdessä etsiä juuri hänen kohteeseensa sopivia kivilaatuja, rohkaisee Illman ottamaan yhteyttä.

Tutustu Tulikiven kivi-tuotteisiin.

201910_60901.jpg
Ohje

Ohje

Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija auttaa sinua löytämään kotiisi parhaiten sopivat ratkaisut.

Neuvoja myös kodin muihin projekteihin

Tämän ajan kaksi paljon esille nostettua asiaa ovat tuotteiden ekologisuus sekä hiilijalanjälki. Vuolukivi selviää myös tässä tarkastelussa voittajana. Kiven ominaisuudet kuten helppo työstettävyys sekä hyvä lämmönvarauskyky tekevät kivestä monipuolisen ratkaisun aina seinistä lattiapintaan asti. Tiiviinä kivenä vuolukivi ei myöskään likaannu helposti.

–Vuolukivi ei missään nimessä ole materiaalina tylsä, vaan siihen on saatavilla esimerkiksi uusilla pintakäsittelyillä erilaista ilmettä ja upeaa kimalletta, kuvailee Illman.

Tulikiven luonnonkivillä upea kylpyhuone

Kaunis kokonaisuus Carrara-marmorista.
Kaunis kokonaisuus Carrara-marmorista.

Tulikiven tuotteiden päämateriaalina on luonnonkivi, sitä voi käyttää monipuolisesti sisustuksessa. Luonnonkiveä löytyy sisustuskivien ja tulisijojen lisäksi myös kiukaista. Kiukaiden vaaleat sävyt ovat valukiveä ja harmaat sävyt vuolukiveä.

Saunaprojektissa on monta yksityiskohtaa, jotka täytyy miettiä tarkkaan. Tulikiven kiuas sopii saunaan kuin saunaan pienten suojaetäisyyksien vuoksi ja sen vuoksi se on helppo integroida vaikka lauteisiin. Saunan suunnittelussa kannattaa olla yhteydessä sisustussuunnittelijaan tai Tulikiven myyjään, kiukaan paikan ei tarvitse olla seinän vieressä, koska Tulikiven kiukaat voidaan sijoittaa melkeinpä mihin vaan. Lisäksi samalla käynnillä voi miettiä miten sisustuskiviä voisi hyödyntää kylpy- tai saunahuoneessa.

Harkitessa uuden tulisijan hankintaa herää myös monenlaisia kysymyksiä. Näihin kysymyksiin Tulikiven myyjät vastaavat mielellään ja auttavat asiakasta etenemään projektissa. Sekä uudisrakentamisessa, että vanhan tulisijan vaihdossa kannattaa kutsua Tulikiven asiantuntija maksuttomalle kotikäynnille tai käydä lähimmällä Tulikivi-studiolla.

Lue lisää takkaremontista

Tilaa ilmainen kotikäynti

Olipa kyseessä luonnonkivisisustaminen, kiuas tai tulisija, niin näihin jokaiseen Tulikivi antaa mielellään opastusta ja neuvoo parhaan vaihtoehdon kohteen muita materiaaleja kunnioittaen. Tärkeää on saada tuote sopimaan asiakkaan kotiin ja löytää mieleinen ratkaisu.

Kivi -huoleton materiaali?

Kivi on helppo ja ajaton materiaali, sen puhdistaminen on helppoa. Olipa valinta graniitti tai muu kivilaji on se materiaalina helppo, se ei säikähdä tahroja, rasvaa tai muutakaan likaa. Puhdistamisen helppous on luonnonkiven valtti, kostealla liinalla pyyhkäisy riittää puhdistamaan tason tai laatat nopeasti ilman turhia kemikaaleja. Vuolukiven puhdistaminen onnistuu luonnonmukaisella Tulikivi Cleanin Agent 4 -puhdistusaineella. Luonnonkivi on siis hyvin ekologinen valinta.

Vuolukivi
Helposti kuvitellaan, että esimerkiksi vuolukivi on herkkä kivilaji, jota on vaikea pitää puhtaana. Tämä on kuitenkin väärää tietoa, sillä vuolukivi on tiivistä kiveä, mihin lika ei mene sisälle ja sitä on helppo huoltaa, kunhan luonnonkivipinnat on suojauskäsitelty ennen käyttöönottoa. Suoja-aine suojaa myös herkkää saumaa ja antaa vettä sekä likaa hylkivän suojan. Suojakäsittelyn jäljiltä päivittäiseen puhdistukseen riittää kostealla liinalla pyyhkiminen. Yksinkertainen käsittely kannattaa uusia vuosittain esimerkiksi suursiivouksen yhteydessä.

20204_64061.jpg

Marmori
Entäs sitten vaalea marmori? Kaikkien kivilattioiden kohdalla voitaisiin sanoa sauman olevan se likaantuvin osuus. Vaikka marmori on huokoinen kivi, se ei kerää itseensä likaa. Suositeltavaa on kuitenkin, kuten vuolukivenkin kohdalla, että marmori käsitellään ennen käyttöönottoa Tulikivi Protectant suoja-aineella, joka menee kiven huokosiin estäen pidemmän päälle lian pääsyn kiven sisään sekä saumoihin.

Voimakkaan tai helposti värjäävän aineen jäädessä kivipinnalle yön ajaksi, saattaa siitä imeytyä jälki kiven sisään. Tällaisia voimakkaasti värjääviä aineita ovat esimerkiksi punaviini, etikka sekä kahvi. Toki luonnonmateriaali näyttää hyvältä vielä vuosienkin päästä, huolimatta siitä, että siihen jotain patinaa on mahdollisesti tullutkin.

–Luonnonkivituotteissa elämisen näkyminen ja patina luovat ilmeeseen vain jotain uutta, joka on aivan erilainen, kun verrataan teolliseen tuotteeseen, josta useimmiten näkee, millä aikakaudella se on hankittu, Illman sanoo.

Tutustu luonnonkiven hoito-ohjeisiin.
Lue marmorista lisää Tulikiven blogista

Tulikiveltä saat apuja niin sisustussuunnittelijalta, uunimestarilta tai Tulikiven ammattitaitoiselta myyjältä. Lähimmän studion löydät täältä

Luonnonkivien suoja-ainekäsittelyä ei kannata unohtaa.
Luonnonkivien suoja-ainekäsittelyä ei kannata unohtaa.
Tulikivi Oyj
Talo
keittiö
kylpyhuone
lattiat
huoneisto
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_69878.jpg
Olisiko aika laittaa kodin pinnat ja lämmitys kuntoon?
Miltä kotisi näyttääkään kevätauringon valossa? Tuntuvatko pinnat kolhiintuneilta vai onko vain aika ajanut niiden ohitse? Tekivätkö talven paukkupakkaset kodistasi kylmän? Kiuaskaan ei enää lämmitä saunaa kuten ennen.Olisiko siis aika laittaa kodin pinnat ja lämmitys kuntoon?
20217_71648.jpg
Miltä näyttäisi luonnonkivi kodin sisustuksessa?
Kaipaatko kotiisi kulutusta kestävää laattapintaa, mutta perinteisten keraamisten laattojen valikoimasta ei oikein löydy mieleistä? Oletko ajatellut aitoa, ekologista sekä pitkäikäistä luonnonkiveä, joka sopii lattia- ja seinäpintojen lisäksi myös pöytätasoihin?
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
Weberin WeberSafe -vedeneristysjärjestelmän havainnekuva
Kestäviä märkätiloja – pohjatyöt ja vedeneristys
Kylpyhuone on yksi niistä kodin tiloista, joissa huolellisuus ja tarkkuus itse tekemisessä palkitaan. On tärkeää toteuttaa pohjatyöt asianmukaisesti ja varmistaa, että vedeneristys on tiivis ja asiaankuuluvasti tehty. Mitä pohjatöitä tulee tehdä seinien ja lattian osalta – miten vedeneristys toteutetaan oikein?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton