• Etusivu
  • LVI

Takan vaihto on kannattava kauppa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 30.08.2023
20223_65173.jpg

Rosamo V2, luonnonvalkoinen hiertopinta ja lattekahvinbeige laatoitus.

Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.

Takkaremontti on kaikkea muuta kuin työläs Tulikiven toteuttamana, riittää kun kutsuu asiantuntijan ilmaiselle kotikäynnille ja valitset unelmiesi takan Tulikiven laajasta takkamallistosta yhteistyössä asiantuntijan kanssa. Voit huoletta jättää kaiken alusta loppuun Tulikiven vastuulle ilman että sinun tarvitsee tehdä juuri mitään. Se on avaimet käteen -ratkaisu.
Tutustu Tulikiven asiakaskertomuksiin Takkaremontista.

Nykypäivänä arvostetaan vaivatonta palvelua johtuen kiireisestä arjesta ja vapaa-ajan vähyydestä. Vapaa-aika halutaan käyttää perheen kanssa oleiluun, harrastuksiin ja rauhoittumiseen. Tulikiven Uunimestari tekee työt kotiasi kunnioittaen, se on vaivatonta ja nopeaa, parhaimmillaan koko takan vaihtoon kuluu vain muutama päivä. Purkuympäristö suojataan aina kunnolla sekä työ tehdään huolella ja siististi. Uunimestari tarkistaa kaikki pinnat, oikoo, tasoittaa ja tarvittaessa siirtää hormiliitännänkin uuteen tulisijaan sopivaksi. Lopuksi paikka siivotaan ja takkaremontti on ensilämmitystä vaille valmis.

Monta hyvää syytä takkaremonttiin

Vanhasta tulisijasta on voinut loppua lämmitysteho vuosien myötä. Uuden tulisijan ensilämmittelyn jälkeen huomaat eron jo kotisi lämpötilassa, sillä Tulikiven varaavat tulisijat luovuttavat lämpöä hiljalleen ja pehmeästi vielä useiden tuntien ajan varsinaisen takan lämmittämisen päätyttyä. Uuden takan lämmittäminen ei ole aikaa vievää puuhaa. Lämmittäminen onnistuu hyvin työpäivän jälkeenkin, lämmitykseen menee parisen tuntia ja pellin voi sulkea turvallisesti ennen nukkumaan menoa ja aamulla heräät lämpöiseen kotiin.

202010_67274.jpg
Ohje

Ohje

Tiesitkö, että lämmönluovutustehon lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota takan lämmönvarauskykyyn ja jäähtymisaikaan. Parin tunnin lämmityksellä varaava takka luovuttaa lämpöä yli vuorokauden ajan. Nykyaikaisessa passiivitalossa pieni lämmönluovutusteho on hyvä asia. Kun takka luovuttaa lämpöä pitkään ja pienemmällä teholla, lämpö pysyy tasaisen miellyttävänä. Vanhemmassa talossa, jossa nopean lämmön tarve on suurempi, isommista lämmönluovutustehoista voi olla hetkittäin apua.

Seuraavaksi huomaat eron lämmityskustannuksissa, sillä uuden takan lämmität pienellä puumäärällä, joka palaa pitkään ja puhtaasti. Tulisijan lämpö levittäytyy miellyttävästi koko tilaan, lattiasta kattoon saakka. Varpaitakaan ei enää palele, vaan lattianrajassakin riittää lämpöä.

Hyvin toimiva tulisija tarjoaa myös lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin, kun sähköt ovat poikki. Se on ainoa sähköstä riippumaton lämmitysmuoto ja lämmön lisäksi sitä voit hyödyntää myös ruoanvalmistuksessa. Uusi takka nostaa tehokkaasti kodin energiaomavaraisuutta. Nykyaikainenkin talo viilenee äkkiä sähkökatkon sattuessa ja pahimmillaan sähkökatko voi kestää todella kauan. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia.

Koli luonnollisen himmeällä mustalla Satin-pinnalla.
Koli luonnollisen himmeällä mustalla Satin-pinnalla.

Uudella ja puhtaasti polttavalla takalla vaikutat pienhiukkaspäästöjen vähentämiseen omassa lähiympäristössäsi, joten vaihtaminen uuteen on myös selkeä ekoteko. Tulikiven takat alittavat tiukimmatkin päästönormit ja ovat hyvin energiatehokkaita. Kun vaihdat vanhan tulisijasi uuteen, palamisesta aiheutuvat pienhiukkaspäästöt vähenevät jopa 30–50%. Palamisprosessista jää jäljelle hyvin vähän tuhkaa, puut palavat kokonaan ja kaikki saatu palamisenergia käytetään huolella.

Massiivisen takan purkamisen jäljiltä saatat saada kotiisi jopa lisätilaa, sillä takkojen kokojen pienentyessä, on niiden varauskyky kehittynyt vuosien saatossa merkittävästi. Näin ollen pienemmällä takalla saattaa olla vanhaan takkaan verrattuna merkittävästi enemmän lämmitystehoa. Ja mikä parasta uusi takka istuu luontevasti ulkonäöltään paremmin sisustukseen ja tilaan.

20204_63952.jpg

Anna Tulikiven huolehtia - Nauti lopputuloksesta

1,2,3 ja 4. Siinä on Tulikiven Takkaremontin neljä askelta.

Kaikki alkaa ensimmäisestä askeleesta eli suunnittelusta, kutsu asiantuntijan kotiisi kotikäynnille jo suunnitteluvaiheessa. Yhdessä löydätte parhaiten sinun kotiisi sopivat takkamallit.

Toisena askeleena on itse purkutyöt ja valmistelut. Tästä vastaa uunimestari, joka hoitaa purun siististi ja valmistelee tilan uutta takkaa varten. Vanhaa takkaa ei ole tarkoitus purkaa suurieleisen näyttävästi, vaan huolellisesti ja siististi. Takan paikka siistitään ja valmistellaan uutta takkaasi varten.

Kolmantena askeleena toimitus ja asennus. Takkasi toimitetaan mallista riippuen joko kokonaisena tai osissa. Uunimestari huolehtii takan asennuksen sekä loppusiivouksen.

Neljäs ja viimeinen askel: käyttöönotto. Nauti uudesta takastasi ja sen tuomasta pehmeästä lämmöstä.

Tulikiven asiantuntevat uunimestarit ovat purkaneet ja asentaneet takkoja jo vuosikymmenten ajan. Työ vaatii tietoa ja taitoa - saat nyt vanhan takkasi purkutyön ilmaiseksi ostaessasi Tulikivi-studiosta uuden varaavan Tulikivi-tulisijan*. Tule käymään studiolla tai kutsu meidät ilmaiselle kotikäynnille.

*Tulikivi tarjoaa asiakkailleen tulitikut käteen -palvelun, jossa vanha tulisija puretaan pois uuden tieltä. Purkupalvelu on ilmainen yli 5 000 euron hintaisen takan ostajalle ja purettavan takan ollessa korkeintaan 2 kuution kokoinen. Mahdollisista lisätöistä kuten pohjanteosta sekä oikaista, uusien palomuurien muurauksista, vanhojen palomuurien oikaisuista, tasoitus- ja pinnoitustöistä, hormin purkamista tai sen tukemista sekä muista tarvittavista töistä saat tarjouksen juuri sellaisesta kokonaisuudesta kuin sinä haluat.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
LVI
runko
rakennukset
sauna
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.
20213_69412.jpg
Oletko valmis mökkikauteen? Mökki lämpimäksi nopeasti
Mökkikausi alkaa mahdollisimman aikaisin keväällä ja kesällä se on kuumimmillaan. Peruslämmöllä tai kylmillään olleelle mökille kaivataan pikaista lämpöä. Tulikiven tehokkaiden ja näppärien pikalämmittäjien ja kiertoilmatakkojen ansiosta mökin saa nopeasti lämpimäksi.Vaikka kesä on vilkkainta mökkeilyaikaa niin tulisijan valintaa kannattaakin miettiä koko vuotta silmällä pitäen. Oikealla valinnalla mökkeilykautta voidaan jatkaa pitkälle syksyyn tai alkutalveen saakka. Myös talvella kamiina tai kiertoilmatakka antaa lämmön nopeasti ja vaivatta.
202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.
20219_72530.jpg
Takka, kiuas vai molemmat? Huolehdi kuntoon jo ensi kesän mökkeilyä varten
Lämpömittaria tarkastellessa on pakko myöntää, että kesäinen mökkielämä alkaa olla tämän vuoden osalta taakse jäänyttä aikaa. Siirretäänpä katse tulevaan ja miksi ei samalla päätettäisi jatkaa mökkeilyä myös syksyllä sekä talvella. Jos takka on mökin ainoa lämmitysmuoto ja mökillä oleillaan pitkiä aikoja, niin paras vaihtoehto on yleensä varaava takka. Kevyemmät kamiinat ja kiertoilmatakat ovat parhaimmillaan silloin, kun mökki halutaan saada nopeasti lämpimäksi ja halutaan nauttia tulen tunnelmasta.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton