• Etusivu
  • Talo

Takka ja takkaleivinuuni: koko kodin tehopakkaukset

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 09.10.2018Päivitetty 28.02.2023
20228_55005.jpg

Myös takassa voi valmistaa ruokaa.

Varaava tulisija on varma lämmönlähde ja moderni ruoanlaittaja. Tulikiven uudet tulisijat on varustettu nykyaikaisella tulipesällä ja ilmansäätöjärjestelmällä, joka polttaa puun puhtaasti ja tehokkaasti, jolloin puuta kuluu vähemmän kuin vanhoissa tulisijoissa. Ekologinen kokkaaja säästää sähköä tekemällä ruokaa, paistamalla sämpylät ja pullat leivinuunissa. Leivinuunin lämmössä hautuu niin pataruoat kuin paistitkin mureiksi ja maukkaiksi. Puulämmitys antaa oman arominsa ruokaan.

Lämmönlähteenä varaava tulisija antaa lämpöä pitkään ja on aina valmiina käyttöön sähkökatkoksista huolimatta, koska se on ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde. Lisäksi tulisijalla lämmitettäessä säästää sähköä huomattavasti.

Pidä kotisi lämpöisenä myrskyistä huolimatta

Tänä päivänä sähkön säästäminen on hyvinkin tavanomainen uutisaihe. Tämä tarkoittaa myös sitä, että mahdollisiin katkoksiin sähkönjakelussa on syytä varautua tavalla tai toisella. Kaksi elintärkeää asiaa, joka helpottaa elämää sähkön säännöstelyn aikana, ovat lämpö ja ruoka.

Mahdolliset sähkökatkot eivät ole ainoa syy, miksi kannattaa kotiin miettiä myös vaihtoehtoista tapaa pitää koti lämpimänä. Pitkät ja kylmät talvet nostavat äkkiä sähkönkulutuksen korkealle. Tällaisessa yhteydessä varaava tulisija tuo helpotusta, sillä hitaasti ja pitkään huonetilaan säteilevä lämpö saadaan aikaan vain pienellä määrällä puuta. Mikäli suinkin mahdollista, kannattaakin tulisija sijoittaa keskeiselle paikalle kotia, näin lämpösäteily pääsee paremmin lämmittämään laajempaa aluetta.

Koli S

Koli S

Sekä kotiin että vapaa-ajan asuntoon

Takka, takkaleivinuuni tai perinteinen leivinuuni ovat hyviä vaihtoehtoja niin kotiin kuin vapaa-ajan asuntoon. Näiden erinomaisten varaavien lämmittäjien avulla voi kypsyttää ruoan vaivatta ja pitää sen samalla mehukkaana. Takkaleivinuuni on helppo sijoittaa esimerkiksi olohuoneen ja keittiön risteyskohtaan, jolloin leivinuunin käyttö on mielekästä ja olohuoneessa on mahdollisuus nauttia takkatulen loimusta.

Takkaleivinuuni on lämmönlähde, jossa on mahdollista valmistaa maistuvaa ruokaa.

Takkaleivinuuni on lämmönlähde, jossa on mahdollista valmistaa maistuvaa ruokaa.

Takkakokkaus on tehty tulikiven varaavilla takoilla ja leivinuuneilla helpoksi ja käteväksi tavaksi säästää sähköä, ruoka valmistuu itsestään vaikka sähköä ei olisi käytössä lainkaan. Takkakokkaus tulee lisäetuna lämmityksen ohella, tulisijan tärkein ominaisuus on kuitenkin pitää koti lämpimänä ja kotoisana.

Tulikiven varaaviin takkoihin voi huoletta jättää miellyttävälle jälkilämmölle sijoitetun pataruoan hautumaan. Leivinuunin ollessa kuumimmillaan paistat siellä pizzan muutamassa minuutissa! Uunissa paistat myös rapeakuoriset sämpylät ja ihanat voipullat. Ja nämä kaikki onnistuu myös varaavassa keraamisessa tai vuolukivisessä takassa. Puu-uunin aromi kruunaa aterian kuin aterian. Miten helppoa onkaan ruoan valmistus. Ja mikä parasta – sähkö ei kulu.

Info

Info

Hanki takka sekä hormi nyt ja maksa erissä

6 kuukautta korotonta maksuaikaa. Tarjous on voimassa 31.3.2023 asti!

Tulisijan hankinta on iso asia. Onneksi kaikkea ei kuitenkaan tarvitse maksaa kerralla pois, vaan voit hyödyntää Tulikivi-rahoitusta ja maksaa takkasi osamaksulla.
Rahoituksen saamisen edellytyksenä on, että olet hoitanut raha-asiasi hyvin, olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Tulikivi-rahoitus on helppo ratkaisu:

  • Saat lainapäätöksen heti studiolla tai netissä.
  • Et tarvitse käsirahaa, vakuuksia tai takaajia.
  • Koko toimituksesta sinulle annetaan yksi selkeä lasku.
  • Ei uutta luottokorttia.
  • Kätevät kuukausierät, jotta rahaa jää myös muihin ostoksiin.
Rosamo V4 kiiltävä laatta, hopeanvärinen luukku.

Rosamo V4 kiiltävä laatta, hopeanvärinen luukku.

Takka hyötykäyttöön ruoanlaitossa

Oletko jo tutustunut Tulikiven Cooking-vuolukiviastioihin? Vuolukiviastiat ovat erinomainen ratkaisu ruoanlaittoon esimerkiksi takan tulipesässä, leivinuunissa tai grillissä unohtamatta myöskään sähköuunia. Materiaalina astioissa on, kuten nimestä voi päätellä, kotimainen vuolukivi, jolla on erinomainen lämmönvarauskyky. Nämä ruoanlaittoastiat voit nostaa suoraan takasta tai uunista ruokapöytään.

201810_55003.jpg

Mitä takassa voisi valmistaa?

Vastaus on, että vaikka mitä! Takkakokkauksessa on vain mielikuvitus rajana. Tulikiven varaavat tulisijat tarjoavat käyttäjilleen tuplahyödyn: lämpimän kodin sekä ruoanlaittoa ajatellen pitkän paistoajan. Testaamalla ja seuraamalla takan lämpötilaa onnistut eri ruokien valmistamisessa takuulla.

Takkakokkailu ei ole vain pataruokia varten, vaan voit loihtia takassasi oikeastaan mitä vain haluat. Tulikivi laatikin yhdessä Marttojen kanssa "Viikon takkaruokareseptit" -videosarjan sekä opasvihon, joissa kotitalousasiantuntija Tiia Koppanen valmistaa takassa helppoja ateriakokonaisuuksia pitkin viikkoa nautittavaksi.

Kiinnostuitko ohjeista, haluaisitko ohjeet kirjallisena?
Sarjan opasvihkoa voit tiedustella Tulikiven toimipisteistä sekä Pohjois-Karjalan Martat ry:ltä.

Lue lisää takkakokkailusta >>

Info

Info

Tutustu mitä kaikkea voitkaan kokata takalla

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Talo
tulisijat
rakennukset
lämmitys
keittiö
hormit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202310_83222.jpg
Hyödynnä takkaasi entistä paremmin: nappaa reseptit takkakokkaukseen
Tänäänkin monessa, ellei jopa sadoissa tuhansissa kotitalouksissa lämpiää takka. Mutta kuinka monessa taloudessa takassa valmistetaan myös ruokaa? Nyt ei tarkoiteta perinteistä niin kutsuttua tikkumakkaraa, vaan kunnon rehellistä kotiruokaa. Takka tarjoaa nimittäin mahdollisuuden todella monenlaiseen ruoanlaittoon.
202212_80476.jpg
Maukasta ruokaa arkeen ja juhlaan takalla
Joulu on täynnä perinteitä, niin ruokien kuin tapojenkin suhteen. Mutta mitäpä jos hieman testaisikin jotain uutta tämän joulun kunniaksi ja kokkaisikin jouluherkut takalla?Takka on erinomainen keino valmistaa myös ruokaa – miksipä ei siis hyödyntäisi tuplasti sen suoman lämmön. Kodin lämmitykseen sekä ruoan laittoon.Ja miksi jättää takkakokkausta ainoastaan jouluun, hyödynnä monipuolisia reseptejä koko lämmityskauden ajan.
202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.
20213_69412.jpg
Oletko valmis mökkikauteen? Mökki lämpimäksi nopeasti
Mökkikausi alkaa mahdollisimman aikaisin keväällä ja kesällä se on kuumimmillaan. Peruslämmöllä tai kylmillään olleelle mökille kaivataan pikaista lämpöä. Tulikiven tehokkaiden ja näppärien pikalämmittäjien ja kiertoilmatakkojen ansiosta mökin saa nopeasti lämpimäksi.Vaikka kesä on vilkkainta mökkeilyaikaa niin tulisijan valintaa kannattaakin miettiä koko vuotta silmällä pitäen. Oikealla valinnalla mökkeilykautta voidaan jatkaa pitkälle syksyyn tai alkutalveen saakka. Myös talvella kamiina tai kiertoilmatakka antaa lämmön nopeasti ja vaivatta.
20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton