• Etusivu
  • LVI

Kevytrakenteisen kiertoilmatakan voi sijoittaa lähes mihin tahansa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 27.12.2017Päivitetty 02.03.2020
20202_62775.jpg

Lako Grafia

Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.

Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka ei vaadi perustuksilta paljoa

Pielinen-malliston kiertoilmatakkojen lämmitystapa yhdistää kiertoilman ja varaavan takan hyödyt. Varsinaisiin varaaviin takkoihin verrattuna niiden etuja ovat kompaktit mittasuhteet ja kevyempi paino. Kevytrakenteiset kiertoilmatakat eivät vaadi perustuksilta yhtä paljon, joten ne voi sijoittaa lähes mihin tahansa tilaan. Alustaksi sopii jopa puulattia, koska takka ei kuumene liikaa alaspäin. Tulikiven takat toimitetaan asennusvalmiina, joten itse asennus sujuu nopeasti.

– Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä saman tien, heti puiden sytytyksestä lähtien. Kiertoilmatakkoja ei yleensä ole suunniteltu varaamaan lämpöä, mutta Tulikiven kiertoilmatakoissa on paksu vuolukivikuori ja mahdollisuus lisätä lämmönvarausmassaa. Siksi ne myös varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä hiljalleen säteilylämpönä. Tarvittava palamisilma voidaan johtaa takkaan suoraan ulkoa. Näin se ei häiritse talon tai mökin ilmanvaihtojärjestelmää, kertoo malliston suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

Lamu.

Lamu.

Pääosassa kameleonttimainen vuolukivi

Pielinen-mallistoon kuuluu useampia erilaisia vuolukivistä valmistettuja kiertoilmatakkoja mm. Henka, Lamu, Jokka ja Kammi. Niiden muotoilussa kaikki ylimääräinen koristeellisuus on riisuttu pois. Huomion saa takkaan valittu vuolukivipinta sekä suuresta luukusta näkyvä tuli.

– Suomalainen vuolukivi on ainutlaatuinen luonnonmateriaali, jota on helppo työstää. Vesikäsittelyllä vuolukivelle pystyy antamaan ihan uudenlaisen ilmeen. Pielinen-mallistoa varten kehitimme uuden Nobile-pinnan. Tasaisella vesikäsittelyllä kivi muuttuu perinteistä vuolukiveä tummemmaksi ja alkaa kimmeltää. Kevyesti karhennettu Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa, se tuntuu hieman mokkanahalta, Moilanen kuvailee.

Nobile-pinnan voi valita pintamateriaaliksi uusiin kiertoilmatakkoihin, osaan Karelia-sarjan varaavia takkoja sekä tiettyihin Tulikiven kiukaisiin. Takan pintaan voi valita myös vesileikkauksella toteutetun Grafia-pinnan tai perinteisen, sileän Classic-vuolukiven. Eläväpintaista Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset, vesileikatut kuviot. Ne tuovat kivestä esiin kimmellystä ja kolmiulotteisuutta.

Pielinen-malliston takat eroavat toisistaan mitoiltaan ja luukkumalleiltaan. Vaihtoehtoina ovat kulma-, pysty-, vaaka- ja läpiluukku. Takan korkeuden voi valita kahdesta eri vaihtoehdosta.
Modernissa Henka-takassa on leveä vaakaluukku. Kookkaampi Lamu sopii tilanjakajaksi huoneiden väliin, sillä sen läpiluukusta tuli näkyy molempiin suuntiin. Luukut saa auki molemmilta puolilta.

Henka Classic

Henka Classic

Jokka-takassa on suuri kulmaluukku, joka avaa laajemman näkymän tuleen. Takan sijoittelua helpottaa se, että luukun puolen saa valita oikealle tai vasemmalle sivulle. Mitoiltaan kapeimmassa Kammi-takassa on korkea pystyluukku.

Kammi.

Kammi.

Jokka.

Jokka.

Info

Info

Pielinen-mallistoon on tullut mukaan myös uusia malleja!

Uutuudet Juva, Kelo ja Lako täydentävät mallistoa ja tarjoavat uudenlaisia hissi- ja kulmaluukkuratkaisuja.

Läpiluukullisesta takasta uudenlaisen tulkinnan tuova Juva-takka tarjoaa mahdollisuuden tarkastella tulta takan molemmilta puolilta. Syvään uurrettu U-mallinen luukku tarjoaa näkymän takkatuleen jopa kolmelta suunnalta. Lako-takka on Juvaan verrattuna korkeampi sekä kapeampi, joten se soveltuu sijoitettavaksi suoralle seinälle. Leveä hissiluukku näyttää tulen laajalle alueelle - edestä yli 80 senttimetrin matkalta sekä sivuilta molempiin suuntiin. Kulmaan suunniteltu Kelo-takan luukku on sijoitettu takan kulmaan. Mitoiltaan siro takka sopii myös pienempiin tiloihin.

Juva Nobile

Juva Nobile

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
LVI
tulisijat
sauna
rakennukset
piharakennukset
lämmitys
hormit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20213_69412.jpg
Oletko valmis mökkikauteen? Mökki lämpimäksi nopeasti
Mökkikausi alkaa mahdollisimman aikaisin keväällä ja kesällä se on kuumimmillaan. Peruslämmöllä tai kylmillään olleelle mökille kaivataan pikaista lämpöä. Tulikiven tehokkaiden ja näppärien pikalämmittäjien ja kiertoilmatakkojen ansiosta mökin saa nopeasti lämpimäksi.Vaikka kesä on vilkkainta mökkeilyaikaa niin tulisijan valintaa kannattaakin miettiä koko vuotta silmällä pitäen. Oikealla valinnalla mökkeilykautta voidaan jatkaa pitkälle syksyyn tai alkutalveen saakka. Myös talvella kamiina tai kiertoilmatakka antaa lämmön nopeasti ja vaivatta.
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.
202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.
20234_72285.jpg
Viisi vinkkiä lämmityskautta aloittavalle
Kevään ensimmäiset aurinkoiset ilmat ja räystäästä tippuvat vesitipat tarkoittavat monelle vapaa-ajan asunnon omistajalle kutsua mökkeilyyn. Vastaavasti kellastuvat lehdet ja sienien tupsahtaminen esille syksyn merkiksi muistuttaa yleensä lämmityskauden lähenemisestä.Mökki- sekä lämmityskauden alkaessa on hyvä muistaa muutama vinkki takan lämmittämisen suhteen. Takan lämmityskauden aloitus vaatii hieman valmistelua. Usein ensimmäiset tulet takassa saakin palovaroittimet soimaan napakkaa säveltään. Takka nimittäin lähtee kyllä vetämään, mutta hetken kuluttua savut tulevatkin sisälle täysin kutsumatta.Kylmää tulisijaa ja hormia ei kannata ottaa käyttöön ilman, että huomioit nämä esille tuotavat asiantuntijan vinkit.
20219_72530.jpg
Takka, kiuas vai molemmat? Huolehdi kuntoon jo ensi kesän mökkeilyä varten
Lämpömittaria tarkastellessa on pakko myöntää, että kesäinen mökkielämä alkaa olla tämän vuoden osalta taakse jäänyttä aikaa. Siirretäänpä katse tulevaan ja miksi ei samalla päätettäisi jatkaa mökkeilyä myös syksyllä sekä talvella. Jos takka on mökin ainoa lämmitysmuoto ja mökillä oleillaan pitkiä aikoja, niin paras vaihtoehto on yleensä varaava takka. Kevyemmät kamiinat ja kiertoilmatakat ovat parhaimmillaan silloin, kun mökki halutaan saada nopeasti lämpimäksi ja halutaan nauttia tulen tunnelmasta.
20228_55005.jpg
Herkullista ruokaa leivinuunissa
Varaava tulisija on varma lämmönlähde ja moderni ruoanlaittaja. Tulikiven uudet tulisijat on varustettu nykyaikaisella tulipesällä ja ilmansäätöjärjestelmällä, joka polttaa puun puhtaasti ja tehokkaasti, jolloin puuta kuluu vähemmän kuin vanhoissa tulisijoissa. Ekologinen kokkaaja säästää sähköä tekemällä ruokaa, paistamalla sämpylät ja pullat leivinuunissa. Leivinuunin lämmössä hautuu niin pataruoat kuin paistitkin mureiksi ja maukkaiksi. Puulämmitys antaa oman arominsa ruokaan.Lämmönlähteenä varaava tulisija antaa lämpöä pitkään ja on aina valmiina käyttöön sähkökatkoksista huolimatta, koska se on ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde. Lisäksi tulisijalla lämmitettäessä säästää sähköä huomattavasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton