• Etusivu
  • Rakentaminen

Näin huolehdit pienistä kunnostustöistä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 02.06.2023
20235_70717.jpg

Askartelubetonilla voit luoda kaikkea kaunista ja käytännöllista puutarhaan ja kattaukseen.

Aurinkoinen sekä kuiva sää houkuttelevat puuhastelemaan pihalle. Kevät, kesä sekä syksykin, ovat hyvää aikaa huolehtia kodin ja mökin pienet kunnostustyöt pihamaalla. Toisinaan remppapuuhat eivät rajoitu vain ulos, vaan myös sisätilat kaipaavat ehostusta.

Kokosimme tähän muutamia vinkkejä, ohjeita sekä videoita yleisimpiin kunnostustarpeisiin.

Toteuta taatusti kestävä pöytätaso

Tiesitkö, että pöytätasoja voi tehdä itse myös betonista. Tason tekeminen ei ole vaikeaa, vaan onnistuu aivan tavallisia työkaluja käyttämällä. Oheisesta linkistä löydät tietoja tarvikkeista sekä työvaiheista.

Näin paikkaat ripustusreiät seinäpinnoista

Koloja syntyy väistämättä taulujen ripustamisen, telineiden asennusten sekä ihan vain asumisen seurauksena. Pienten kolojen sekä urien paikkaus sujuu helposti sekä nopeasti Weberin valkoisen kevyttäytteisen paikkausmassan avulla.

Autotallin luiskan halkeamat sekä kuopat

Autotallin betoniluiskan korjaus

Näin paikkaat rapatun julkisivun

Kun rappauspinta uusimiskorjataan, pitää vanha rappaus purkaa kaikkineen rappausalustaan asti. Sen jälkeen korjataan alustan vauriot ja tehdään kokonaan uusi rappaus. Tutustu tarkemmin työvaiheisiin sekä erilaisiin korjaustapoihin.

Tulisijan tulipesässä lohkeama ja/tai halkeama

Aika sekä kova käyttö kuluttavat myös tulisijoja. Tulipesän on mahdollista korjata myös itse, kunhan noudattaa muutamia helppoja työvaiheita.

Ohje tulipesän korjaukseen

Nappaa talteen ohjeet tulipesän kunnostukseen.
Nappaa talteen ohjeet tulipesän kunnostukseen.

Betoniportaat kuntoon

Betoniportaiden korjaus OutdoorRepair-korjauslaastilla

Kun sokkeli vaatii käsittelyä

Olennaisena osana kodin julkisivuun kuuluu myös sokkeli. Suuri merkitys on myös oikeanlaisten materiaalien valinnalla. – Varta vasten sokkeleihin kehitetyt kiviaineiset tuotteet viimeistelevät julkisivun sekä suojaavat rakennetta sään vaihteluilta vuodesta toiseen. Oheisesta artikkelista löydät 4 erilaista tapaa sokkelin pinnoitukseen.

Sokkelin pinnoitus

Huolehdi sokkelisi kuntoon.
Huolehdi sokkelisi kuntoon.

Hauskaa puuhaa Askartelubetonilla

weber HobbyConcrete Askartelubetoni tarjoaa hauskaa puuhaa koko perheelle. Nappaa tästä ideat, miten toteutat vaikka tuikkulyhdyt elokuussa pidettäviin venetsialaisiin, todellisen lyhtykaunottaren omalle pihalle tai vaikka käytännölliset painot pihapöydän pöytäliinalle.

Hupia koko perheelle weber HobbyConcrete Askartelubetonilla.
Hupia koko perheelle weber HobbyConcrete Askartelubetonilla.
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Rakentaminen
hankkeen aloitus
julkisivu
laastit
rakennukset
perustukset
piharakennukset
hormit
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201411_41603.jpg
Näin pinnoitat takan antiikkilaastilla
Tulisijan muurauslaastien pitää kestää tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset sekä lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet.Tulisijojen muuraukseen tarkoitetut laastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin tarvitsee lisätä vain vesi.Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat useita mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn.
201910_60767.jpg
Miten korjata tulipesän pienet halkeamat?
Vaikka tulipesät rakennetaankin kestämään kovia lämpötilojen vaihteluita, rapautuvat nekin ajan myötä käytössä. Tulipesä on mahdollista korjata myös itse, kunhan noudattaa muutamia helppoja työvaiheita.
20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
20192_56110.jpg
Uudella takalla enemmän lämmitystehoa
Tarkastelepa vanhaa takkaasi, onko se käynyt jo tyylinsä puolesta vanhanaikaiseksi, riittävätkö sen lämmitystehot lämmittämään koko kodin? Saako tulisijasta kaiken tehon irti, vai karkaako lämpö harakoiden iloksi? Erityisesti iäkkäät avotakat sekä tulisijat, joiden lämmöntalteenottokyky on huono ja puita kuluu paljon ovat enemmänkin jäänteitä menneisyydestä kuin tehokkaita kodinlämmittäjiä.
20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.
20228_55005.jpg
Herkullista ruokaa leivinuunissa
Varaava tulisija on varma lämmönlähde ja moderni ruoanlaittaja. Tulikiven uudet tulisijat on varustettu nykyaikaisella tulipesällä ja ilmansäätöjärjestelmällä, joka polttaa puun puhtaasti ja tehokkaasti, jolloin puuta kuluu vähemmän kuin vanhoissa tulisijoissa. Ekologinen kokkaaja säästää sähköä tekemällä ruokaa, paistamalla sämpylät ja pullat leivinuunissa. Leivinuunin lämmössä hautuu niin pataruoat kuin paistitkin mureiksi ja maukkaiksi. Puulämmitys antaa oman arominsa ruokaan.Lämmönlähteenä varaava tulisija antaa lämpöä pitkään ja on aina valmiina käyttöön sähkökatkoksista huolimatta, koska se on ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde. Lisäksi tulisijalla lämmitettäessä säästää sähköä huomattavasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton