• Etusivu
 • LVI

Uuden takan hankkiminen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 14.08.2023
202111_73509.jpg

Petro Structure White

Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.
Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?

Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.

Aloita ostomatka lähimmästä Tulikivi-studiosta

Harkitessasi takan hankintaa, poikkea lähimpään Tulikivi-studioon. Ota mukaasi kotisi pohja- ja leikkauspiirustukset, niin myyjän on helppo katsoa myös hormiin liittyvät asiat samalla kertaa kuntoon. Myymälässä pääset aidosti kokemaan takan materiaalit, pinnan värit ja kiillot sekä tunnustelemaan kaikkia takan hienouksia. Tulikivi-myyjällä saat parhaat tiedot tuotteista ja niiden soveltuvuuksista erilaisiin tiloihin. Tapaamisessa myyjän kanssa kartoitetaan tarkkaan takkatarpeesi, minkä suuruista tilaa takan tulisi lämmittää – sopiiko tilaan parhaiten varaava vai nopeasti lämmittävä kiertoilmatakka vai kamiina. Vaikka takkaa ei olisi entuudestaan, niin takan asennus onnistuu melkein jokaiseen kotiin.

Kurkista Tulikiven mallistot – löytyisikö täältä sinun kotiisi sopiva?
Löydä lähin Tulikivi Studiosi.

Aava V4 1600 valkoinen.
Aava V4 1600 valkoinen.

Pelkistetty kaunotar Aava

Tulikiven vuoden 2023 Kermansavi-malliston uutuustakka Aava on monenlaiseen sisustukseen sopiva, pelkistetyn moderni sekä ajaton malli. Takka on saatavilla kolmella erilaisella pintaverhoilulla ja luonnonmukaisella väripaletilla. Verhoilua muuttamalla esimerkiksi hiertopinnasta osalaattaan tai vaakalaattapinnaksi, saadaan takka sopimaan niin uuteen kuin myös vanhaankin kohteeseen. Selkeälinjaisuutta korostaa myös se, että takassa ei ole näkyvää huoltoluukkua, vaan tuhkalaatikko on sijoitettuna arinan alle. Korkeusvaihtoehtoja on kaksi 1600 ja 1900 millimetriä.

Tunnetko Kermansavi-malliston?
Tämän malliston takkojen runkomateriaali on valmistettu jopa 80-prosenttisesti kierrätysmateriaalista. Kermansavi-takat ovat energiatehokkaita ja alittavatkin vuonna 2022 voimaan tulleet ekosuunnitteludirektiivin päästövaatimukset selvästi. Kaasutiiviit luukut sekä hallittu paloilman ohjaus tekevät tulisijasta edistyksellisen ratkaisun myös matalaenergiataloon.

20233_81129.jpg

Varaavaan takkaan sijoitus kannattaa

Varaava takka luovuttaa lämmön tasaisesti koko huonetilaan ja se pysyy pitkään mukavan lämpöisenä. Se tukee maalämpöä sekä muitakin lämmönlähteitä matalalla ja tasaisella lämmitystehollaan. Kahden-kolmen tunnin lämmityksellä varaava takka tuottaa lämpöä noin 1-2 vuorokauden ajan. Kun lämpö tulee hitaasti alhaisella teholla taloon, pääosin säteilylämpönä, on talon lämmönjakojärjestelmällä aikaa sopeutua takasta tulevaan lämpöön ja huoneilman lämpötila ei nouse liian korkeaksi.

Takan säteilylämpö tuntuu pehmeältä ja huoneilma pysyy raikkaana. Varaava tulisija ei myöskään ole pinnaltaan polttava, vaan takan kylkeen voit vaikka nojata lämmittelemään. Varaavalla takalla lisäät kodin turvallisuutta ja omavaraisuutta, koska se on ainoa täysin sähköstä riippumaton lämmitysmuoto. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, laajasta Tulikiven takkavalikoimasta löydämme varmasti jokaiseen kotiin sopivan.

Raita S 2D Structure Black
Raita S 2D Structure Black

Varaaviin Karelia-takkamalleihin Koli, Raita, Saramo ja Petro voi valita erilaisten vuolukivipintojen lisäksi skandinaavisen tyylin kaksi uutta suosikkiväriä erilaisilla pintakäsittelyillä. Uusien väripintojen alla takassa sykkii tuttu pohjoiskarjalainen vuolukivi. Tutustu tuotteisiin

Kurkista Tulikiven kaikki mallistot – löytyisikö täältä sinun unelmatakkasi?

Takka nopeasti
Varaava tulisija vie huolet kodin lämpimänä pysymisestä, sillä varaavan takan säännöllisellä lämmityksellä koti pysyy miellyttävän lämpöisenä vaikka ulkona paukkuisi pakkanen. Takkaa miettiessä kannattaa huomioida toimitusajan pituus. Tulikivi lupaakin omille takoilleen nopean toimituksen – tilatessasi nyt, saat takan vielä tälle vuodelle. Ensi talven paukkuvista pakkasista ei siis tarvitse enää murehtia, takka on nimittäin saatavilla parhaimmillaan vain 4 viikon toimituksella.

Mietityttääkö maksu?
Tulikivi tarjoaa rahoituksen takan, kiukaan tai kivitason hankkimiseen.
Voit ostaa uuden takan nyt, ja maksaa sen erissä – korotonta maksuaikaa saat jopa 6 kuukautta.

Takkaremontti on mahdollista toteuttaa muutamassa päivässä

Valitun takan soveltuvuus varmistetaan vielä maksuttomalla kotikäynnillä. Kotikäynnillä on lopputuloksen kannalta erityisen tärkeä merkitys ja johon kannattaa varata aika. Tulikiven asiantuntija tarkistaa asennuksen onnistumisen, jonka jälkeen saat takkatarjouksen. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen myyjä huolehtii tilauksesi sujumisesta ja uunimestari hoitaa hommat kotonasi ammattitaidolla.

Sinun ei tarvitse tietää tulisijoista mitään, sillä asiantuntija on apunasi joka askeleella.
Paljonko takkaremontti maksaa?
Takkaremontti
Tulikiven uunimestarit työssään.
Tulikiven uunimestarit työssään.

Kun vanhan takan purku koittaa, uunimestari suojaa takan ympäristön, jotta se pysyy siistinä. Hän pitää huolen siitä, että kaikki sujuu mallikkaasti. Uusi takkasi tuodaan paikalle mallista riippuen osissa tai kokonaisena. Voit kantaa osat sisään itse tai jättää kantamisen uunimestarille riippuen millaisen takkaremontin kokonaispaketin olet valinnut. Asennustyön lopuksi uunimestari siivoaa paikat ja antaa sinulle ohjeita uuden takan käyttöönottoon. Uuden takan annetaan kuivua muutama päivä asennuksesta mallista riippuen, jonka jälkeen takan sisäänajo tehdään maltilla ja lempeästi. Pian uusi takka on valmiina luovuttamaan pehmeää lämpöään.

RAITA S GRAFIA
RAITA S GRAFIA

Vanhan tilalle uusi – tarjolla ilmainen purku

Tulikivi tarjoaa uuden takan ostajalle vanhan takan ilmaisen purun, joka sisältää seuraavat vaiheet:

 • Takan purkaminen (maksimissaan 2m³; 1 metri x 1 metri x 2 metriä)
 • Purkupaikan suojaus takan ympäriltä
 • Purkujätteen siirto ulos, maksimissaan 10 metriä rakennuksesta.
 • Purku- / asennuspaikan harjasiivous
 • Asiantuntijan maksuton kartoituskäynti 50 km saakka.

Lisäksi on saatavilla erikseen sovittavat maksulliset lisäpalvelut:

 • Purkulisä yli 2m³ ylittävältä osalta
 • Asennuspaikan pohjan oikaisu tai vahvistus
 • Taustaseinän oikaisu/pinnoitus
 • Hormiliitosaukon siirto
 • Vanhan hormin tuenta tai purku
 • Lattian vahvistus
 • Tarvikkeiden sisään kantaminen
 • Purkujätteiden pois kuljetus.
Kampanja on voimassa 30.6.2023 saakka tehtyihin uusiin yli 5000€ takkatilauksiin.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
LVI
runko
rakennukset
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.
20234_72285.jpg
Viisi vinkkiä lämmityskautta aloittavalle
Kevään ensimmäiset aurinkoiset ilmat ja räystäästä tippuvat vesitipat tarkoittavat monelle vapaa-ajan asunnon omistajalle kutsua mökkeilyyn. Vastaavasti kellastuvat lehdet ja sienien tupsahtaminen esille syksyn merkiksi muistuttaa yleensä lämmityskauden lähenemisestä.Mökki- sekä lämmityskauden alkaessa on hyvä muistaa muutama vinkki takan lämmittämisen suhteen. Takan lämmityskauden aloitus vaatii hieman valmistelua. Usein ensimmäiset tulet takassa saakin palovaroittimet soimaan napakkaa säveltään. Takka nimittäin lähtee kyllä vetämään, mutta hetken kuluttua savut tulevatkin sisälle täysin kutsumatta.Kylmää tulisijaa ja hormia ei kannata ottaa käyttöön ilman, että huomioit nämä esille tuotavat asiantuntijan vinkit.
20213_69412.jpg
Oletko valmis mökkikauteen? Mökki lämpimäksi nopeasti
Mökkikausi alkaa mahdollisimman aikaisin keväällä ja kesällä se on kuumimmillaan. Peruslämmöllä tai kylmillään olleelle mökille kaivataan pikaista lämpöä. Tulikiven tehokkaiden ja näppärien pikalämmittäjien ja kiertoilmatakkojen ansiosta mökin saa nopeasti lämpimäksi.Vaikka kesä on vilkkainta mökkeilyaikaa niin tulisijan valintaa kannattaakin miettiä koko vuotta silmällä pitäen. Oikealla valinnalla mökkeilykautta voidaan jatkaa pitkälle syksyyn tai alkutalveen saakka. Myös talvella kamiina tai kiertoilmatakka antaa lämmön nopeasti ja vaivatta.
20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.
20228_55005.jpg
Herkullista ruokaa leivinuunissa
Varaava tulisija on varma lämmönlähde ja moderni ruoanlaittaja. Tulikiven uudet tulisijat on varustettu nykyaikaisella tulipesällä ja ilmansäätöjärjestelmällä, joka polttaa puun puhtaasti ja tehokkaasti, jolloin puuta kuluu vähemmän kuin vanhoissa tulisijoissa. Ekologinen kokkaaja säästää sähköä tekemällä ruokaa, paistamalla sämpylät ja pullat leivinuunissa. Leivinuunin lämmössä hautuu niin pataruoat kuin paistitkin mureiksi ja maukkaiksi. Puulämmitys antaa oman arominsa ruokaan.Lämmönlähteenä varaava tulisija antaa lämpöä pitkään ja on aina valmiina käyttöön sähkökatkoksista huolimatta, koska se on ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde. Lisäksi tulisijalla lämmitettäessä säästää sähköä huomattavasti.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton