• Etusivu
 • Rakentaminen

Tehokkaat pikalämmittäjät vapaa-ajan asuntoon

Pieni takka löytää paikkansa myös mökillä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 11.04.2024
1920_Lamu_18_Grafia_iPad_tulikivi

Tulikiven varaava kiertoilmatakka Lamu Grafia-pinnalla.

Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.

Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.

Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Takkatulen lempeää lämpöä ei myrsky vie mennessään

Suomessa lähes jokaisessa mökissä tai loma-asunnossa on edes jonkinlainen tulisija. Takka luo tunnelmaa, mutta toimii usein myös päälämmönlähteenä. Tulisijaa voidaan käyttää myös lisälämmönlähteenä sähkölämmityksen rinnalla.

Kesä- tai syysmyrskyn seurauksena sähkönjakeluun voi tulla yllättäviä ja pitkiäkin katkoksia. Usein sähkökatkokset vaikuttavat voimakkaasti juuri mökkeihin ja takka on silloin ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde. Jos takkaa ei vielä ole, kannattaa sitä vähintäänkin vakavissaan harkita.

Kiertoilmatakka tuo lämmön nopeasti ja antaa nauttia siitä pitkään

Kiertoilmatakkaa pidetään nopeana lämmöntuojana, joka kuitenkin myös jäähtyy nopeasti. Joissain, etenkin metallirunkoisissa malleissa, tämä kyllä pitää paikkaansa, mutta on kuitenkin olemassa myös varaavia kiertoilmatakkoja, jotka lämmittävät tilan nopeasti ja luovuttavat lämpöä vielä usean tunnin ajan.

Tulikiven Jero- sekä Pielinen-mallistojen kiertoilmatakat ovat juuri näitä niin kutsuttuja hybridejä, jotka yhdistävät nopean lämmöntuoton sen hitaaseen luovutukseen. Lämmityksen jälkeen lämpöä riittää huonetilaan jopa 15 tunnin ajan.

"Jotta takka on varaava, täytyy sen painaa paljon." Kyllä tämäkin, mutta vain osittain. Näiden varaavien kiertoilmatakkojen juju onkin niiden eristyispaksussa kuoressa, johon lämpö varastoituu. Silti paino näissä mallistojen takoissa on hyvin maltillinen, toki myönnettäköön, että metallirunkoisiin kiertoilmatakkoihin verrattuna paino on moninkertainen. Metallirunkoisten kiertoilmatakkojen kohdalla on taas vastaavasti luovuttava lämmönvarausominaisuudesta.

Talvi tulee taas kesän jälkeen

Kesän helteillä unohtaa herkästi syksyä seuraavan talven. Kylmät ja napakat pakkaset myös eksyvät jonnekin muistin hämäriin hyvin nopeasti. Tulisijan valintaa kannattaa kuitenkin miettiä koko vuotta silmällä pitäen. Mökille on miellyttävää mennä myös lyhyeksi aikaa viihtymään silloin, kun tietää että varpaita ei palele.

Ja onhan takan lämmitys hyvä keino myös säästää sähköä ja luoda kodikasta tunnelmaa. Tuplahyödyn saat silloin, kun valmistat myös ruoan tulisijassasi.

Oletko siis todellista pikalämmittäjää vailla? Ohessa lyhyesti eri mallistojen etuja helpottamaan takan valintaa.

Info

Info

Pielinen-kiertoilmatakat

 • Pielinen-mallistoon kuuluu kaikkiaan 7 erilaista takkaa: Mella, Palas, Lako, Jokka, Kammi, Henka sekä Lamu.
 • Jokainen malliston takka on vuolukiviverhoiltu.
 • Malliston takkojen leveydet vaihtelevat välillä 620 - 994 mm välillä; syvyys 470 - 600 mm välillä.
 • Painoa takoilla mallista riippuen aina 480 - 920 kg
 • Lämmitysala kaikilla 40 - 120 m²
 • Perustusten vahvistamista ei välttämättä tarvita, jos valitun takan paino ei ylitä 500 kiloa.

Vinkit erityisesti:

 • Useita eri kokovaihtoehtoja.
 • Takkaluukut saatavilla sekä suurella lasiluukulla, kulmaan tai jopa molemmin puolin mallista riippuen.
 • Takat saatavilla neljällä erilaisella pinnalla.
 • Malliston suosikki on kulmaluukullinen Jokka.

Tutustu Pielinen-malliston takkoihin

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Info

Info

Jero-takkamallisto

 • Mallisto koostuu kahdesta eri takkamallista; Puro ja Korpi.
 • Puro-takka on muotokieleltään pyöreä, kuin kiemurteleva joenuoma. Halkaisija tällä takalla on 500 mm ja painoa 460/630 kg valitusta korkeudesta riippuen. Korkeusvaihtoehtoja on kaksi 1355 mm ja 1805 mm.
 • Korpi-takka on kulmikas ja nousee jylhänä kuin kallionrinne. Sen syvyys on 440 mm ja leveys 520 mm. Painoa löytyy hieman Puro-takkaa enemmän, 540/740 kg korkeudesta riippuen. Korkeusvaihtoehtoja on kaksi, 1355 ja 1805 mm.
 • Kummankin takan lämmitysteho on 7 kW

Vinkki erityisesti:

Haluatko takastasi yksilöllisen? Voit valita siihen aidon ja uniikin luonnonkivipinnan, vuolukivellä se onnistuu.

 • Ajaton ja elegantti Classic on saatavilla molempiin takkoihin.
 • Grafian moderni ja urbaani särmä on saatavilla Korpi-takkaan.
 • Nobilen ylellinen pinta on saatavilla molempiin takkoihin
 • Unicaa voisi kuvailla henkilökohtaiseksi sekä yksilölliseksi, viimeiseksi silaukseksi joka viimeistelee Korpi-takkasi.

Tutustu Jero-malliston takkoihin

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

<p data-block-key="t2xyl">Korpi-takka Tulikiven Jero-mallistosta.</p>
Korpi-takka Tulikiven Jero-mallistosta.
Tulikivi Oyj
Rakentaminen
ekologisuus
koti
rakennukset
sisustus
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Tulikivi Karelia-malliston Saramo Classic pinnalla
Rauhoittava ruutuaika – lempeä ja lämpöinen takkatuli
Tuli on aina merkinnyt elämää. Sen lämmössä on laitettu ruokaa, siinä on lämmitelty ja kuunneltu vanhempien ihmisten viisauksia ja tarinoita elämästä. Tulen äärellä istuessa kiire katoaa ja ajatukset keskittyvät vain hetkeen eivätkä mieti tulevaa.Nykypäivän ihminen voi sytyttää tulen takkaan, istua sen äärellä ja nauttia takkatulen ruutuajasta kuten menneiden aikojen ihmiset nuotiostaan. Sama rauhoittumisen tunne ja keskittyminen hetkeen ovat yhä läsnä.
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.
Tulikiven valkoinen Rosamo V4 -takka leivinuunilla sijoitettuna keittiön ja olohuoneen välille.
Tutkittua: Varaava takka on energiatehokas ja ekologinen
Erityisesti kylmien talvikuukausien aikana sen huomaa, että lämmitys on keskeinen osa asumismukavuutta. Mutta ei ole kuitenkaan aivan sama, miten kotiaan lämmittää, sillä lämmitysratkaisujen valintaan vaikuttaa moni seikka: millainen on lämmitysratkaisun energiatehokkuus, sen ekologisuus ja kuinka mukava sitä on käyttää. Viimeaikaiset tutkimukset antavat ymmärtää, että varaavat tulisijat vastaisivat edellä mainittuihin valintavaatimuksiin.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.
202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.
20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton