• Etusivu
 • LVI

Rauhoittava ruutuaika – lempeä ja lämpöinen takkatuli

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 26.01.2024
1920-Tulikivi-Feel-Karelia-Saramo-Classic

Takkatuli lämmittää kotia sillä hetkellä ja vielä pitkään tulisijan varaavan ominaisuuden ansiosta.

Tuli on aina merkinnyt elämää. Sen lämmössä on laitettu ruokaa, siinä on lämmitelty ja kuunneltu vanhempien ihmisten viisauksia ja tarinoita elämästä. Tulen äärellä istuessa kiire katoaa ja ajatukset keskittyvät vain hetkeen eivätkä mieti tulevaa.

Nykypäivän ihminen voi sytyttää tulen takkaan, istua sen äärellä ja nauttia takkatulen ruutuajasta kuten menneiden aikojen ihmiset nuotiostaan. Sama rauhoittumisen tunne ja keskittyminen hetkeen ovat yhä läsnä.

Takkatuli yhdistää sukupolvet toisiinsa

Lämpö ja ruoka, siinä oikeastaan ne perustarpeet, joita ihminen kaipaa. Tämän päivän tulisijat luovat koteihin sen saman lämpöisen ja turvallisen tunnelman. Tuli lämmittää kotia sillä hetkellä ja vielä pitkään tulisijan varaavan ominaisuuden ansiosta. Takkatuli on kotimme sydän.

Eräänlaisena kaikuna menneeseen on myös mahdollisuus kokata takan avulla maistuvat ja herkulliset ruoat koko perheelle. Takkatulen jälkilämmöllä lempeästi hautuneet pataruoat sekä muut herkut maistuvat myös perheen pienimmille. Samalla jää muistojälki, jota he voivat viedä elämässään eteenpäin tuleville sukupolville.

Takka on ekologinen tapa lämmittää ja laittaa ruokaa, se auttaa vähentämään energiankulutusta sekä pienentämään myös hiilijalanjälkeä.

Osallistu sukupolvien ketjuun – Tulikivi-päiviltä löydät oman takkasi ja takkatulesi

Vuonna 2024 haluaa Tulikivi tarjota sinulle jotain ainutlaatuista takkatulen äärellä. Tulikivi-päivät ovat jälleen täällä – tämä tarkoittaa mahdollisuutta hyödyntää paitsi ainutlaatuisia tarjouksia mutta myös hyviä etuja Tulikiven tuotteista. Tee siis kerralla kodistasi entistä lämpimämpi ja kodikkaampi.

Tulikivi-päivät ovat voimassa 29.1.-3.2.2024.

Tammiedut Tulikivi-päiviltä:

 • Vaihda vanha takkasi uudeksi vaivattomasti asiantuntijan avulla. Vanhan takan purku jopa ilmaiseksi! *)
 • Normaalihintaiset takat sekä kiukaat talvietuhintaan.
 • Takat ja kiukaat rahtivapaasti kotiin.
 • 6 kuukautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Rahoituksen takaisinmaksuaika on joustava ja mukautuu sinun tarpeisiisi sekä elämäntilanteeseesi. Tutustu tarkempiin yksityiskohtiin Tulikiven sivuilla.
 • Jøtul kampanjamalleista tarjolla extraetu.

Tulikiven laaja takkavalikoima pitää sisällään jotain jokaiseen makuun. Takkavalikoiman uutuuksina ovat moderniin ja energiatehokkuutta vaativaan makuun vastaava Jero-mallisto, jonka takat Puro ja Korpi takaavat monipuoliset käyttömahdollisuudet. Nämä sopivat taatusti jokaiseen kotiin, sillä ne on saatavilla vuolukiven eri sävyissä sekä kuoseissa.

Oletko enemmän ajattoman ja skandinaavisen tyylin ystävä? Silloin sinulle mieluinen takka saattaa löytyä Kermansavi-mallistosta, jossa on tarjolla kolme erilaista pintaverhoiluvaihtoehtoa ja jopa kymmenen erilaista laattavaihtoehtoa. Yksilöllinen ilme kotiisi on taattu. Erityisesti ekologisia ratkaisuja etsivälle tämä mallisto on mieluinen valinta, sillä takan runkomateriaalista jopa 80 % on kierrätettyä keramiikkaa.

Klassikkojen ja perinteisen ystävä, ei huolta. Tulikivellä on tarjolla myös klassisia vuolukivitakkoja sekä takkaleivinuuneja. Klassikot pitävät pintansa, myös tulisijoissa.

<p data-block-key="4gwij">Jero-malliston Korpi</p>
Jero-malliston Korpi

*) Ilmainen purkupalvelu sisältää seuraavat vaiheet:

 • Maksuton asiantuntijakäynti, jolloin Tulikivi kartoittaa tarpeesi suoraan kotonasi. Veloituksetta 50 kilometrin säteellä toimipisteestä.
 • Vanhan takan, kooltaan korkeintaan 2mᶟ, purku uuden Tulikivi-takan arvon ylittäessä 5 000 euroa.
 • Purkutyö tehdään huolellisesti suojaten alueet takan purkupaikan ympärillä.
 • Syntyneet purkujätteet siirretään ulos rakennuksesta enintään 10 metrin päähän. Lisämaksusta Tulikivi vie purkujätteet pois mennessään.
 • Purku- ja asennuspaikka siivotaan lopuksi harjaa käyttäen.
Tulikivi Oyj
LVI
asuminen
ekologisuus
koti
energiansäästö
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Tulikivi Jero-mallisto Korpi 18
Kuusi syytä, miksi Jero-takkamallisto on omaa luokkaansa
Kamiinan kompakti koko on paikallaan monessa kodissa – aina kun ei ole tilaa suurille takoille. Mutta voivatko pienikokoiset Jero-takkamalliston takat olla kyllin tehokkaita lämmittämään suomalaisia koteja? Kyllä voivat ja tässä perustelut miksi.
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
avoimet takkaluukut
Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
Tiili, tuo satoja vuosia vanha rakennusmateriaali osoittaa hyödyllisyytensä ja erinomaiset ominaisuutensa myös tänä päivänä. Puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettu tiili ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja on myös siksi turvallinen valinta.Paitsi selvänä kodin rakennusmateriaalina, on se paikallaan myös tulisijaa sekä piippua rakennettaessa. Lämmitysominaisuudet ovat tiilitulisijassa vertaansa vailla, sillä itse tiilessä lämmönjohtavuus on pieni, mutta lämmönvarauskyky on suuri.
jani niemi haastattelussa isover insunsafen asennuksesta rintamamiestaloon
Rintamamiestalon lisäeristys – näin se toteutettiin
Rintamamiestalo, tuo monille niin tuttu, on useille haaveiden listalla. Oman haaveensa talonhankinnasta toteutti vuonna 2021 Jani Niemi. 1950-luvulla rakennettu kolmikerroksinen omakotitalo koki melkoisen remontin, yksi kannattavimmista remonteista oli lisäeristäminen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton