• Etusivu
  • LVI

Koti lämpimäksi nopeasti – ja pitkäksi aikaa

Jero-takkamallisto yhdistää kamiinan nopeuden ja takan lämmönvarauskyvyn

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 07.03.2024
1920-Korpi-18-Tulikivi

Jero-malliston Korpi 18.

Kamiinan kompakti koko on paikallaan monessa kodissa – aina kun ei ole tilaa suurille takoille. Mutta voivatko pienikokoiset Jero-takkamalliston takat olla kyllin tehokkaita lämmittämään suomalaisia koteja? Kyllä voivat ja tässä perustelut miksi.

Kaksi maailmaa yhdistyy: nopeus ja lämmönvarauskyky

Vaikka malliston takat ovat pienet, ei pidä antaa ulkonäön hämätä. Uusi Jero-takkamallisto on nimittäin yhdistänyt parhaat puolet kamiinoista sekä varaavista takoista. Se on kooltaan näppärän pieni, kuten kamiinat, mutta samalla se varastoi itseensä tehokkaasti lämpöä ja luovuttaa sitä hiljalleen, kuten isompi varaava tulisija. Tulen sammuttua takka nimittäin lämmittää huonetilaa vielä useiden tuntien ajan lempeällä ja miellyttävän pehmeällä lämmöllä.

Pienen koon etuna on helppo sijoitettavuus. Se sopii hyvin niin olohuoneen katseenvangitsijaksi, kuin lämmöntuojaksi keittiöön tai vaikka makuuhuoneeseen. Tulisija ei vie huoneesta tilaa.

Kuusi syytä, miksi Jero-takkamallisto on omaa luokkaansa

  1. Kuten aiemmin jo mainittiin, tulisija on kooltaan hyvin kompakti, se ei vie tilaa vähäisistä asuinneliöistä. Pieni koko myös mahdollistaa helpon sijoittelun sekä asennuksen.
  2. Kamiinan nopeus tarkoittaa lämpöä huippunopeasti sekä tehokkaasti. Lämpö leviää nopeasti viileämpäänkin tilaan tehden oleskelusta miellyttävää lyhyessä ajassa.
  3. Huippumateriaalit sekä -suunnittelu yhdistämällä on saatu aikaan mallisto, jossa on varmistettu paitsi pitkäkestoinen lämpö, mutta myös lämmön tasainen jakautuminen. Näin kylmätkään talvi-illat eivät aiheuta ongelmaa.
<p data-block-key="ovfs4">Jero-malliston Puro 18</p>
Jero-malliston Puro 18

4. Tuli on hypnoottista ja rauhoittavaa katseltavaa. Jero-mallistossa tuleen tuijottelu onnistuu selkeän ja esteettömän näkymän ansiosta. Suuri takkaluukku antaa upean näkymän liekkien tanssiin. Tulen loimu tuo tilaan omaa rauhaa ja kodikkuutta

5. Moderni ja silti ajaton. Selkeä sekä nykyaikainen muotoilu istuu hyvin monenlaiseen sisustukseen. Linjat ovat puhtaat ja yksityiskohdat tuovat tyylikkyyttä lisää. Malliston takoista voisi sanoa, että ne ovat kuin huoneen koruja.

6. Jotta lämmöntuotto olisi mahdollisimman tehokasta, on Jero-malliston takkojen teknologiaan kiinnitetty huomiota. Takat on varustettu huippuluokan teknologialla, joka varmistaa että palo tapahtuu optimaalisesti synnyttäen vain vähän päästöjä ja pitäen yllä korkeaa hyötysuhdetta. Tärkeää takassa on myös se, että sitä on helppo käyttää ja se on toimintavarma.

Info

Info

Tulikivi-päiviä vietetään taas Maaliskuussa

Kun lumi vielä peittää maan ainakin osittain ja pakkanen hieman napsuttelee nurkissa on miellyttävää käpertyä sohvalle takkatulen ääreen odottelemaan kevään saapumista. Olisiko sinunkin aika hankkia takka?

Tervetuloa Tulikiven Studioille 11.-16.3.2024. Pääset tutustumaan myös uuteen Jero-takkamallistoon, joka yhdistää kamiinan ja varaavan takan parhaat ominaisuudet.

Löydä lähin Tulikivi-studiosi

Kiinnostaako sinua kuulla enemmän Tulikiven uudesta Jero-mallistosta, tai mahdollisesti uudet kiukaat?

Onko aika vaihtaa vanha takka uuteen, mutta mahdollinen rahatilanne huolettaa?

Näihin kaikkiin saat vastauksen Tulikivi-päiviltä.

Psst. Raha ei ole este tehokkaan tulisijan hankkimiselle. Tutustu vaikka etukäteen Tulikiven rahoitukseen.

Takkamalliston mallit: Korpi ja Puro

Korpi on takkamalliston kulmikkaampi malli. Jylhä muoto tuo mieleen suomalaisen korpimaiseman, kallioseinämät sekä karun kauniin luonnon. Korpi-malli yhdistää linjakkaan ja selkeän muodon sekä vuolukiven pehmeän lämmön mielenkiintoiseksi kontrastiksi. Kokovaihtoehdot ovat 1355 millimetriä tai vaihtoehtoisesti 1805 millimetriä, sivujen mittojen ollessa 440 ja 520 milliä. Tätä mallia on saatavilla neljässä eri pintavaihtoehdossa – minkä sinä valitset?

Puro on muotokieleltään pyöreä, kuin metsikössä polveileva pieni jokiuoma. Muotoilu kutsuu lähelle nauttimaan tulen lämmöstä sekä valosta. Kokovaihtoehdot ovat 1355 millimetriä tai vaihtoehtoisesti 1805 millimetriä, halkaisijaltaan Puro on vain 500 milliä. Puroa on saatavilla kahta erilaista pintavaihtoehtoa.

Esteetikon ystävä: Jero-takkamalliston pintavaihtoehdot

Olet sitten sisustustyyliltäsi moderni minimalisti, rustiikkinen romantikko tai rakastat skandinaavista selkeyttä, tarjoaa Jero-mallisto sinulle juuri sitä mitä kaipaat omaan sisustukseesi. Suomalaisten vuolukivisten takkojen pintavaihtoehdoista on nimittäin mistä valita.

Vuolukivi ei ole vain esteettisesti kaunis, vaan myös erittäin käytännöllinen ratkaisu, sillä se säilyttää lämpöä erittäin tehokkaasti ja luovuttaa sitä hitaasti säteillen huonetilaan.

Jokainen vuolukivi on uniikki, mikä osaltaan lisää pinnan mielenkiintoa. Luonto on kaikessa ainutlaatuisuudessaan lähellä myös takassa. Vuolukivipintavaihtoehtoja on saatavilla neljää erilaista:

  • Classic, jota voi kuvailla ajattomaksi ja elegantiksi valinnaksi, joka sopii moneen erilaiseen sisustukseen. Tätä pintavaihtoehtoa on saatavilla Korpi- ja Puro-malleihin.
  • Grafia, joka on moderni ja urbaani ja tuo nykyaikaiseen kotiin hyvää särmää. Tätä pintavaihtoehtoa on saatavana Korpi-malliin.
  • Nobile, joka on ylellinen ja sävyltään syvä ja tumma vuolukiven harmaa. Väri lisää erottavuutta sekä luonnetta. Tätä pintavaihtoehtoa on saatavana Korpi- ja Puro-malliin.
  • Unica on henkilökohtainen sekä yksilöllinen tyyliltään. Takastasi tulee uniikki taideteos. Tätä pintavaihtoehtoa on saatavilla Korpi-malliin.

Tiesitkö tätä vuolukivestä?

Suomalainen vuolukivi on ainutlaatuinen luonnonmateriaali. Siihen tiivistyy peräti 2 800 miljoonaa vuotta planeettamme historiaa. Vuolukivi on paitsi kaunis, mutta myös helppo työstää. Kiven omaavien lämpöominaisuuksien ansiosta se on kuin luotu käytettäväksi tulisijoihin. Ja lisäksi, se on myös ekologisempi valinta tehdasvalmisteisiin materiaaleihin verrattuna.

<p data-block-key="h8vtf">Jero-malliston Puro 14</p>
Jero-malliston Puro 14

Voit myös kokata Jero-malliston takoissa!

Jero-malliston takat taipuvat myös takkakokkaukseen. Ei siis huolta, vaikka sähköt olisivat poissa – saat silti loihdittua perheellesi maistuvaa ja lämmintä ruokaa takan avulla. Hyödynnä takan jälkilämpö ja anna ruoan hautua meheväksi itsestään.

Takassa kokkaaminen tapahtuu hyödyntäen takassa olevaa hiillosta ja sen jälkeistä lämpöä. Eli takkakokkauksessa et tarvitse varsinaista tulta ruoanlaittoon, sillä takan varaama lämpö kypsentää tulen sammumisen jälkeenkin.

Käy kurkistamassa hyvät ruokavinkit täältä

Info

Info

Jätä yhteydenottopyyntö

Tulikivi Oyj
LVI
asuminen
ekologisuus
koti
energiansäästö
suunnittelu
energiankulutus
tuotetietous
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
Geonovan avainasiakaspäällikkö Matti Virta
Maalämpö voi tuoda helsinkiläiselle taloyhtiölle jopa 50 000 €:n vuosisäästöt
Kustannukset nousevat – miten taloyhtiö voi välttää vastikkeiden korotuksen?Yksi ratkaisu on vaihtaa kiinteistön lämmitysjärjestelmäksi maalämpö ja ottaa se palveluna. Kun omaa alkuinvestointia ei tule, taloyhtiö pääsee nopeasti kiinni kustannussäästöihin. Tämän lisäksi maalämpöjärjestelmän riskit ja vastuut ovat kumppanin harteilla. Kumppanin ammattilaiset myös varmistavat, että lämpöä tulee taloyhtiöön kuten tähänkin asti.
avoimet takkaluukut
Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
Tiili, tuo satoja vuosia vanha rakennusmateriaali osoittaa hyödyllisyytensä ja erinomaiset ominaisuutensa myös tänä päivänä. Puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettu tiili ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja on myös siksi turvallinen valinta.Paitsi selvänä kodin rakennusmateriaalina, on se paikallaan myös tulisijaa sekä piippua rakennettaessa. Lämmitysominaisuudet ovat tiilitulisijassa vertaansa vailla, sillä itse tiilessä lämmönjohtavuus on pieni, mutta lämmönvarauskyky on suuri.
Lempeä lämpö maalämpökaivon poraus
Kuortinkartano hankki maalämmön – lue asiakastarina
Pertunmaan Kuortissa, Etelä-Savossa, sijaitsee Kuortinkartano. Kiinteistön omistaa Kympin Lapset, eli HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry. Kympin Lapset järjestää Kuortinkartanolla erilaisia toimintaansa kuuluvia viikonlopputapahtumia ja leirejä. Kartano tarjoaa myös majoitus- ja ravitsemuspalveluita kohderyhmän ulkopuoliselle yleisölle. Alun perin Pertunmaan kunnan kunnalliskodiksi valmistunut, vuonna 1929 käyttöön vihitty rakennus, pitää sisällään lukuisia lämmitettäviä neliöitä. Nyt, kun energiakustannukset ja energiaremontoinnit puhuttavat monia, tuli aihe puheeksi myös Kuortinkartanolla. Kartano kun on aktiivisessa käytössä ympäri vuoden. Se mitä kartanolla tarvittiin oli ekologinen, vaivaton sekä varma lämmitysratkaisu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton