• Etusivu
  • Talo

Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 06.11.2006Päivitetty 03.02.2021
200611_789.jpg

Pihakivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen, kauniisti rytmitetty ja näyttävä kokonaisuus. Kuvassa tumman harmaa muurikivi.

Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.

Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.

Lisätietoa luonnonivistä

Laaja valikoima

Tulikiven pihakivimallistossa on monenlaista muotoja ja kauniita luonnonmukaisia värejä. Pihakivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen, kauniisti rytmitetty ja näyttävä kokonaisuus.

Tulikiven pihakivet – kuten laatat, muurit sekä noppa- ja reunakivet – on suunniteltu väreiltään ja muodoiltaan yhteensopiviksi, joten niillä on helppo rakentaa harmonisia kokonaisuuksia.

Käytävät, reunukset ja terassit

Noppakivien luonnonmukainen lohkottu pinta antaa pitoa piha-alueille ja käytäviin. Niistä on helppo tehdä kaarevia muotoja, ja kiveä voidaan käyttää vaikka pihan suihkulähteen reunakivenä. Reunakivillä saadaan pihaan ryhtiä sekä pidetään nurmikon ja istutusten välit siistinä. Noppakivellä voidaan päällystää isoja alueita, ja sitä voidaan käyttää myös tehosteraitana tai istutusten rajaajana.

20123_29983.jpg
20123_29984.jpg

Muurit, sokkelit ja aidat

Tulikiven lohkopintainen, graniittinen muurikivi sulautuu upeasti ympäristöönsä värimaailmansa ja luonnonmukaisen pintansa ansiosta. Muurikivivalikoimassa on värivaihtoehtoina vaalean ja tumman harmaa sekä punainen. Muurikivellä voi verhota muureja, sokkeleita ja aitoja. Kiveä voi käyttää myös pihojen pengerryksiin ja istutusaltaiden rakentamiseen. Ne sopivat niin rinnepihaan kuin tasamaalle.

Portaat ja tasanteet

Graniittiset portaat kestävät kulutusta ja luovat arvokkuutta sisääntuloon. Balmoral Red CG ja Kuru Grey-graniitin näkyvät pinnat on poltettu ja vakiokokoina löytyvät yleisimmin käytetyt kokovaihtoehdot.

20123_29985.jpg

Valitse näköisesi pihakivet

Tulikivi-mallisto on kattava, mutta jos vakiomallistosta ei löydy mieleistä ratkaisua, pihakivet voidaan toteuttaa mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pienillä yksityiskohdilla, kuten ladontatavalla, saadaan helposti aikaan yksilöllinen leima. Suunnittelemme asiakkaan kanssa yhteistyössä vaikka kiviportaita, tukimuureja, suihkukaivorakenteita sekä muita erikoisrakenteita.

Lisätietoa pihakivistä...

Tulikivi Oyj
83900 Juuka

www.tulikivi.com

20118_27371.jpg
Tulikivi Oyj
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20072_3555.jpg
Tulikivelle kunniamaininta
Tulikivi Oyj:n uuden vuolukiviuunimalliston tuotteet ovat saaneet kunniamaininnan Fennia Prize 2007 –muotoilukilpailussa. Tuotteet suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä Hannu Kähösen Creadesign Oy –muotoilutoimiston kanssa.
20229_79494.jpg
Säästöä sähkönkulutukseen - näillä vinkeillä onnistut
Kun sähkön hinta nousee, kasvavat myös asumiskustannukset. Sähkösopimuksella on merkittävä vaikutus energialaskun suuruuteen, mutta omia kulutustottumuksia muokkaamallakin laskun pienentäminen on mahdollista.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Huoltokirja
Toimenpiteet:Rakennusaikana suunnittelijoiden, käyttäjän ja työmaan edustajat kokoavat rakennuksesta määräysten mukaisen huoltokirjan. Huoltokirjan kokoaminen tapahtuu tilaajan erillisen atk – ohjelman tai HuoltoOptimin avulla.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö, valvojat, suunnittelijat ja urakoitsijat.Dokumentit:HuoltokirjaHyväksyntä:Projektipäällikkö ja isännöitsijä tai huollon johtaja.
20183_52130.jpg
Tervetuloa Lämmitystapahtumaan
Lämpöpumpun asentaminen omakotitaloon on aivan eri asia kuin suuriin kiinteistöihin. Enemmän muuttuvia tekijöitä ja asioita, joita tulee huomioida. Me NIBEllä autamme sinua valitsemaan oikean ratkaisun. Meiltä saat myös järjestelmän mitoitusapua. Kokemuksemme erilaisista projekteista mm. koulut, kerrostalot ja konepajat on kätesi ulottuvilla. Tiedämme ongelmakohdat ja kuinka välttää ne. Avullamme saat rakennettua toimivan järjestelmän kiinteistöösi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton