• Etusivu
  • Energia

Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 06.11.2006Päivitetty 07.12.2023
20085_11058.jpg

Tulikivi TLU 2637

Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.

Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.

Tulikivi-uunin lämpö hellii ja hyväilee, ei polta

Lämmöllä ja lämmöllä on eroa. Vuolukiven synnyttämä säteilylämpö on miellyttävää, ja se lämmittää tehokkaasti. Tulikivi-uuni luovuttaa lämmön tasaisesti koko huonetilaan, joka pysyy pitkään mukavan lämpöisenä. Lämpö tuntuu myös lempeän pehmeältä. Tulikivi-uuni ei polta huoneilmaa kuivan tunkkaiseksi. Päinvastoin, ilma pysyy raikkaan oloisena ikkunaa avaamattakin. Näin säteilylämpö poikkeaa edukseen perinteisten kamiinoiden kovasta, kuumasta konvektiolämmöstä.

Koska Tulikivi-uuni ei ole äkkipikaisen tulinen, uunin kylkeen voi vaikka nojata ja sitä saa reilusti taputella. Monet muistavat myös puulämmitteisen Tulikivi-uunin nostalgisen tuoksun. Sitä on järjellä vaikea selittää.

Laaja mallisto

Tulikiven uuniperheeseen kuuluu sekä modernin linjan edustajia että paljon perinteisiä, ajattomia klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä tai herkeämätön tuleen tuijottaja, vaihtoehtoja piisaa. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, sama juttu: valikoimastamme löydät helposti oman suosikkisi.

Uudet uunimallimme edustavat tämän päivän suoralinjaista ja pelkistettyä tyylisuuntaa. Lasiluukkuja on suurennettu. Tyylikkäitä, moduloituja penkki- ja hyllyratkaisuja on lisätty. Uunien palamistekniikkaa on kehitetty. Myös pinta- ja värivaihtoehtoja on monipuolistettu. Vastaavaa kehitysloikkaa ei ole tapahtunut uunirintamalla vuosikausiin.

Takkauunit
Takkauunit
Takkaleivinuunit
Takkaleivinuunit
Leivinuunit- ja hellat
Leivinuunit- ja hellat
Kevytuunit
Kevytuunit
Mittatilausuunit
Mittatilausuunit
Kiukaat
Kiukaat

Tulikiven sisustustakat lämmittävät myös tunnelman

Uusi sisustustakkamallistomme yhdistää selkeän, ajattoman muotoilun edistykselliseen polttotekniikkaan ja käytön helppouteen. Kevyet uutuusmallimme miellyttävät silmää ja kutsuvat tunnelmoimaan. Avarat lasiluukut avaavat näkymät kauniisti palavan tulen roihuun. Antiikkiharjattu pinta korostaa vuolukiven elävää luonnetta sekä luovuttaa miellyttävää säteilylämpöä tulen jo hiivuttua.Malleissa on valinnanvaraa kevyistä tunnelmanluojista suurienkin huoneistojen lämmönlähteiksi.

Tulikivi Kaita i10 malli.
Tulikivi Kaita i10 malli.

Tulikivi Green-tuotteet

Olemme lähteneet kehittämään Tulikivi-uunien yhteensopivuutta ja monikäyttöisyyttä eri lämmitysjärjestelmien kanssa. Tulikivi Green on Tulikiven uusi tuoteperhe. Se sisältää tulisijan käyttöä edelleen tehostavia ja helpottavia huipputeknologiatuotteita tulisijoihin.

Pelletinpolttojärjestelmämme avulla voit käyttää sekä polttopuita että pellettejä samassa takassa. Pellettijärjestelmä sopii takkaryhmä 2-takkauuneihin.

Uuninohjausjärjestelmämme tehostaa polttopuun käyttöä ja tulisijan tasaista lämmönluovutusta huonetilaan sekä minimoi pienhiukkaspäästöt. Järjestelmän ohjauspaneelin avulla tulisija kertoo, paljonko lämpöä siihen on varautunut ja opastaa, milloin lämmittäminen kannattaa lopettaa.

Tulikivi Green W10 -vesilämmitysjärjestelmällä saadaan lisää ekologista tehoa kodin lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Järjestelmän sydämenä toimii Tulikivi- tai Kermansavi-uuni, johon asennetaan lämmönsiirrinpaketti.

Ehdoton laatu

Tulikivi-tulisijat alittavat maailman tiukimmat päästönormit. Tulikivelle on myös ainoana tulisijavalmistajana Suomessa myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti. Kaikilla Tulikivi-uuneilla on viiden vuoden takuu.

Tulikivi-uuni luo lämmintä tunnelmaa jo yli 250 000 kodissa ympäri maailmaa. Tulikivi on Suomen suurin kivenjalostaja ja maailman suurin varaavien uunien valmistaja.

Tulikivi TU 2200
Tulikivi TU 2200

Suunnittele uunisi netissä Uuniräätälillä

Uuniräätäli mahdollistaa nyt oman tulisijan suunnittelun kotoa käsin. Sen avulla voit helposti suunnitella, millainen uuni sopii kotisi sisustukseen. Kolmiulotteisten mallikuvien avulla voit katsoa miltä uuni näyttää eri kulmista. Tutustu Uuniräätäliin osoitteessa: www.uuniraatali.fi

Lisätietoa Tulikivi-uuneista...

Tulikivi Oyj
83900 Juuka

www.tulikivi.com

20116_26667.jpg
Tulikivi Oyj
Energia
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79111.jpg
Varaava takka lisää kotisi huoltovarmuutta ja säästää sähköä - ideat ja vinkit asuntomessuilta
Kesän lämmössä syksyn koleus ja talvipakkaset tuntuvat kaukaisilta. Kesä on kuitenkin hyvää aikaa parantaa kotisi huoltovarmuutta vaihtamalla vanha takka puhtaasti polttavaan nykyaikaiseen takkaan tai hankkia takka, jos sellaista ei vielä ole. Varaava takka on paras sähkötön lämmityslaite, joka tukee muita lämmitysmuotoja sekoittamatta niiden toimintaa. Se turvaa kotisi lämmön ja ruoanvalmistuksen, ja merkitys korostuu erityisesti poikkeustilanteissa.
20168_47108.jpg
Tuntoaistia herättelevä käsittely vuolukivitakassa !
Tulikiven takat saivat syksyllä 2016 uuden ja ilmeikkään pintakäsittelyn - Grafian. Kolmiulotteiset haptiset pinnat ovat lisänneet suosiotaan muotoilussa. Tuntoaistia herättelevään käsittelyyn pääsee tutustumaan Tulikiven kolmessa varaavassa takassa: Vasa Grafiassa, Valkia Grafiassa sekä Sarmi Grafiassa.
20153_42577.jpg
Mökki lämpimäksi nopeasti ja helposti
Myrsky heitti pihapuut pitkin pientaretta, sähköt ovat poikki kuinkahan monetta tuntia ja kylmä alkaa hiipiä pirttiin sisään. Talveakin pitäisi ajatella helteistä huolimatta; suurten tulisijojen lämmittäminen vie aikaa ja kylmä nipistelee sillä välin varpaita. Ja kukahan sitä mökkiä lämmittää sen ollessa tyhjillään? Avuksi ovat Tulikiven nopeat lämmittäjät, kiertoilmatakat ja kamiinat, sekä tulisijoihin sijoitettavat sähkövastukset. Tehokkaiden ja näppärien pikalämmittäjien ansiosta mökin saa lämpimäksi nopeasti.
20219_72425.jpg
Näin 70-luvun taloon toteutettiin upea Alvar Aalto -tyylinen takka
Mitä takkaprojektissa kannattaa huomioida, kun haaveena on yksilöllinen, omaan kotiin suunniteltu tulisija? Rakennetaan Yhdessä -yhteisö haastoi some-seuraajiaan esittelemään taidokkaita toteutuksiaan. Yleisö äänesti "onnistuneimman lopputuloksen" -tittelin Hannan upealle tulisijalle, jonka vaiheet nyt avaamme.
202212_80476.jpg
Maukasta ruokaa arkeen ja juhlaan takalla
Joulu on täynnä perinteitä, niin ruokien kuin tapojenkin suhteen. Mutta mitäpä jos hieman testaisikin jotain uutta tämän joulun kunniaksi ja kokkaisikin jouluherkut takalla?Takka on erinomainen keino valmistaa myös ruokaa – miksipä ei siis hyödyntäisi tuplasti sen suoman lämmön. Kodin lämmitykseen sekä ruoan laittoon.Ja miksi jättää takkakokkausta ainoastaan jouluun, hyödynnä monipuolisia reseptejä koko lämmityskauden ajan.
20222_76890.jpg
Takan energiatehokkuus, palotekniikka sekä rakennusmääräykset
Tulisija on tarpeellinen varuste suomalaisissa kodeissa, se edistää kodin huoltovarmuutta ja huoltovarmuus on erityisen tärkeä nykypäivänä. Mahdolliset sähkökatkot eivät millään lailla estä tulisijan käyttöä, puulämmitys toimii aina ilman sähköä, se onkin itseasiassa ainoa lämmitysmuoto, joka toimii puhtaasti ilman sähköä. Lämmityksen lisäksi tulisijalla valmistat ruokaa melkein kuin lämmityksen sivutuotteena.Energiatehokkaiden ratkaisuiden kehittäminen markkinoille sekä niiden hankkiminen omaan kotiin ovat osittain seurausta tiukentuvista rakennusmääräyksistä sekä tällä hetkellä korkeasta energian hinnasta. Miten hyvää energialukua sitten tavoitellaan? Esimerkiksi tiiviimmällä rakennustavalla sekä tiukasti kontrolloiduilla ilmanvaihtojärjestelmillä. Tiesitkö, että voit ottaa energiatehokkuuden huomioon myös takan kohdalla?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton