• Etusivu
  • LVI

Vanhan takan vaihdossa pääsee halutessaan helpolla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 14.02.2024
20231_51913.jpg

Takan vaihto kannattaa tehdä nyt.

Sijaitseeko kodissasi vanha, toimimaton, epäkäytännöllinen, sisustukseen sopimaton ja hankalakäyttöinen takka, joka tulisi vaihtaa toisenlaiseen. Mikäli et oikein tiedä, kuinka tämä tapahtuu, voit hyvin jättää asiat Tulikiven huoleksi. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata uunimestari kotikäynnille ja valita uusi takka laajasta Tulikiven takkamallistosta.

Uusi takka säästää sähköä ja puuta

Tulikivi tarjoaa sinulle mahdollisuuden korvata vanha takkasi uudella ja tehokkaammalla. Saat avuksesi ammattilaiset, joilla on vuosien kokemus niin takan asennustyöstä kuin myös vanhojen tulisijojen purkamisesta kotiasi kunnioittaen.

Mitä sitten hyödyt uuden varaavan takan hankinnasta?
Ensimmäisen muutoksen huomaat kotisi lämpötilassa, sillä varaava tulisija luovuttaa hiljalleen pehmeää ja miellyttävää lämpöä. Myös lämmityskustannuksissa tapahtuvan säästön huomaa nopeasti, sillä Tulikiven takan ansiosta lämmität kotisi pienellä puumäärällä pitkään ja puhtaasti.

Vanhemmat takat ovat yleensä kooltaan massiivisia verrattuna nykytakkoihin, jotka ovat kooltaan pienempiä ja tehokkaampia, joten saat kotiisi myös lisätilaa. Tulikiven malliston leivinuuneissa ja varaavissa takoissa sinulla on mahdollisuus valmistaa herkullisia ruokia perheellesi lämmityksen jälkeen.

– Ja viimeiseksi, mikä olisikaan sen rentouttavampaa kuin nauttia pimenevistä illoista elävän tulen äärellä omalla sohvalla.

<p data-block-key="zwlgm">Tulikivi huolehtii vanhan takan purkamisesta.</p>
Tulikivi huolehtii vanhan takan purkamisesta.

Tulikivi huolehtii takkaremontin jokaisesta vaiheesta

Ensimmäinen askel kohti uutta takkaa on Tulikiven uunimestarin ilmainen kotikäynti. Yhdessä uunimestarin kanssa valitset kotiisi parhaiten soveltuvan takan, hän ehdottaa miten sinun tulisi edetä ja samalla arvioi työn aikataulun sekä laajuuden. Tarjouksen kokonaisuudesta saat omaan sähköpostiisi. Kun tilaus on tehty, ottaa Tulikivi asian hoidettavakseen ja sinä voit rentoutua.

Tarvittavista purkutöistä huolehtii uunimestari. Vanhan takan ympäristö suojataan asianmukaisesti, jotta kotisi pysyy siistinä. Vanhaa takkaa ei ole tarkoitus purkaa suurieleisen näyttävästi, vaan huolellisesti ja siististi. Takan paikka siistitään ja valmistellaan uutta Tulikivi-takkaasi varten. Ammattilainen tasoittaa pinnat, siirtää hormiliitännän, pinnoittaa ja siistii – tarvittaessa myös vahvistaa lattian.

Valitsemastasi mallista riippuen uusi takkasi tuodaan paikalle joko osissa tai kokonaisena. Uunimestari tarkistaa toimituksen täydellisyyden ennen muuraustyön aloittamista. Takan ollessa valmis, liitetään se asianmukaisesti hormiin ja vaikka talosi vesikiertoon. Sinun kantaessasi lämmityspuita sisälle, siistii uunimestari työnsä jäljet.

<p data-block-key="9r085">Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on nauttia takastasi. Olisiko siro Jaani V2 sinun kotiisi sopiva malli?</p>
Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on nauttia takastasi. Olisiko siro Jaani V2 sinun kotiisi sopiva malli?

Asennustyön jälkeen alkaa tärkein vaihe, takkatulesta ja pehmeästä Ololämmöstä nauttiminen. Tulisijan kokoamisessa käytetty laasti kuivuu pieniä pesällisiä polttamalla noin viikon kuluessa. Varaava Tulikivi-takkasi antaa lämpöä ja tunnelmaa vuosia eteenpäin. Tulikivi antaakin takoilleen kattavan takuun.

Takkaremontin neljä askelta

  1. Suunnittelu – Millainen takka kotiisi sopii? Hyödynnä uunimestarin ilmainen kotikäynti jo suunnitteluvaiheessa.
  2. Purku ja valmistelut – Uunimestari hoitaa purun siististi ja valmistelee tilan uutta takkaa varten.
  3. Toimitus ja asennus – Takka toimitetaan mallista riippuen joko kokonaisena tai osissa. Uunimestari huolehtii asennuksesta sekä loppusiivouksesta.
  4. Käyttöönotto – Nauti uudesta takastasi ja sen tuomasta pehmeästä lämmöstä.
20168_47262.jpg
Info

Info

Mietitkö takan vaihtoa?

Kutsu ihmeessä Tulikiven Uunimestari vierailulle. Tulikiven uunimestari tekee sinulle tarjouksen vanhan tulisijasi purkamisesta sekä tarpeisiisi parhaiten soveltuvasta uudesta kokonaisuudesta.

Voit kutsua uunimestarin kylään tästä.

Uunimestarit auttavat sinua myös Tulikivi-studioilla. Katso lähin studiosi täältä.

Tulikiveltä saat kokonaispalvelun, jolloin sinun ei tarvitse muuta kuin ilmoittaa, milloin vanha tulisija puretaan ja minkälaisen uuden Tulikivi-takan haluat tilalle. Tulikivi huolehtii puolestasi mahdolliset rakennusluvat, pohjanteon sekä oikaisun, uusien palomuurien muurauksen, vanhojen palomuurien oikaisun, tasoitus- ja pinnoitustyöt, hormin purkamisen tai sen tukemisen sekä muut tarvittavat työt. Tarjouksen saat juuri sellaisesta kokonaisuudesta kuin sinä tarvitset.

Tutustu Tulikiven mallistoon

<p data-block-key="m319v">Kaila V1 on yksi lukuisista Tulikiven takkamalleista.</p>
Kaila V1 on yksi lukuisista Tulikiven takkamalleista.
Info

Info

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Voit jättää oheisen linkin kautta yhteydenottopyynnön Tulikiven asiantuntijoille.

Tulikivi Oyj
LVI
hormistot
laastit
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_78285.jpg
Toteuta takkahaaveesi nyt! Tässä tietoa erilaisista vaihtoehdoista
Joka vuosi syksyn koleus ja talvipakkaset saapuvat. Niihin kannattaakin varautua hyvissä ajoin. Toimi heti takkaoston kanssa, niin voit vielä vaikuttaa oman Tulikivi-takkasi toimitusajankohtaan ja käyttövalmiuteen. Unelma omasta takasta voidaan toteuttaa useimmiten myös, vaikkei nykyisessä kodissa olisi entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta.
20221_74346.jpg
Takka kierrätysmateriaalista
Ekologisuus, energiatehokkuus sekä kierrätys ovat olleet 2020-luvun selkeitä tavoitteita. Tulikivi ottaa osaa tavoitteisiin lanseeraamallaan energiatehokkaalla Kermansavi-mallistolla, jonka takkojen tiivis runkomateriaali on valmistettu jopa 80-prosenttisesti kierrätysmateriaalista.
20239_83151.jpg
Syksyn sävyjä ja takan lämmön lumoa
Syksy on saapunut, illat viilenevät ja luonto maalaa värikkäitä sävyjä maisemaan. Samalla kun luonto valmistautuu talveen, on sinun aikasi miettiä kodin lämpöä, sähkön säästöä ja tunnelman luomista.Tulikivi on yli 40 vuoden ajan tuonut innovaatioita ja edelläkävijyyttä tulisijamarkkinoille. Tulikiven missio on jatkaa ekologisempien ja energiatehokkaampien ratkaisujen kehittämistä kotiisi. Studioiden syysedut ovat voimassa kuun loppuun, ja ammattitaitoiset myyjät ovat valmiita ohjaamaan sinua kohti lämpimämpää kotia.
201411_41685.jpg
Käytätkö tulisijaasi tehokkaasti?
Oletko uusimassa tai hankkimassa kotiisi tulisijaa? Nyt voit liittää tulisijasi W10-vesilämmitysjärjestelmään ja lämmittää takalla osan käyttövedestä tai hyödyntää lämpöenergian lattialämmityksessä. Näin sekä säästät lämmityskustannuksissa että jaat lämmön tasaisesti eri puolille taloa.
201910_60767.jpg
Miten korjata tulipesän pienet halkeamat?
Vaikka tulipesät rakennetaankin kestämään kovia lämpötilojen vaihteluita, rapautuvat nekin ajan myötä käytössä. Tulipesä on mahdollista korjata myös itse, kunhan noudattaa muutamia helppoja työvaiheita.
20227_79153.jpg
Milloin betoni on tarpeeksi kuivaa? Asiantuntija vastaa
Kylpyhuoneen laatat pullistuvat yhtäkkiä ulos neljäntoista vuoden asumisen jälkeen. Remonttimies laatoittaa osan seinästä uudelleen ja vakuuttaa, ettei naapurin vastaisessa seinässä ole kosteutta. Laattojen pullistuminen liittyykin betonin kuivumiseen – vielä vuosien jälkeen. Betoni kuivuu varsin hitaasti, eikä kuivuminen lopu siihen, kun betoni pinnoitetaan. Laatat pullistuivat, koska betoni oli hitaasti kuivunut laatoituksen alla ja samalla se oli kutistunut. Tiukasti betoniin kiinnitetyt laatat eivät enää mahtuneet tilaansa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton