• Etusivu
  • Talo

Märkätilalevyn kanssa et tarvitse erillistä vedeneristystä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 24.01.2023
20154_42998.jpg

Tulppa-märkätilalevyn ansiosta ei enää vedeneristeen sivelyä ja kuivumisaikojen odottelua.

Mikä ihmeen Tulppa? Tulppa on Finnfoamin kehittämä märkätiloihin suunniteltu levy, joka toimii seinissä sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levy koostuu umpisoluisesta, vesitiiviistä ja homehtumattomasta Finnfoam-eristelevystä sekä lujasta erikoissementtilaastista tehdystä pintakerroksesta. Ei enää vedeneristeen sivelyä ja kuivumisaikojen odottelua – voit laatoittaa suoraan märkätilalevyn päälle jo samana päivänä.

Nopea asennus, varma toimivuus sekä soveltuvuus monenlaisessa märkätilarakentamisessa ovat Tulppa-järjestelmän vahvuuksia, jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja kiitosta.

Tulppa-märkätilalevy?

Vuonna 2012 Finnfoam Oy toi markkinoille märkätiloihin suunnitellun uudentyyppisen levyn nimeltä Tulppa. Levyn monipuolisuudesta kertoo, että levy toimii sekä varsinaisena rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levy koostuu homehtumattomasta Finnfoam-ytimestä sekä lasikuituverkolla vahvistetusta erikoissementtilaastista.

Ulkoseinärakenteissa Finnfoam ydin toimii veden- ja lämmöneristeenä sekä höyrynsulkuna. Koska Finnfoam ei vety ja sillä on erittäin suuri vesihöyrynvastus sekä erinomainen puristuslujuus, sopii se hyvin vedeneristelevyn ydinmateriaaliksi. Märkätilaratkaisu on CE-merkitty ETA-hyväksynnän kautta. Yhteensopiviksi testatut tiivistystuotteet sekä laattalaastit löytyvät Ardex:lta, Casco/Schönox:lta, Fesconilta, Kiillolta sekä Weber:lta.

Nopea ja helppo asennus

Nopeutta ja helpotusta itse asennustyöhön tuo patentoitu asennusjärjestelmä. Valmista seinäpintaa syntyy ammattilaiselta nopeasti, sillä tunnissa on helposti mahdollista saada aikaan jopa 10- 15 m². Tulppa-levyn ansiosta märkätila on laatoitusvalmis jopa alle päivässä. Levyjen patentoitu asennustapa vaakaan helpottaa itse varsinaista levyjen asentamista. Vesitiiviyden varmistaa levyssä oleva reunaprofiili. Levyjen työstö tapahtuu perustyökaluilla. Leikkaaminen oikeaan kokoon onnistuu mattoveitsellä, käsisahalla sekä sähkötyökaluista esimerkiksi pistosahalla. Levy on kevyt, jolloin sen siirtely työmaalla onnistuu helposti myös yksin.

Aivan uutta on Finnfoamin Tulppa-lattialevyjärjestelmä valmiilla kaadoilla

Tulppa-lattiaratkaisu koostuu kolmenlaisista Tulppa-kaatolevyistä. Näillä levyillä on erittäin helppo toteuttaa vaaditut kallistukset märkätiloihin, koska kaatolevyissä on valmiina määräyksissä edellytetyt kallistukset.

Lattiaratkaisu soveltuu asennettavaksi niin puu- kuin betonialustalle. Erityisesti puurakenteisissa ala- ja välipohjissa, joissa lattioiden betonilla toteutettavat kaatovalut aiheuttavat merkittäviä lisäkuormia, Tulppa lattiaratkaisulla saavutetaan merkittäviä kustannussäästöjä, koska kantavia rakenteita ei tarvitse tarpeettomasti vahvistaa.

Katso video – Näin helppoa on Tulppa-levyn asennus

Finnfoam Oy
Talo
märkätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20194_57241.jpg
Homehtumaton levy sopii märkätiloihin
Suunnitelma, valvonta sekä oikeat materiaalit osaavissa käsissä varmistavat sen, että märkätilapainajaisia ei tarvitse käytännössä kokea.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20165_46380.jpg
Muista routaeristys myös pihateille ja -muureille
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvät kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
20148_40581.jpg
Ohjeet märkätilan seinien ja lattian remontointiin
Aiotko itse aloittaa kylpyhuoneremontin? Ei mikään mahdoton urakka. Remontoidessa kuitenkin on syytä muistaa ensinnäkin, että rakenteita korjattaessa noudatetaan pääsääntöisesti rakennuksen valmistumisajankohdan määräyksiä. Vedeneristyksessä noudatetaan nykymääräyksiä. Mutta, jos vanhoja rakenteita korjataan aikaisemmista poikkeavilla uusilla rakenteilla, joilla ei ole toiminnallista yhteyttä vanhoihin rakenteisiin, käytetään nykyisiä määräyksiä ja ohjeita. Lisäksi tulee kiinnittää huomiota kosteus-, ääni- ja palotekniseen toimivuuteen ja määräysten täyttymiseen. Rakennesuunnittelija määrittää nämä asiat kohdekohtaisesti.
Knauf
Mitä märkätilan seiniin? Katso märkätilalevyn asennusvideo
Märkätilan rakenteisiin löytyy useita määräykset täyttäviä vaihtoehtoja. Puu- tai metallirankaseiniin soveltuvat sekä kipsilevyt, että sementtipohjaiset levyt. Kummatkin edellyttävät vesieristeen käyttöä. Soveltuvia levyjä ovat esimerkiksi erikoiskova kipsilevy, märkätilakipsilevy ja vaativiinkin kohteisiin soveltuva lasikuituverkolla vahvistettu sementtilevy.Usein märkätiloissa ratkaisuna on edullisin määräykset täyttävä märkätilajärjestelmä. Omakotiasujan näkökulmasta voisi kuitenkin miettiä myös sitä, että tarvittava materiaalimenekki on varsin vähäinen ja rakenteen käyttöikä yleensä vähintään 30 vuotta. Muutaman euron ero neliöhinnassa alkaa tuolloin tuntua merkityksettömältä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton