• Etusivu
  • Remontti

Wc-istuimen paikkaa voi remontissa siirtää helposti seinä-wc:llä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 18.02.2019Päivitetty 09.05.2023
20192_56303.jpg

Yleinen virhe kylpyhuoneen sisustusta suunniteltaessa on se, että tilaan yritetään mahduttaa liikaa kalusteita. Esimerkiksi laatikoiden ja kaapinovien aukeamisen vaatimaa tilaa ei aina osata ottaa huomioon. Wc-istuin saatetaan sijoittaa niin ahtaasti seinän viereen, ettei siinä ole hyvä istua.

Remonttikohteissa viemärin nykyinen sijaintipaikka yleensä määrää, mihin kohtaan wc voidaan asentaa ilman isompia purkutöitä. Wc:n paikkaa on kuitenkin mahdollista siirtää myös jälkikäteen niin, ettei viemäriä tarvitse siirtää. Kun seinä-wc asennetaan seinän eteen ja asennuselementti koteloidaan, viemäriputken saa johdettua pidennetyn kotelon sisällä alkuperäiseen seinä- tai lattiaviemäriin. Näin seinä-wc:n saa toteutettua myös kylpyhuoneeseen, jossa on lattiaviemäri.

Älä asenna wc:tä liian ahtaasti seinän viereen

Wc-istuimelle tulisi varata aina leveydeltään vähintään 80 senttimetrin tila, jotta siinä on miellyttävä istua. Istuin itsessään vie noin 35–40 senttimetriä tilaa, ja molemmille puolille tulisi jättää vähintään 20 senttimetriä sen lisäksi. Silti monissa kylpyhuoneissa ja vessoissa törmää liian lähelle seinää asennettuun vessanpyttyyn.

– Jos wc-istuin tuntuu olevan väärässä paikassa, asennuspaikkaa pystyy siirtämään seinä-wc-elementtiä käyttämällä niin, että alkuperäistä viemäriä voi yhä käyttää. Seinä-wc:n asennuselementti asennetaan seinän eteen, ja sopiva viemäriputki johdetaan istuimesta vanhaan viemäriin. Putki jää piiloon, kun asennuselementti koteloidaan, ja koteloinnista tehdään riittävän leveä, vinkkaa Nina Lehtonen IDO & Geberit Showroomista.

Geberit on erikoistunut asennusratkaisuihin, joilla seinä-wc:n huuhtelusäiliö piilotetaan seinän taakse. Jos seiniä ei haluta avata, seinä-wc-elementin voi yhtä hyvin asentaa seinän eteen ja koteloida. Piilohuuhtelusäiliön sisältäviä asennuselementtejä on eri korkuisia. Huuhtelupainikkeen voi sijoittaa joko istuimen yläpuolelle tai koteloinnin päälle piiloon. Pneumaattisella painikkeella wc:n etähuuhtelu on mahdollista. Kauko-ohjaimen tapaan toimivan huuhtelupainikkeen paikan voi valita vapaasti, esimerkiksi istuimen viereiseltä seinältä, johon on helppo ylettyä.

Duofix-seinäelementti, rakenne seinän sisällä.

Duofix-seinäelementti, rakenne seinän sisällä.

Duofix-elementti valmiissa kohteessa.

Duofix-elementti valmiissa kohteessa.

Monolith haastaa wc:n tyypillisen muotoilun

Jos wc:n paikkaa ei tarvitse siirtää, remonttikohteisiin sopii hyvin myös Geberit Monolith -säiliömoduuli wc-istuimelle. Suorakaiteen muotoinen, lasipintainen Monolith kätkee sisälleen wc:n huuhtelusäiliön. Siihen kiinnitetään oman maun mukainen posliini-istuin, jonka voi yhdistää joko seinä- tai lattiaviemäriin. Näin wc-istuimen ilmeen saa modernisoitua helposti. Monolith sopii erityisesti kohteisiin, joissa rakenteisiin ei haluta tehdä muutoksia, sillä sen saa asennettua nopeasti vanhaan viemäriin.

– IDOn valikoimasta löytyy sopivat posliiniset wc-istuimet sekä Monolithiin että Duofix Sigma- ja Omega-asennuselementteihin. Uudet huuhtelukauluksettomat Rimfree-mallit ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Niissä houkuttaa helppo siivous.IDO Glow -mallistosta löytyy huuhtelukauluksettomia seinä-wc-istuimia. Jos viemäri on lattiassa, kylpyhuoneeseen saa uutta ilmettä helposti yhdistämällä Monolithiin istuimen, joka on muotoiltu moderniin back-to-wall-tyyliin, Lehtonen mainitsee.

Fiksujen oivallusten IDO Glow ja ajaton IDO Elegant

IDO Glow -kylpyhuonemallisto on tyylikäs ja toimiva kokonaisuus, joka on täynnä fiksuja yksityiskohtia ja näppäriä arkea helpottavia oivalluksia. Malliston tuotteilla luot yhtenäisen ilmeen kylpyhuoneeseesi. IDO Glow -wc-istuimet ovat täysin huuhtelukauluksettomia Rimfree®-malleja. Avoimessa wc-kulhossa ei ole piilopaikkoja lialle ja bakteereille, jolloin puhdistus on helppoa ja nopeaa. Yhdessä wc-istuinten likaa hylkivän Smart-lasitteen kanssa Rimfree-ratkaisu tekee wc:stäsi erittäin hygieenisen. Lisäksi sen sileät pinnat on helppo pyyhkäistä puhtaaksi ja raikkauden takaa sisäänrakennettu Fresh WC -toiminto, joka annostelee automaattisesti wc-raikastetta jokaiseen huuhteluveteen.

Tyylejä tulee ja menee. Hyvä muotoilu sen sijaan on ikuista. IDO Elegant on sarja, jonka ajaton design sopii jokaiseen kylpyhuoneeseen. Tämä moderni, mutta ajaton mallisto kunnioittaa yksinkertaisen minimalistisia ja tyylikkäitä muotoja. Ohut, keraaminen tasoallas tuo kylpyhuoneeseen kevyen ja elegantin tunnelman. Altaan ympärillä on paljon laskutilaa kylpyhuonetarvikkeillesi. IDO Elegant -kalusteet ovat saatavilla kolmessa eri värissä. Valittavana on harmoninen valkoinen ja lisäksi kaksi muuta väriä, trendikäs harmaa sekä tyylikäs mattamusta. Leveysvaihtoehtoja on useita ja erilaiset sivukaapit täydentävät tämän monipuolisen malliston. Tuotteet on valmistettu Suomessa.

IDO Elegant -alakaappi ja tasoallas, IDO Glow -seinä-wc ja IDO Showerama -suihkukaappi.

IDO Elegant -alakaappi ja tasoallas, IDO Glow -seinä-wc ja IDO Showerama -suihkukaappi.

Geberit Oy
Remontti
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20176_49462.jpg
Nopea kylpyhuoneremontti
Märkätilojen remontointi mielletään usein työlääksi ja aikaa vieväksi projektiksi. Kylpyhuoneen uusiminen vaati toki aina samat työvaiheet vanhojen pintojen ja rakenteiden purkamisesta uusien materiaalikerrosten asentamiseen. Suurin osa ajasta menee kuitenkin erilaisten materiaalien, kuten massojen, tasoitteiden, vedeneristyksen ja laastien kuivumiseen, jotka tahdittavat töiden etenemistä.Kylpyhuoneremontti on mahdollista toteuttaa nopeasti ja laadukkaasti. KiiltoPro pikamärkätilajärjestelmä perustuu materiaalikerrosten nopeisiin asennus- ja kuivumisaikoihin, jolloin seuraava työvaihe voidaan aloittaa aikaisemmin. Pikatuotteilla saavutettava aikasäästö on päiviä ja parhaimmillaan jopa viikkoja.Katso KiiltoPro Pikamär­kätilajär­jestelmän tuotteet
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton