• Etusivu
 • Talo

Uudenlainen rakennuslevy kipsilevyn rinnalle kuiviin ja märkätiloihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tycroc Suomi Oy
Julkaistu 15.06.2022Päivitetty 11.09.2023
20226_78703.jpg

Märkätilojen lisäksi Tycroc TWP voidaan asentaa myös useisiin erilaisiin rakennuksessa käytettäviin rakenteisiin ja alustoihin.

Houkuttaako sinuakin esimerkiksi helppo kylpyhuoneremontti? Miltä kuulostaisi märkätilalevyjen naputtelu paikoilleen ‒ jopa päivässä, ilman ylimääräistä odottelua? Tycroc TWP märkätilalevyjen avulla se on mahdollista. Märkätilalevyn pääasialliset käyttökohteet ovat väliseinien rakentaminen ja vesieristys, erimuotoisten suihkukaappien tai höyrysaunojen istuintasojen tekeminen sekä työtasojen ja hyllyjen rakentaminen. Tycroc TWP sopii myös kylpyhuoneen lattian ja katon vesieristykseen ja asennettavaksi suoraan lattialämmityselementtien alle estääkseen lämmön siirtymistä alaspäin.

Kosteus rakenteissa saattaa toimia kasvualustana homesienille

Kaikki tietävät, että vesi on yksi pahimmista rakenteiden ja rakennusmateriaalien vihollisista väärään paikkaan päätyessään. Kastuvat materiaalit, jotka eivät pääse luonnostaan kuivumaan ovat alttiina tulla kasvualustaksi homesienille, jotka taas voivat pahimmillaan levittää myrkkyjä huoneilmaan. Asia on herättänyt keskustelua eri tutkijoiden toimesta jo vuosikymmenten ajan.

Rakennusmateriaalit on valittava huolella ja ottaen huomioon tilan käyttötarkoitus. Kosteudelle arat materiaalit eivät sovellu märkätilojen rakenteiksi suoraan. Tuotekehitysten myötä ovat useat valmistajat kehittäneet perinteisten materiaalien valikoimaa. Joukkoon on lisätty myös tuotteita, jotka soveltuvat tiloihin, joissa niitä ei aiemmin ole voitu käyttää. Tutustu tuotteisiin sekä niiden soveltuvuuksiin huolella ennen asennusta.

‒ Tycroc TWP rakennuslevy sopii käytettäväksi niin

märkiin kuin kuiviinkin tiloihin

. Tycroc TWP märkätilalevy on ideaali rakennuslevy märkätiloihin kuten kylpyhuoneisiin, kylpylöihin, höyrysaunoihin, sekä uima-altaisiin. Märkätilalevyjen käyttö on yleistynyt omakotitaloissa ja isoissa kerrostalokohteissa, kertoo Tycroc Suomi Oy:n toimitusjohtaja

Jaris Riives

.

Tycroc TWP märkätilalevy on vedenpitävä ja vettähylkivä materiaali.
Tycroc TWP märkätilalevy on vedenpitävä ja vettähylkivä materiaali.

Tycroc TWP märkätilalevyn ydin on puristettua vesitiivistä polystyreenivaahtoa (XPS foam). Jäykkyyden ja kestävyyden takaamiseksi vesitiivis vaahtoydin on peitetty polymeerisementtikerroksella, jonka päällä on lasikuitukangas ja polymeerisementin toinen kerros. Tycroc TWP märkätilalevyn pinta on valmis laatoitettavaksi sellaisenaan.

Lue lisää
Sertifikaatit

Tycroc TWP märkätilalevyt ovat suoraan kaakeloitavissa.
Tycroc TWP märkätilalevyt ovat suoraan kaakeloitavissa.
Info

Info

Tycroc TWP märkätilalevyn edut:

 • Tycroc TWP märkätilalevy on hydrofobinen eli vettä hylkivä, eikä sen kanssa tarvitse käyttää muuta vedeneristystä.
 • Tycroc TWP märkätilalevyjen käyttö tuokin huomattavia säästöjä ajassa sekä rahassa, koska ei tarvitse levittää muuta vedeneristystä, eikä tarvitse odottaa vedeneristyksen kuivumista.
 • Tycroc TWP märkätilalevyt ovat kevyitä ja helppoja asentaa. Asennuksessa pärjää rakennusmies yksinkin.
 • Tycroc TWP märkätilalevy on helppo kuljettaa ja kevyt nostaa esimerkiksi kerroksesta tai tilasta toiseen. Levyt ovat niin kevyitä, että ne voi kuljettaa vaikka veneellä saaristoon mökille.
 • Tycroc TWP märkätilalevy on kestävä sekä rakennuksen aikana että valmiina kohteessa.
 • Tycroc TWP märkätilalevy on pölytön myös asennuksen jälkeen (lisäarvo astmaatikoille).
 • Tycroc TWP märkätilalevy ei syty helposti eikä palaessa eritä myrkyllisiä kaasuja (paloluokka E).
 • Tycroc TWP märkätilalevyn vesi- ja kosteustiiviys on taattu (normaalissa kosteustiivistyksessä suojataan yleensä vain toinen puoli materiaalista).
 • Laadusta ei tarvitse aina maksaa, Tycrocin rakennuslevy on halvempi ratkaisu kuin moni muu.
 • Lisäksi märkätilalevyillä on erittäin laajat käyttömahdollisuudet (voidaan valmistaa erilaisia muotoja, kaarevia seiniä, kattoja, kuperia istuimia ja niin edelleen).
 • Mikä parasta, siivouksen tarve vähenee asennuksen aikana, koska Tycroc TWP märkätilalevy ei pölyä eikä tahri.
 • Lataa kuvasto (pdf)

Katso video märkätilalevyn asennuksesta

Tycroc TWP

Tycroc UHP levy sopii kaikkien tunnettujen lattiapäällysteiden alle, mm. parketti, puu, keraaminen lattialevy tai luonnonkivi.
Tycroc UHP voidaan päällystää betoni-, kipsivalulla (käytettäessä sementtimäisiä tai kipsimäisiä tasoitemassoja on yhteensopivuus tarkistettava lattialaastin valmistajalta) tai erilaisilla kuivalattian valmiselementeillä, muun muassa kipsilevy, sementtikuitulevy tai kipsikartonkilevy.

Parketti-, laminaatti- ja puulattia asennetaan suoraan Tycroc UHP levyjen päälle uivana ja keraaminen lattialevy sekä luonnonkivi liimataan vastaavalla laastilla.
Asennusohjeet

Jälleenmyyjät

Katso lähin jälleenmyyjäsi
20239_83036.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tycroc Suomi Oy
Talo
märkätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77763.jpg
Asenna lämmitetty lattia helposti kodin eri huoneisiin
Kukapa ei rakastaisi lämmitettyä lattiaa paljaiden jalkojen alla, mutta monesti lattialämmityksen asennus voi tuntua ylitsepääsemättömän isolta projektilta ja asia jää hautumaan unelmien tasolle. Mitäpä jos kertoisimme, että lattialämmityksen asennus voi helppoa, nopeaa sekä kustannustehokasta Tycroc-aluslevyjen avulla. Asennus onnistuu jopa yhdessä päivässä, eikä kuivumisajoista tarvitse huolehtia.
20224_77762.jpg
Tycroc Suomi Oy – Lattialämmityksen aluslevyt ja märkätilalevyt
Tycroc-rakennuslevyt sopivat käytettäväksi niin märkiin kuin kuiviinkin tiloihin. Lattialämmityksen aluslevy Tycroc UHP on kehitetty lattialämmityksen asennuksen yksinkertaistamiseksi ja nopeuttamiseksi. Tycroc UHP sopii asennettavaksi myös betonirakenteiden päälle, mutta pienen neliömetripainon ansiosta se on erittäin varteenotettava ratkaisu varsinkin puurakenteisiin ja puurakennuksiin. Tycroc TWP märkätilalevy on ideaali rakennuslevy märkätiloihin kuten kylpyhuoneisiin, kylpylöihin, höyrysaunoihin, sekä uima-altaisiin.
20228_79224.jpg
Näin toteutettiin uudet märkätilat sekä sähköistys 75 vuotta vanhaan hirsitaloon
Vuonna 1947 valmistuneen kaksikerroksisen hirsitalon sähköistys ja käyttövesi- sekä viemäröinnin putkitukset uusittiin vastaamaan nykypäivää. Jo alussa tiedettiin, että projekti ei välttämättä tule olemaan helppo, koska talossa aiottiin asua osittain samaan aikaan remontin edetessä. Remontin tavoitteena oli käytettävän energian monipuolisuuden ja hyötysuhteen parantaminen sekä asumisviihtyvyyden nostaminen.Miten remontti sujui? Pääsimme kurkistamaan perhe Piiraisen hirsitaloremonttia.
20204_63968.jpg
Kaunis kylpyhuone ja sauna - mitä valita pintamateriaaliksi?
Olisiko aika uusia kylpytila ja sauna? Monelle kylpytilojen ja saunan uudistus on unelmoitu uudistuksen kohde. Kaikki haluavat hemmotella itseään, siksi tiloihin halutaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi tuo ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.
GlasrocH-Ocean-gyproc
Kipsilevy toimii märkätilassa
Oivallinen rakennusmateriaali märkätiloihin on kipsilevy. Gyprocin tarjoama, märkätiloihin soveltuva sertifioitu Gyproc-kylpyhuonejärjestelmä soveltuu käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamiseen.Järjestelmän etuihin kuuluu hyvä kosteudenkestävyys sekä elämätön ja halkeilematon rakenne. Järjestelmä on myös nopea asentaa. Kylpyhuoneen pinnoitteena on mahdollista käyttää niin kaakeli-, klinkkeri- kuin luonnonkivilaattaakin. Myös hitsatulla saumalla oleva muovimatto soveltuu tilaan.Kosteusteknisesti vaativiinkiin olosuhteisiin soveltuva kipsilevy, Glasroc GHOE Ocean Ergo Märkätilalevy, on valmistettu kipsikivestä ja vahvistettu lasikuidulla.
20238_82720.jpg
Suunnitteilla kylpyhuoneremontti? Tässä ohjeita aloittelevalle
Onnistuneesti remontoitu kylpyhuone lisää oleellisesti asumisviihtyvyyttä ja nostaa huoneiston arvoa.Kylpyhuoneremontin voi teettää kokonaan ammattilaisella, mutta remontointikokemusta omaava voi halutessaan tehdä osan töistä myös itse. Sähkö- ja putkityöt on kuitenkin aina jätettävä ammattilaisen tehtäviksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton