• Etusivu
  • Rakentaminen

Isännöitsijätoimisto MAH Oy käyttää jo sujuvasti Lupapisteen palveluita

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lupapiste.fi
Julkaistu 09.09.2015Päivitetty 23.10.2023
20153_42609.jpg

Lupapiste on sähköinen palvelu, jossa rakentamisen lupiin liittyvät hakemukset ja aineistot välittyvät kunnan järjestelmiin sähköisessä muodossa.

Isännöitsijätoimistojen monipuoliseen tehtäväkenttään kuuluu mm. rakennuslupien hakeminen asunto-osakeyhtiöiden tarpeisiin. Helsinkiläinen isännöitsijätoimisto MAH Oy on hakenut lupia sähköisen Lupapiste-palvelun kautta.

MAH Oy käyttää Lupapistettä muun muassa osakasmuutokseen sekä katto-, julkisivu- ja putkiremonttien lupaprosesseissa. Parhaillaan Urheilukatu 54:ssa on meneillään julkisivuremontti, johon tarvittavat luvat on haettu Lupapiste-palvelun kautta. "Lupapisteen käyttöliittymä on looginen ja hyvä, kyllä sen kautta lupa-asiat saa hoidettua", kertoo isännöitsijä Kirsi-Maija Aranko.

Sähköinen palvelu käyttöön

Aranko osallistui Helsingin kaupungin järjestämään informaatiotilaisuuteen, jossa etukäteen kerrottiin tulevasta sähköisestä palvelusta.

– Kuulin kaupungin seminaarissa Lupapisteen esittelyn, joten olin tietoinen siitä ja osasin odottaa. Lupapisteen käyttö edellyttää harjoittelua, mutta sen kyllä oppii, toteaa Aranko.

Hänen mielestään sivut on hyvin tehty ja prosessin kulun tajuaa helposti. Palvelun käyttäjä näkee, että käsittely on meneillään.

– Aluksi jonkun lisäyksen tekeminen hiukan hämmensi, mutta tekninen tuki auttoi erinomaisesti. Avunpyyntöön tuli vastaus heti.

Sähköisestä lupaprosessista tulee pian rutiini

Kirsi-Maija Aranko vertaa Lupapisteen palvelua kaupallisiin palvelusivustoihin, joissa on avustaja, ja hänen mielestään palvelu toimii yhtä hyvin.

– Joskus osuu heti nappiin, joskus hiukan pohdituttaa.

Sähköisestä lupaprosessista tulee pian rutiini, kun on hoitanut muutaman lupa-asian palvelun kautta.

– Tämä on ihan normaali lupaprosessi - asenne auttaa. Muutosvastarintaa varmasti uutta kohtaan ilmenee, ovathan uuden sähköisen palvelun käyttäjät tottuneet asioimaan rakennusvalvontavirastossa.

Isännöitsijä suosittelee rohkeasti palvelun käyttöön.

– Käytän mielelläni Lupapistettä jatkossakin ja suosittelen kollegoille. Sen kanssa nyt touhutaan.

Lupapiste auttaa projektin alusta loppuun

Lupapiste on sähköinen palvelu, jossa rakentamisen lupiin liittyvät hakemukset ja aineistot välittyvät kunnan järjestelmiin sähköisessä muodossa. Lupapiste palvelee ensikontaktista tai neuvontapyynnöstä alkaen koko hankkeen ajan aina valmistumiseen saakka. Ympäristöministeriön tilaaman palvelun on toteuttanut digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Evolta.

Info

Info

Palvelu käsittää keskeisimmät rakennetun ympäristön lupatyypit:

  • Rakennus- ja purkamisluvat
  • Toimenpideluvat ja -ilmoitukset
  • Poikkeamispäätökset ja suunnittelutarveratkaisut
  • Kiinteistötoimitukset
  • Sijoitus- ja kaivuluvat
  • Yleisten alueen käytön luvat ja ilmoitukset
  • Ympäristöluvat ja -ilmoitukset
  • Maa-ainesluvat
  • Meluilmoitukset
Lupapiste.fi
Rakentaminen
rakennuslupa
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

tikuista tehty pienoismallitalo ja pieniä tiiliä pihalla
Rakennuslupien hakeminen hankalaa ja aikaa vievää - ei enää!
Rakennuslupien hankkiminen on tähän asti ollut pitkä prosessi. Tarvitaan useita liitteitä sekä piirustuksia, lausuntoja eri osapuolilta. Hyvin usein käykin niin että jokin oleellinen paperi puuttuu ja sitä myötä prosessi viivästyy jälleen. Tämän prosessin moni kokee ikävänä sekä aikaa vievänä – ja ennen kaikkea hankalana. Tähän on nyt tullut apu.
20153_42609.jpg
Rakennusluvan hakemisen voi tehdä myös sähköisesti
Rakennuslupien hankkiminen on tähän asti ollut pitkä prosessi. Tarvitaan useita liitteitä sekä piirustuksia, lausuntoja eri osapuolilta. Hyvin usein käykin niin että luvan saamisen kannalta jokin oleellinen paperi puuttuu ja sitä myötä prosessi viivästyy jälleen. Tämän tapahtumasarjan moni kokee ikävänä sekä aikaa vievänä – ja ennen kaikkea hankalana. Tähän on nyt tullut helpotusta. Lupapiste-palvelun kautta voidaan edistää rakennuslupa-asiointia verkossa, vuorovaikutuksessa asiointikunnan viranomaisen kanssa. Tarpeellisten tietojen tallentaminen voidaan hoitaa näppärästi yhteisen hakemusnäkymän kautta ja eri osapuolet pysyvät tietoisena hankkeen etenemisestä – vuorokauden ympäri.Tutustu Lupapisteen palveluun
201712_51229.jpg
Milloin tarvitsen rakennusluvan?
Rakennus- tai remonttitöihin ryhtyvä joutuu pohtimaan suunnitelmiensa luvanvaraisuutta ja usein hakemaan asianmukaiset luvat rakennustöilleen. Sähköinen asiointipalvelu Lupapiste tarjoaa avun lupatarpeen selvittämiseen sekä rakennuslupien hakemiseen.
Talon julkisivupiirros
Ammattilaisten avulla vaativakin remonttihanke onnistuu
Esimerkissämme omakotitalon puolilämmin ullakko muutettiin lämpimäksi ja viihtyisäksi työhuonetilaksi. Remontissa uuden työhuoneen yhteyteen rakennettiin kylpyhuone ja oma parveke. Uusi kattoikkuna ja ovi parvekkeelle tekevät tilasta valoisan. Arkkitehti Tero Seppänen Doventus Oy:stä ratkaisi tilankäytön kasvaneen perheen tarpeisiin sopivaksi. Osaava suunnittelutiimi huolehti myös rakenteiden ja ilmanvaihdon sekä sähköistyksen suunnittelusta. Laadukkailla suunnitelmilla kilpailutettiin urakoitsijat. Vaativa remonttihanke suoritettiin tarkan valvonnan alla, jolloin asukkaat pystyivät luottamaan ammattilaisten avulla aikaansaatuun lopputulokseen.
20111_23983.jpg
Kastelli Valokaari pohjapiirustus
Pinta-ala tiedotkokonaisala: 122 m2 kerrosala: 120 m huoneistoala: 106 m2 tilavuus: 370 m3
20201_62417.jpg
Hoida rakennetun ympäristön lupa-asiointia sähköisesti
Isännöitsijätoimistojen monipuoliseen tehtäväkenttään kuuluu mm. rakennuslupien hakeminen asunto-osakeyhtiöiden tarpeisiin. Helsinkiläinen isännöitsijätoimisto MAH Oy on hakenut lupia sähköisen Lupapiste-palvelun kautta.MAH Oy käyttää Lupapistettä muun muassa osakasmuutokseen sekä katto-, julkisivu- ja putkiremonttien lupaprosesseissa. Parhaillaan Urheilukatu 54:ssa on meneillään julkisivuremontti, johon tarvittavat luvat on haettu Lupapiste-palvelun kautta. "Lupapisteen käyttöliittymä on looginen ja hyvä, kyllä sen kautta lupa-asiat saa hoidettua", kertoo isännöitsijä Kirsi-Maija Aranko.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton