• Etusivu
  • Palvelut

Rakennuslupien hakeminen hankalaa ja aikaa vievää - ei enää!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lupapiste.fi
Julkaistu 27.11.2013Päivitetty 22.11.2023
lupapiste-rakennusluvat-1920x1080

Rakennuslupien hankkiminen on tähän asti ollut pitkä prosessi. Tarvitaan useita liitteitä sekä piirustuksia, lausuntoja eri osapuolilta. Hyvin usein käykin niin että jokin oleellinen paperi puuttuu ja sitä myötä prosessi viivästyy jälleen. Tämän prosessin moni kokee ikävänä sekä aikaa vievänä – ja ennen kaikkea hankalana. Tähän on nyt tullut apu.

Lupapiste yhdessä Rakentaja.fi:n kanssa haluaa edesauttaa rakennusprosessin joustavaa ja nopeaa etenemistä, jotta meille kaikille jäisi aikaa muuhunkin kuin papereiden pyörittämiseen.

Kyseessä on palvelu, jossa niin kansalaiset, yritykset ja yhteisöt pystyvät hoitamaan lupa- ja ilmoitusasiansa vuorovaikutuksessa viranomaisten ja muiden osapuolten kanssa.

Enää et ole sidoksissa virastoaikoihin tai paikkakuntaan. Lupapiste on avoinna aina ja kaikkialla, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Tutustu ja hae lupaa sähköisesti

Palvelun käyttö on yksinkertaista ja helppoa

Lupapisteen käyttö on yksinkertaista ja helppoa. Toimiakseen palvelu tarvitsee rekisteröitymisen, jonka jälkeen palvelu on käytössäsi. Rakentaja.fi sekä Lupapiste tekevät tässäkin yhteydessä yhteistyötä, joten sinun ei tarvitse olla rekisteröitynä jäsenenä kuin toiseen palveluun. Sinun ei siis tarvitse muistaa kuin yhdet käyttäjätunnukset. Rekisteröitymisen jälkeen palvelu pyytää sinulta tontin tiedot ja mitä olet tekemässä. Sinulla on koko ajan mahdollisuus käyttää olemassa olevia aineistoja hyödyksesi sekä kysyä neuvoa tarvittaessa.

Rekisteröityminen sekä tiedustelu palvelun kautta on hakijalle ilmaista.
Myös suurimmassa osassa kuntia luvan hakeminen palvelun kautta ei maksa hakijalle mitään. Hakemuksen käsittelystä ja päätöksen tekemisestä kunta perii kuntakohtaisen lupamaksun taksojensa mukaisesti.

201311_37200.jpg

Tiedät missä mennään

Näet palvelun kautta, mitkä suunnitelmistasi ovat kunnossa ja mitä toimenpiteitä vielä tarvitaan. Vuorovaikutteinen suunnitelmiin liittyvä kommunikointi jatkuu asiointipalvelussa, kunnes suunnitelma on valmis päätöksentekoa varten. Kun kaikki on valmista, voit lähettää hakemuksen suunnitelmineen. Viranomainen pystyy palvelun kautta kommentoimaan sekä ohjaamaan hankkeita nykyistä aikaisemmassa vaiheessa, jolloin myös hakemusten sekä suunnitelmien laatu paranee. Myös lausunnot sekä naapurien kuulemiset saa hoidettua Lupapisteessä.

Lupapisteessä näet omat hankkeesi ja asiointisi koostetusti. Mikäli olet rakennusalan ammattilainen, voit palvelun kautta olla yhteydessä myös asiakkaaseesi.

Apua joka käänteessä

Apua saat kaikissa rakennusprosessisi vaiheissa. Neuvontaa, konsultointia sekä lausuntoja saat asiantuntijoilta jo ennen varsinaista rakennusluvan jättämistä. Rakennushankkeeseesi liittyvän tiedustelun voit jättää palvelun kautta kaikkiin Suomen kuntiin. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Hakemukset ja aineistot välittyvät päätöksentekoa varten suoraan kunnan järjestelmiin.

Kysy neuvoa kuntasi rakennusvalvonnasta

Info

Info

Miksi kannattaa valita Lupapiste?

  • Asiointi on nopeaa ja helppoa
  • Käytössäsi juuri silloin kun sinulle sopii, enää et ole sidoksissa virastoaikoihin
  • Tavoitat kerralla kaikki hankkeeseesi osallistuvat ihmiset
  • Pystyt seuraamaan hankkeesi edistymistä omalta kotikoneelta
  • Tiedot hankkeestasi säilyvät sähköisessä muodossa - ei enää epämääräisiä paperipinoja
  • Palvelun käyttö on maksutonta
Lupapiste.fi
Palvelut
lomakkeet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20153_42609.jpg
Rakennusluvan hakemisen voi tehdä myös sähköisesti
Rakennuslupien hankkiminen on tähän asti ollut pitkä prosessi. Tarvitaan useita liitteitä sekä piirustuksia, lausuntoja eri osapuolilta. Hyvin usein käykin niin että luvan saamisen kannalta jokin oleellinen paperi puuttuu ja sitä myötä prosessi viivästyy jälleen. Tämän tapahtumasarjan moni kokee ikävänä sekä aikaa vievänä – ja ennen kaikkea hankalana. Tähän on nyt tullut helpotusta. Lupapiste-palvelun kautta voidaan edistää rakennuslupa-asiointia verkossa, vuorovaikutuksessa asiointikunnan viranomaisen kanssa. Tarpeellisten tietojen tallentaminen voidaan hoitaa näppärästi yhteisen hakemusnäkymän kautta ja eri osapuolet pysyvät tietoisena hankkeen etenemisestä – vuorokauden ympäri.Tutustu Lupapisteen palveluun
201712_51229.jpg
Milloin tarvitsen rakennusluvan?
Rakennus- tai remonttitöihin ryhtyvä joutuu pohtimaan suunnitelmiensa luvanvaraisuutta ja usein hakemaan asianmukaiset luvat rakennustöilleen. Sähköinen asiointipalvelu Lupapiste tarjoaa avun lupatarpeen selvittämiseen sekä rakennuslupien hakemiseen.
20153_42609.jpg
Miten Lupapiste-palvelu toimii käytännössä?
Isännöitsijätoimistojen monipuoliseen tehtäväkenttään kuuluu mm. rakennuslupien hakeminen asunto-osakeyhtiöiden tarpeisiin. Helsinkiläinen isännöitsijätoimisto MAH Oy on hakenut lupia sähköisen Lupapiste-palvelun kautta.MAH Oy käyttää Lupapistettä muun muassa osakasmuutokseen sekä katto-, julkisivu- ja putkiremonttien lupaprosesseissa. Parhaillaan Urheilukatu 54:ssa on meneillään julkisivuremontti, johon tarvittavat luvat on haettu Lupapiste-palvelun kautta. "Lupapisteen käyttöliittymä on looginen ja hyvä, kyllä sen kautta lupa-asiat saa hoidettua", kertoo isännöitsijä Kirsi-Maija Aranko.
20227_79066.jpg
Isännöitsijäntodistus - mistä sen saa ja kuka sen voi antaa?
Isännöitsijän on pyynnöstä annettava osakehuoneistoa koskeva isännöitsijäntodistus. Jollei yhtiöllä ole isännöitsijää tai tämä on esteellinen, siirtyy velvollisuus hallituksen puheenjohtajalle. Hallituksen puheenjohtaja antaa isännöitsijäntodistuksen vain, jos yhtiössä ei ole isännöitsijää tai tämä on esteellinen esimerkiksi sen vuoksi, että todistus koskee hänen hallinnassaan olevaa osakehuoneistoa. Puheenjohtajan ei siten tarvitse antaa todistusta, kun isännöitsijä on lomalla tai muusta syystä tavoittamattomissa.Asiakirjana isännöitsijäntodistuksesta voidaan periä maksu ja se on voimassa kolme kuukautta todistuksen päiväyksestä.
20204_64007.jpg
Tuunaa vanha pöytä uuteen loistoon
Saitko perinnöksi tai lahjaksi hieman nuhruisen pöydän? Tai löysitkö kirpputorilta muodoiltaan kaunottaren, mutta väreiltään ruman ankanpojan? Tuunaa pöydästä helposti päivässä, kalkkimaalilla ja lakalla, sisustusttyyliisi ja väreihisi sopiva perintökalleus.
20141_37547.jpg
Lisäeristämällä helposti säästöä sähkölaskuun
Miksi yläpohjan lisälämmöneristys kannattaa?Kuten tiedetään, lämmin ilma nousee ylöspäin, jolloin lämpövuoto huonosti eristetyn katon kautta on ilmiselvä. Sitä kautta saattaa poistua viidesosa kodin lämmöstä. Miksi siis lämmittää katolla istuvien harakoiden jalkoja?Yläpohjan lisälämmöneristys on helppo tapa lisätä kodin energiatehokkuutta ja samalla katsastaa yläpohjan tila, sillä lisälämmöneristettä laitettaessa katolla on kuitenkin käytävä, jotta tietää vanhan eristeen paksuuden, tilan ja materiaalin. Kun katolle kiipeää, on hyvä myös katsoa, ovatko lvi-putket kondenssieristettyjä.Jos katosta löytyy höyrynsulussa tai läpivienneissä vuotoja, ne on paikattava. Huonokuntoinen lämmöneriste on parempi poistaa - seasta voi löytyä hiirenpesiä. Purueristeen päällekin paloeristeeksi laitettu hiekka on parempi poistaa ennen lisälämmöneristystä sekä sekaeriste (muha).

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton