• Etusivu
  • Talo

Yli 40-vuotta mukana suomalaisessa rakentamisessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 24.01.2023
20226_78677.jpg

Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.

Finnfoamin päätuotteena ovat Finnfoam-lämmöneristelevyt, jotka on valmistettu polystyreenistä ekstruusiomenetelmällä eli suulakepuristamalla. Suulakepuristuksen ansiosta levyn solurakenteesta muodostuu täysin yhtenäinen sekä suljettu. Levyt eivät ime itseensä kosteutta eivätkä ne homehdu.

Vahvasti mukana rakentamassa parempaa

Innovatiivisuus sekä kekseliäisyys ovat olleet yrityksen kulmakiviä alusta asti. Useat näistä keksinnöistä ovatkin johtaneet patentteihin sekä menestyviksi tuotteiksi asti.

Yksi näistä on esimerkiksi FF-FLOOR, joka on tuotteena yksinkertainen asentaa ja helppo työstää. Lukkopontatuilla eristelevyillä saadaan erittäin hyvin lämpöä eristävä, tiivis ja kosteusteknisesti turvallinen alapohja kustannustehokkaasti.
Rakenteen nerokkuus ja materiaalitehokkuus perustuu 3D-ajatteluun, jossa eristelevyt toimivat samalla valumuotteina betoniselle "ripalaatalle". Urien kohdalle muodostuvien ripojen ansiosta pintalaatta voi olla ohut, ja silti betonirakenne on 20 prosenttia tavanomaista betonilaattaa lujempi ja ennen kaikkea rakenteen hiilijalanjälki on noin 30% alhaisempi, sanoo Finnfoam Oy:n toimitusjohtaja Nieminen.

Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Teppo Nieminen (oik.).
Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Teppo Nieminen (oik.).

Miksi Finnfoam-eristeet säilyttävät suosionsa?

Eristeet tehdään omia kotejaan rakentaville ihmisille, joten tuotteet tehdään vastaamaan asiakkaiden tarpeita mahdollisimman hyvin. Finnfoamin yhtenä vahvuutena onkin pitkä historia, jonka myötä lämmöneristeiden suunnittelussa on käytettävissä sekä vankka kokemus että uskallus uudenlaiseen ajatteluun.

Luotettavuus, kestävyys sekä asentamisen helppous ja materiaalin tehokkuus, ovat seikkoja joihin kiinnitetään erityistä huomiota tuotekehityksessä sekä valmistuksessa lämmöneristyskyvyn lisäksi. Tuotevalikoimaan kuuluvatkin ratkaisut aina routaeristämisestä yläpohjaan ja ullakon kattoon asti. FF-EPS, FF-PIR ja Finnfoam (XPS)-lämmöneristeiden tuotantolinjoilla pystytään valmistamaan useita eri levypaksuuksia optimoiduilla tuoteominaisuuksilla.

Finnfoam Oy
Talo
seinät
eristys
alapohja
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52126.jpg
Tehokkaat eristeet sekä remppaajalle että rakentajalle
Tehokkaimpia markkinoilla yleisesti käytettävistä lämmöneristemateriaaleista seinä- ja kattorakenteissa on Finnfoamin FF-PIR.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20165_46380.jpg
Muista routaeristys myös pihateille ja -muureille
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvät kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
20234_81370.jpg
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja?
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja? Pitääkö koko talo lisäeristää vai riittääkö vain yhden rakennuksen osan lisäeristys?
20219_72278.jpg
Huomioi nämä eristyksessä ja tee mökistäsi talviasuttava
Yhä useampi meistä on viihtynyt mökillään enemmän ja enemmän niin vapaa-ajan kuin myös työn merkeissä. Kesäaikana mökillä olo on huoletonta, mutta miten käy silloin kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kylmyys hiipiä myös sisälle? Mökin muuttaminen talviasuttavaksi onnistuu pienin kustannuksin.
202010_67177.jpg
2020-luvun lasivilla ei kutise, eikä pölise
Nykypäivän pehmeä lasivilla on vuosien tuotekehityksen tulos. Se on miellyttävää ja pehmeää käsitellä, vaikka ihan paljain käsin. Se ei kutise eikä pölyä.Tuotekehityksessä on haluttu erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden pölyämättömyyteen, käsiteltävyyteen ja asentamismukavuuteen. Jämäkkä levy ei hajoa ja se on helppo leikata ja asentaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton