• Etusivu
  • Talo

Tehokkaat eristeet korjaus- ja uudisrakentamiseen

Soveltuu kaikkiin runkorakenteisiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Julkaistu 18.01.2024
20183_52126.jpg

Tehokkaimpia markkinoilla yleisesti käytettävistä lämmöneristemateriaaleista seinä- ja kattorakenteissa on Finnfoamin FF-PIR.

FF-PIR-eristeillä, joiden λdeclared on 0,022 W/mK, saavutetaan mahdollisimman ohuet ja tiiviit rakenteet. Rakennettaessa passiivi- tai nollaenergiataloja rakennepaksuudet eivät juurikaan kasva verrattuna perinteisillä eristeillä tehtäviin normitaloihin ja korjausrakentamisessa eristeiden vaihtamisella saadaan merkittävä u-arvon parannus aikaiseksi.

Soveltuu kaikkiin runkorakenteisiin

FF-PIR-eristeitä voidaan käyttää ulkoseinissä tai katoissa eri runkomateriaalien kanssa. Käytettäessä runkomateriaalina puuta voidaan rakenne toteuttaa niin sanottuna täys-PIR-rakenteena, jolloin runkotolppien K600 väliin asennetaan 100 mm tai 150 mm FF-PIR K600 -levy. Toinen yhtenäinen levykerros asennetaan sisä- tai ulkopuolelle. Asennettaessa toinen levykerros sisäpuolelle sen paksuus voi olla mikä vain kohteeseen parhaiten sopii (30–150 mm). Kun toinen levykerros tehdään kantavan rungon ulkopuolelle, tulee ulkopuolisen eristeen paksuuden olla rakenteen oikean kosteusteknisen toimivuuden varmistamiseksi yhtä suuri tai suurempi kuin runkojen välissä olevan FF-PIR-eristeen.

<p data-block-key="11elg">FF-PIR-eristeet soveltuvat kaikkiin runkorakenteisiin.</p>
FF-PIR-eristeet soveltuvat kaikkiin runkorakenteisiin.

Eristepaksuus u-arvon mukaan

Mikäli tehdään niin sanottu hybridirakenne, asennetaan runkotolppien ulkopuolelle normaalisti tuulensuoja, runkotolppien väliin pehmeä mineraalivillaeriste sekä runkotolppien sisäpuolelle FF-PIR-eristelevy yhtenäisenä, saumat elastisella saumavaahdolla tiivistettynä ja teipattuna. Eristepaksuus määräytyy halutun u-arvon mukaan. Tällä tavoin rakenteesta saadaan ehdottoman tiivis ja energiataloudellinen. Tämä on myös useasti rakenneratkaisu korjausrakentamisen, kun sisäpintaan tehdään vain ns. lisälämmöneristys.

Katon ja seinien lisälämmöneristys

Yläpohjissa vanhat eristeet voidaan korvata kokonaan FF-PIR-eristeillä. Toinen mahdollisuus on asentaa uusi eristelevykerros kattokannattajien alapintaan yhtenäisenä levykerroksena tiivistäen saumat elastisella saumavaahdolla ja teippaamalla. Eristepaksuus määräytyy halutun u-arvon mukaan tai hyödyntämällä olemassa oleva tila maksimaalisesti. Lisälämmöneristyksessä monesti valinta kääntyy myös normaaleihin homehtumattomiin Finnfoam-eristeisiin, jos rakennepaksuus sallii FF-PIR-eristeitä paksumman eristekerroksen tai u-arvosta ollaan valmiita antamaan hieman periksi.

FF-PIR GYL – sisäverhous ja eristelevy samassa

Ulkoseinissä FF-PIR-eristelevykerros asennetaan olemassa olevan rakenteen sisäpuolelle. Eristelevy toimii rakenteessa niin höyrynsulkuna kuin lisälämmöneristeenä ilman erillisen lisärungon rakentamista. Seinien sisäpuolisena eristelevynä voidaan käyttää myös FF-PIR 40/70 GYL -tuotteita, joissa on joko 30 mm tai 60 mm eristelevy, johon on tehtaalla liimattu 9 mm reunaohennettu kipsilevy. GYL tuotteilla nopeutetaan asentamista huomattavasti, kun yhdellä työvaiheella saadaan asennettua lämmöneriste ja kipsilevytys. Levyjen mekaaninen kiinnitys tehdään kipsilevyvalmistajien ohjeiden mukaisesti. FF-PIR 40 ALS on myös erityisesti sisäpuoliseen lisälämmöneristämiseen tarkoitettu tuote. Tuote on 40 mm paksu ja levykoko 600x2600 mm. Kaksi levyä yhteen liitettäessä voidaan levyjen saumakohtiin upottaa 20 x 100 mm lauta. Lisälämmöneristämisessä pitää muistaa myös elastisen saumavaahdon käyttö sekä huolellinen työ.

Tiivis ja helppo työstää

FF-PIR-levyjä on helppo työstää, koska ne eivät murene ja niitä voidaan leikata kaikilla puuntyöstötyökaluilla. Levyjen läpiviennit on helppo tiivistää joustavalla polyuretaanivaahdolla ja läpivientikappaleilla tai höyrynsulkuteipillä, jolloin rakenteisiin ei jää vuotokohtia. Kaikki tuotteet soveltuvat niin kivi- kuin puurakenteisiin.

Finnfoam Oy
Talo
seinät
eristys
alapohja
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20165_46380.jpg
Muista routaeristys myös pihateille ja -muureille
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvät kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
20154_42998.jpg
Levy, joka toimii rakennuslevynä ja vedeneristeenä?
Mikä ihmeen Tulppa? Tulppa on Finnfoamin kehittämä märkätiloihin suunniteltu levy, joka toimii seinissä sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levy koostuu umpisoluisesta, vesitiiviistä ja homehtumattomasta Finnfoam-eristelevystä sekä lujasta erikoissementtilaastista tehdystä pintakerroksesta. Ei enää vedeneristeen sivelyä ja kuivumisaikojen odottelua – voit laatoittaa suoraan märkätilalevyn päälle jo samana päivänä.Nopea asennus, varma toimivuus sekä soveltuvuus monenlaisessa märkätilarakentamisessa ovat Tulppa-järjestelmän vahvuuksia, jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja kiitosta.
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.
202010_67177.jpg
2020-luvun lasivilla ei kutise, eikä pölise
Nykypäivän pehmeä lasivilla on vuosien tuotekehityksen tulos. Se on miellyttävää ja pehmeää käsitellä, vaikka ihan paljain käsin. Se ei kutise eikä pölyä.Tuotekehityksessä on haluttu erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden pölyämättömyyteen, käsiteltävyyteen ja asentamismukavuuteen. Jämäkkä levy ei hajoa ja se on helppo leikata ja asentaa.
20234_81370.jpg
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja?
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja? Pitääkö koko talo lisäeristää vai riittääkö vain yhden rakennuksen osan lisäeristys?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton