• Etusivu
  • LVI

Ilmanvaihdon päivitys nyt vaivattomasti – Vallox 125 MV korvaa kymmeniä vanhoja malleja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 11.02.2025
20239_83000.jpg

Ilmanvaihdon muuttaminen energiatehokkaammaksi ja ominaisuuksiltaan nykyaikaiseksi käy helposti ja nopeasti, kun uuden ilmanvaihtokoneen kanavalähdöt ovat samat kuin vanhalla koneella.

Vallox 125 MV -ilmanvaihtokone mullistaa ilmanvaihdon saneerauksen. Koneen eri malleilla voidaan korvata kymmeniä vanhoja ilmanvaihtokonemalleja, jolloin saavutetaan energiatehokas ja ominaisuuksiltaan nykyaikainen ilmanvaihto helposti ja nopeasti.

Parempi sisäilma − pienempi energiankulutus

Hyvä sisäilma vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen. Koneellinen ilmanvaihto hyvällä suodatuksella varmistaa puhtaan ja raikkaan sisäilman, mutta mistä tietää milloin on aika vaihtaa vanha ilmanvaihtokone uuteen?

Yksi merkittävä peruste ilmanvaihtokoneen vaihtamiseen on pyrkimys parantaa ilmanvaihdon energiatehokkuutta sekä säästää energiaa ja rahaa. Koneellisen ilmanvaihdon energiankulutukseen vaikuttavat mm. puhaltimien energiatehokkuus sekä ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenottokyky.

Vuosikymmenten kuluessa niin puhaltimissa kuin lämmöntalteenottokennoissa on tapahtunut huomattavia harppauksia eteenpäin, ja lisäksi kehittynyt automatiikka on tuonut vaivattomuutta ilmanvaihdon ohjaukseen.

Miksi vaihtaa vanha uuteen?

Vanhempien ilmanvaihtokoneiden, kuten MUH Ilmava, Vallox Digit ja Vallox 75/95 -mallien lämmöntalteenoton hyötysuhde on vain n. 50 %, kun nykyaikaisella ilmanvaihtokoneella se voi olla jopa lähes 80 %. Valloxin ilmanvaihtokoneet lämmittävät tuloilman lähes ympäri vuoden yli +17 asteeseen pelkällä poistoilman lämpöenergialla.

Hyvällä lämmöntalteenotolla voi siis säästää talon muussa lämmityksessä, kun iv-kone pystyy hyödyntämään poistoilman lämpöä. Lisäksi uusien ilmanvaihtokoneiden puhaltimet kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin vanhat puhaltimet.

Vanhaan ilmanvaihtokoneeseen ei voi vaihtaa tehokkaampaa lämmöntalteenottokennoa, koska ne ovat suurempia, eikä myöskään vaihtovirtapuhaltimien (AC) tilalle voi vaihtaa energiatehokkaampia tasavirtapuhaltimia (EC).

Energiatehokkuuden nimissä voikin monessa talossa ja asunnossa olla jo järkevää vaihtaa vanha kone uuteen.

Koneen vaihtamisesta kysytään usein, ja monia on jarruttanut pelko isoista, aikaa vievistä ja kalliista kanavamuutostöistä, jotka konetta vaihtaessa saattaisivat olla edessä. Tilanteeseen on Valloxilta tulossa ratkaisu, joka helpottaa ja nopeuttaa ilmanvaihtosaneerausta ja tuo siksi myös rahallista säästöä.

Vallox on tuonut markkinoille uuden Vallox 125 MV -ilmanvaihtokoneen, jonka eri malleilla voidaan korvata yli 50 vanhaa ilmanvaihtokonemallia.

<p data-block-key="q7ec3">Vallox 125 MV -ilmanvaihtokoneen eri malleilla voidaan korvata kymmeniä vanhoja ilmanvaihtokonemalleja ilman suuria kanavistomuutostöitä.</p>
Vallox 125 MV -ilmanvaihtokoneen eri malleilla voidaan korvata kymmeniä vanhoja ilmanvaihtokonemalleja ilman suuria kanavistomuutostöitä.

Helppo vaihtaa vanhan paikalle

Uuden Vallox 125 MV -ilmanvaihtokoneen eri mallit poikkeavat toisistaan vain kanavalähtöjen osalta, muuten ne ovat mitoiltaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan samanlaiset. Mallit sopivat joko suoraan vanhan koneen paikalle tai vaativat vain pieniä, käytännössä muutamien millimetrien siirtoja kanavissa. Koneen nimessä oleva kirjain (esim. A) kertoo koneen mallin eli kanavalähtöjen järjestyksen ja sijainnit.

Ilman kanaviston muutostöitä voidaan esimerkiksi vanhojen MUH Ilmavien tilalle vaihtaa uusi Vallox 125A MV malli, ja Vallox Digit SE -mallit voidaan korvata Vallox 125C MV mallilla.

Tarkemmat vastaavuustaulukot löytyvät tuote-esitteestä, jossa kerrotaan myös mitä tulee ottaa huomioon oikean Vallox 125 MV -mallin valinnassa.

Energiatehokas ilmanvaihtokone nykyaikaisilla ominaisuuksilla

Vanhojen ilmanvaihtokoneiden puhaltimiin verrattuna Vallox 125 MV:n puhaltimien sähkönkulutus on nykyisillä tasavirtamoottoreilla varsin pientä ja sulatusautomatiikan ansiosta Vallox 125 MV ei sammuttele tulopuhallinta kovimmillakaan pakkasilla.

Vallox 125 MV:n ristivastavirtakennon lämmöntalteenoton hyötysuhde on erinomainen, jopa lähes 80 %. Tehokkaan lämmöntalteenoton ansiosta ilmanvaihdon energiankulutus on suuremmillakin käyttötehoilla alhainen.

Vaihdettaessa vanha kone uuteen Vallox 125 MV ilmanvaihtokoneeseen, saavutetaan energiansäästön lisäksi ominaisuuksiltaan nykyaikainen ja automaattisesti toimiva ilmanvaihto.

Vallox 125 MV -koneessa on monipuoliset ohjausvaihtoehdot, kuten kosketusnäytöllinen ohjain ja etäohjausmahdollisuus maksuttomalla pilvipalvelulla. Sisäilman laatua tarkkailevat sisäänrakennetut kosteus- ja hiilidioksidianturit tehostavat ilmanvaihtoa automaattisesti, kun sille on tarvetta. Sen lisäksi, että ilmanvaihdon automatisointi antureiden avulla helpottaa arkea, voidaan sen avulla myös säästää energiaa. Kun ilmanvaihdon tehoa pienennetään puoleen, myös sen kuluttama energia pienenee alle puoleen.

Automatiikan ansiosta ilmanvaihto ei unohdu esimerkiksi saunomisen jälkeen isolle teholle turhan pitkäksi ajaksi, ja talon ollessa tyhjillään ilmanvaihto hoituu automaattisesti pienemmälläkin teholla.

Ilmanvaihdon energiaremontti helpottuu jatkossa huomattavasti, kun yhden Vallox 125 MV -ilmanvaihtokoneen avulla löytyy sopiva ratkaisu kymmenien eri ilmanvaihtokonemallien tilalle.

Tilaa esite

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
koneellinen ilmanvaihto
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

202211_80292.jpg
Kun rakennat tai remontoit omaa taloa, mitä sinun tulee tietää ilmanvaihdosta
Hyvä sisäilma on äärimmäisen tärkeä osa kodin viihtyvyyttä. Raikkaan ja puhtaan sisäilman takana on toimiva ilmanvaihto. Jotta ilmanvaihto toimii tarkoituksenmukaisesti ja huomaamattomasti, kannattaa sen suunnitteluun paneutua huolella.
aurinkoinen kesäkeli näkyy ikkunasta
Maalämpöä hyödyntävä ilmanvaihtokone
Suomessa passiivitalo on määritelty rakennukseksi, jossa energian tarve on niin pieni, että välttämättä perinteistä lämmitystä ei tarvita miellyttävien asumisolosuhteiden saavuttamiseksi ollenkaan. Etelä-Suomessa lasketaan energiaa tarvittavan tilojen lämmittämiseen 20 kWh neliömetriä kohden. Pohjoisessa tarve on 30 kWh.Nevanpään talo on kaksikerroksinen. Alakerrassa sijaitsee kolme makuuhuonetta, suihku, sauna, wc sekä tekninen tila. Yläkerta on perheen ajanviettopaikka olohuoneineen, keittiöineen, työ- ja kodinhoitohuoneineen sekä omine wc-tiloinensa.– Passiivitalo ajatus näkyy jo talon suunnittelussa. Yksinkertainen on kaunista ja turhia kulmia vältetään. Talo on nelikulmainen, kuution muotoinen ja julkisivultaan etelään suunnattu, Jussi Nevanpää kertoo.
20138_36041.jpg
Viisi tapaa parantaa ilmanvaihtoa: esimerkit rintamamiestalosta lomamökkiin
Ilmanvaihdon päivittäminen on olennainen osa rakennuksen energiatehokkuuden parantamista. Perinteisesti jopa 20–40 % kodin lämmitysenergiasta voi haihtua ilmanvaihdon kautta, mikä tekee tehokkaasta ilmanvaihtojärjestelmästä keskeisen osan matalaenergiarakentamista.Kun lämmitysjärjestelmää saneerataan, lisäeristystä tehdään tai ikkunoita uusitaan, on tärkeää varmistaa, että myös ilmanvaihtojärjestelmä tukee näitä energiansäästötavoitteita. Ilmanvaihdon modernisoinnilla ei vain vähennetä energiankulutusta, vaan myös parannetaan sisäilman laatua ja asumismukavuutta.Tässä artikkelissa käymme läpi viisi erilaista kohdetta ja niiden onnistuneet ilmanvaihtoratkaisut. Olipa kyseessä omakotitalon ilmanvaihtosaneeraus, rintamamiestalon ilmanvaihdon modernisointi tai loma-asunnon päivitys nykymääräysten mukaiseksi, löydät täältä asiantuntijoiden suosittelemat ratkaisut ja sopivimmat Vallox-tuotteet juuri sinun tarpeisiisi.
20163_45683.jpg
10 vinkkiä ilmanvaihdon suunnitteluun
1. Vain ammattilainen osaaTalon rakentamista määrittävät useat lait ja määräykset. Maankäyttö- ja rakennuslaki määrää, että rakennushanklkeeseen ryhtyvä suunnitelee ja rakentaa myönnetyn luvan sekä rakentamista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti. Rakentaja tarvitsee riittävät edellytykset sekä pätevän henkilöstön hankkeen toteuttamiseen. Projektiin on palkattava pääsuunnittelija, joka vastaa kaikesta - myös talon ilmanvaihtojärjestelmästä. Jokaisen talonrakentajan on kuitenkin hyvä tietää myös itse, mitä kaikkea ilmanvaihtoa asennettaessa on otettava huomioon.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
Omakotitalon ilmanvaihto
Ilmanvaihdon kunnostuksella terveempi sisäilma
Pauli ja Merja Heikkilä rakennuttivat omakotitalonsa Espoon Laaksolahteen kaksikymmentä vuotta sitten. Jotain kuitenkin meni ilmanvaihdossa pieleen jo rakennusvaiheessa, joko sen toteutuksessa tai suunnittelussa. Nyt kunnostuksen myötä sisäilma on raikkaampaa ja myös vaihtuu energiatehokkaammin.
Kerrostaloja Turussa
Vaihto uudempaan IV-tekniikkaan tuo säästöjä
Hyvä sisäilma on tärkeä hyvinvoinnin osa-alue taloyhtiön asukkaille ja tilojen käyttäjille. Asuntojen sekä yhteiskäytössä olevien tilojen ilman tulee vaihtua tarpeeksi usein, jotta se pysyy hyvänä hengittää ja ylimääräinen kosteuskuorma poistuu. Ilmanvaihdon uudistaminen parantaa asumisviihtyvyyttä ja tehostaa energian käyttöä tuoden säästöjä taloyhtiölle. Mutta mikä on paras toteutusratkaisu?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton