• Etusivu
  • LVI

Markkinoiden matalimmat ilmanvaihtokoneet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 13.11.2023
20182_51528.jpg

Vallox 101

Vallox on tuonut markkinoille huippumatalat Vallox 101 MV ja Vallox 101 MC -ilmanvaihtokoneet. Suunnittelun lähtökohtana oli ilmanvaihtokoneen sijoittaminen pesutornin päälle, koska tällöin vapaa tila korkeussuunnassa on usein rajoitettu. Vallox 101 -ilmanvaihtokoneisiin pääsee tutustumaan kevään rakennusmessuilla 10 eri paikkakunnalla.

Matalat ilmanvaihtokoneet

Uudet Vallox 101 MV ja Vallox 101 MC -ilmanvaihtokoneet ovat optimaalinen vaihtoehto asuntoihin, joissa soveltuvin paikka ilmanvaihtokoneelle on kylpyhuone. Koneiden korkeus on vain 447 mm ja kattoasennuslevyn ja kondenssivesiyhteen kanssa asennettuna alle 500 mm. Matalan rakenteensa ansiosta ne mahtuvat useimmiten pesutornin päälle niin kerrostaloasuntojen kylpyhuoneissa kuin muissa kylpyhuoneissa, joissa on madallettu katto.

Uudet Vallox 101 MV ja Vallox 101 MC -ilmanvaihtokoneet ovat optimaalinen vaihtoehto asuntoihin, joissa soveltuvin paikka ilmanvaihtokoneelle on kylpyhuone. Koneiden korkeus on vain 447 mm ja kattoasennuslevyn ja kondenssivesiyhteen kanssa asennettuna alle 500 mm. Matalan rakenteensa ansiosta ne mahtuvat useimmiten pesutornin päälle niin kerrostaloasuntojen kylpyhuoneissa kuin muissa kylpyhuoneissa, joissa on madallettu katto.

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Pieniin ja keskisuuriin asuntoihin

Mitoitukseltaan Vallox 101 -ilmanvaihtokoneet sopivat pieniin ja keskisuuriin asuntoihin. Niissä on hiljaiset ja energiatehokkaat RadiCal-kammiopuhaltimet ja korkea hyötysuhde. Vallox-ilmanvaihtokoneille tyypilliseen tapaan myös Vallox 101 -koneissa on tarpeenmukainen sulatusautomatiikka ja sähköinen jälkilämmityspatteri, joiden avulla saavutetaan paras mahdollinen vuosihyötysuhde eli energiatehokkuus.

Vallox 101 -koneiden uudentyyppisessä kattoasennuslevyssä on eleetön maalattu peitelista, jonka ansiosta erillistä listoitusta ei välttämättä tarvita ollenkaan. Näin voidaan säästää asennukseen kuluvaa aikaa ja kustannuksia.

Koneiden erittäin monipuoliset ohjausvaihtoehdot mahdollistavat erilaiset käyttöympäristöt ja huomioivat käyttäjien mieltymykset. MyVallox Cloud -pilvipalvelun avulla Vallox 101 MV -konetta voi ohjata esimerkiksi älypuhelimella tai tietokoneella.

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

20182_51530.jpg

Vallox messuilla

Vallox oli kevään 2018 aikana mukana ympäri Suomea järjestettävillä rakentamiseen ja remontoimiseen keskittyvillä messuilla. Messuilla on helppo tutustua uusiin Vallox 101 -ilmanvaihtokoneisiin ja muihin Valloxin tuotteisiin, kuten Vallox Aito Kotilämpö -ilmalämmityskoneeseen.

Vallox esittelee uutuuksia ja suosittuja tuotteitaan useilla messuilla eri puolilla Suomea:

9.-11.2.2018 Rakenna & Sisusta Turku

24.-25.2.2018 Rakenna ja Asu Kuopio

9.-11.3.2018 Raksa Lahti

16.-18.3.2018 Jyväskylän rakennusmessut Jyväskylä

24.-.25.3.2018 Pytinki Seinäjoki

7.-8.4.2018 Rakenna - Sisusta - Asu Joensuu

20.-22.4.2018 Oulun Rakentajamessut Oulu

4.-7.7.2018 OKRA maatalousnäyttely Oripää

10.-12.10.2018 FinnBuild Helsinki

26.-28.10.2018 OMAKOTI-messut Vantaa

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
koneellinen ilmanvaihto
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52064.jpg
Tiesitkö tätä ilmanvaihdosta?
Hyvä ilmanvaihto on hyvä henkivakuutus talollesi. Se on investointi, joka vaikuttaa rakennuksen kuntoon ja elinikään. Samalla se on investointi omaan terveyteesi ja asumisen mukavuuteen.Hyvä ilmanvaihto vaihtaa sisäilmaa jatkuvasti pitäen sen puhtaana ja raikkaana hengittää. Tehokkaan ja tarpeenmukaisen ilmanvaihdon avulla sisäilman happipitoisuus pysyy riittävän korkeana ja vältetään hiilidioksiditason noususta johtuva väsymys ja työtehon laskeminen.Monet nyt peruskorjattavat talot on rakennettu aikana, jolloin asuintilojen kosteuskuorma oli merkittävästi nykyistä pienempi. Aiemmin peseydyttiin harvemmin, pyykkiä pestiin vähemmän ja se kuivattiin ulkona. Pesutilat saunoineen saattoivat sijaita erillisessä ulkorakennuksessa. Talot rakennettiin siten, että ilma vaihtui ikkunoista, hormeista ja ovenraoista.Sekä rakentamisen että elämäntyylin muuttuminen pitää huomioida myös remontoidessa. Vanhan talon korjaus aloitetaan usein tiivistämällä taloa: lisätään eristeitä ja vaihdetaan ikkunat tiiviimmiksi, jotta veto loppuisi ja lämmitysenergia ei karkaisi harakoille. Remontoijan on tärkeä muistaa se, että elämisestä syntyvä kosteus tiivistyy rakenteisiin ellei sitä poisteta ulos.
20161_45202.jpg
Terve sisäilma uuteen ja vanhaan taloon
Sisäilman kosteustason hallinta on tärkeääIlmanvaihdon tärkeitä tehtäviä ovat:- Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen – 4 henkinen perhe tuottaa toimillaan sisäilmaan vuorokaudessa keskimäärin 7-10 litran kosteuskuorman. Asunnon kosteuslähteitä ovat mm. ruoanlaitto, astianpesu, peseytyminen, saunominen, pyykinpesu, huonekasvit ym.- Rakennus- ja sisustusmateriaaleista tulevien päästöjen poistaminen sisäilmasta.- Hiilidioksidipitoisuuden pitäminen riittävän alhaisena. Jos sisäilmassa ei ole riittävästi happea, voi se aiheuttaa mm. väsymystä ja päänsärkyä.- Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpöisen ilman sisääntuonti, joka on merkittävä tekijä asumismukavuudelle. Mitä puhtaampaa sisäilma, sitä paremmin asukkaat voivat ja jaksavat. Lämmittämällä tuloilmaa vältetään myös vedon tunne.
20138_36041.jpg
Viisi tapaa suorittaa iv-remontti onnistuneesti
Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa lämmitysjärjestelmän saneerausta. Perinteisen talon lämmitysenergian kulutuksesta noin 20–40 prosenttia johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus on tärkeä tekijä matalaenergiarakentamisessa. Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikaistaa ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita saneerauksella tavoitellaan eikä säästöä tehdä sisäilman laadun kustannuksella.Viisi kohdetta ja viisi onnistunutta tapaa parantaa ilmanvaihtoa. Tutustu siihen, mitä ilmanvaihdon saneeraus pitää sisällään ja mitä ratkaisua Vallox Sinulle suosittelee.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20163_45683.jpg
10 vinkkiä ilmanvaihdon suunnitteluun
1. Vain ammattilainen osaaTalon rakentamista määrittävät useat lait ja määräykset. Maankäyttö- ja rakennuslaki määrää, että rakennushanklkeeseen ryhtyvä suunnitelee ja rakentaa myönnetyn luvan sekä rakentamista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti. Rakentaja tarvitsee riittävät edellytykset sekä pätevän henkilöstön hankkeen toteuttamiseen. Projektiin on palkattava pääsuunnittelija, joka vastaa kaikesta - myös talon ilmanvaihtojärjestelmästä. Jokaisen talonrakentajan on kuitenkin hyvä tietää myös itse, mitä kaikkea ilmanvaihtoa asennettaessa on otettava huomioon.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20152_42409.jpg
Asumismukavuutta ja energiansäästöä
60-luvulla kerrostaloissa alkoi yleistyä koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä. Talon katolle asennettiin joko talo- tai porraskohtainen huippuimuri, joka poisti ilmaa märkätiloista ja keittiöstä. Tällä tavalla saatiin toteutettua ilmanvaihdon tärkein tehtävä: kosteuden ja epäpuhtauksien poistaminen asunnosta.Tilaa esite Hyvä ilma sisälläkin veloituksetta
Ilmanvaihto hyvä huomioida remonteissa
Korvausilmanvaihto on tärkeä osa monen remonttien onnistumista – huomioi etenkin energiaremontin yhteydessä
Moni energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävä remontti vaikuttaa suoraan ilmanvaihtoon. Etenkin rakennusten ilmatiiviyttä parantaessa on tärkeää varmistua ilmanvaihdon toimintaedellytyksistä. Korvausilmaventtiilit ovat tärkeä osa ilmanvaihtoa ja ne tulisi löytyä kaikista kiinteistöistä, joissa on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton