• Etusivu
  • Remontti

Tilankäytön mullistava ja hyvin äänieristetty

Liune ratkaisee välioviongelmat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Julkaistu 29.04.2019Päivitetty 01.09.2022
20194_57633.jpg

Kun väliovena liukuu Liune, ovi ei aukea koskaan tielle. Klikkaa kuvaa ja tutustu tilan suunnitteluun.

Kotimainen Liune-väliovi liukuu seinän sisään ja tuo lisätilaa 1-3 m² per ovi. Liunessa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Asennus on vaivatonta ja nopeaa, Liunen ovi liukuu seinärakenteen taskuun kokonaan ja erityisen ponnahdussalpa-mekanismin avulla ovi ponnahtaa kevyesti painamalla ulos seinärakenteen sisältä.

Ovi jokaiseen tilaan

Liune soveltuu kaikkiin sisätiloihin, niin korjaus- kuin uudisrakentamiseenkin. Sähkövedoille on paikka jokaisessa Liune elementtirungossa. Kalusteiden ja kaapistojen asennus Liunen elementtiseinään on mahdollista ohjeistuksen mukaan. Kosteisiin tiloihin on suunniteltu omat Liune-ovikokonaisuudet, joissa on otettu huomioon kohteiden vaatimat rakennusasetusten kosteiden tilojen ilmanvaihdon ohjearvojen mukaiset tarpeet.

Mallisto

Liunen ovimallistossa on paljon erilaisia malleja ja värejä, ja mahdollisuus myös personointiin: oveen voidaan toteuttaa esimerkiksi valokuvasta oma kuva-aihe tai valita kuva Johanna Oraksen taideovimallistosta; oven kokoiset taideteokset tulostetaan korkealuokkaisella Backlight-lasertekniikalla halutulle ovipinnalle, tai erikoisoveen niin että kuva tai taideteos on irrotettavalla magneettilevyllä.

Akustiikka

Akustiikka syntyy rakenteista, materiaaleista, laitteista ja rakentamistavoista. Tasamassiivisien Liune-ovien ääneneristävyys on laboratoriossa testattu (Akustikot Helimäki Oy), ja se on 30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän puulaakaoven.

Esteettömyys

Liune on kehitetty kotimaahan esteettömyysmääräysten muutoksen yhteydessä. Liune on asuinkohteissa määräysten mukainen jo koossa Li08, eli vapaan kulkuaukon leveydellä 810 mm. Ovet on mahdollista toteuttaa automaattiovina, joita ohjataan kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla. Liuneen ei tule kynnystä, joten liikkuminen on vaivatonta.

Tyylikkäät tilat ansaitsevat Liunen.

Tyylikkäät tilat ansaitsevat Liunen.

Rakenne

Liunen elementillä on ainutlaatuisen kestävä ja luja yhtenäinen rakenne. Tehtaalla valmiiksi kasattu, kuumasinkitystä rakenneteräksestä tehty elementti on erityisesti valmistettu kotimaisten standardien mukaan. Elementti kuuluu sisäilmaluokitukseltaan M1-luokkaan.

Sähköistys

Elementissä on esivalmistetut sähkövetojen paikat. Vedot johdetaan elementin yläreunasta, joka on rei'itetty ja viedään Liunen runkoprofiilin urassa haluttuihin kohtiin. 66mm:n runkoon asennetaan pintarasiat, ja 95-120 mm:n runkoon soveltuvat upotetut rasiat.

Elementin runkosyvyys

Vakiokoot ovat 66 mm, 95 mm ja 120 mm, korjausrakentamiseen lisäksi 70 mm runkosyvyys. Suomessa yleisin väliseinän runkokoko on 66 mm + 2x13mm kipsilevyä = 92 mm seinämäpaksuus.

Myönnämme kymmenen vuoden takuun elementtirungolle sekä design-karmeille, ja kahden vuoden tuotetakuun oville. Kostean tilan oville, lasioville ja automaatio-osille myönnämme yhden vuoden takuun. Räätälöidyissä erikoistoimituksissa takuu määritellään erikseen ja vahvistetaan tilausvahvistuksessa.

Liune tuotteet voi tilata suoraan verkosta www.liune.fi/tuotteet, ja ne toimitetaan kasattuna, valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Myös Rakentaja.fi myy Liune-tuotteita.

Ohje

Ohje

Takuu ja tilaaminen

Myönnämme kymmenen vuoden takuun elementtirungolle sekä design-karmeille, ja kahden vuoden tuotetakuun oville. Kostean tilan oville, lasioville ja automaatio-osille myönnämme yhden vuoden takuun. Räätälöidyissä erikoistoimituksissa takuu määritellään erikseen ja vahvistetaan tilausvahvistuksessa.

Liune tuotteet voi tilata suoraan verkosta www.liune.fi/tuotteet, ja ne toimitetaan kasattuna, valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Myös Rakentaja.fi myy Liune-tuotteita.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Aulis Lundell Oy
Remontti
huoneisto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20186_53515.jpg
Väliseinän ja -pohjan eristäminen kannattaa
Joskus saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan tai ratkaisut ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Kaukana on levollinen elämä näissä tilanteissa omassa kodissa. Mitä sitten voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.
201812_55751.jpg
Tee onnistunut matka uuteen kotiin - haaveista totta
Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.
20214_70101.jpg
Mitä on kapillaarinen kosteus ja miten aiheutuneet ongelmat korjataan?
Tunkkainen sisäilma, hajuhaitat, kalkkihärmä perustuksissa, kosteutta rakenteissa, märkä kellari – kuulostaako tutulta? Nämä kaikki ovat tyypillisiä haittavaikutuksia, jotka voivat johtua kapillaarisen kosteuden aiheuttamista kosteusongelmista. Näistä kosteusongelmista kärsivät yleensä vanhemmat rakennukset, jotka on perustettu aikansa rakennustavan mukaisesti perusmaan tai liian hienojakoisen aineksen kuten hiekan päälle. Näiden perustusten alla ei ole käytetty kapillaarikatkoja. Nykyään perustusten alle laitetaan esimerkiksi pestyä sepeliä katkaisemaan kapillaarinen kosteudennousu maasta. Perustusten alaisen kapillaarisen maa-aineksen vaihtaminen jälkikäteen on käytännössä mahdotonta. Tällöin tarvitsee etsiä muu ratkaisu ongelman korjaamiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton