• Etusivu
  • Energia

Talon sähkösuunnitelmat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2014
20148_40693.jpg
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Sähkösuunnitelma koko taloon

Remontin kokonaisvaltaisuudesta johtuen päätimme tehdä sähkösuunnitelman koko taloon. Emme toki ajatelleet tehdä sitä itse vaan ammattilaisen avustuksella, jotta kaikki tarpeellinen tulisi huomioitua. Samalla pyysimme myös valaistussuunnitelmaa koko taloon. Suunnitelma tullaan toteuttamaan kokonaisuudessaan led- valaisimilla.

Edelliset asukkaat olivat aikanaan jonkin verran sähköjä uusineet, mutta muutoksia kaivattiin lähes kaikkialle. Keittiön seinässä oleva sähkökaappi oli hieman liian keskeisellä paikalla, joten sille piti etsiä uusi paikka ensimmäisenä. Uusi paikka löytyikin ulko-oven vierestä, jolloin se ei pistä heti ensimmäisenä silmään sisään tultaessa. Toki tuo uusi kaappi on melko huomaamaton muutenkin ja senhän voi aina tuunata.

Sähkökalusteet talon hengen mukaan

Sähköihin liittyen minulle oli tärkeää asentaa kytkimet talon hengen mukaan ajalle tyypilliseen tyyliin 130 cm korkeudelle. Tämä kyllä aiheutti hieman ihmetystä meidän remonttimiehissä. Tosin meidän kodissa kytkimet olivat olleet joskus 150 cm korkeudella. Tämä selvisi vanhojen sähkövetojen ansiosta, jotka löytyivät purettujen seinien alta.

Sähkökalusteiden valinta yllättävän helppoa

Sähkökalusteiden valinta oli oikeastaan erityisen helppoa, sillä halusimme niiden olevan vanhan mallisia. Sopiva sähkökalustesarja löytyikin lopulta.

20148_40694.jpg
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20176_49398.jpg
Hirsikoti sopii sinunkin budjettiisi
On iso päätös hankkia ensimmäinen oma koti, vielä suurempi päätös on ryhtyä rakentamaan. Päätös rakentamisesta tuo mukanaan useita unelmia sekä tavoitteita, jotka on osattava sovittaa todellisten mahdollisuuksien sekä resurssien mukaan. Unelmistaan ei kuitenkaan tarvitse luopua, sillä laadukas ja toiveita vastaava hirsitalo on mahdollista toteuttaa myös niukemmallakin budjetilla.
20231_80718.jpg
Millainen on hyvä energiaremontti? Kuuntele asiantuntijoiden vinkit
Energiansäästö ja energiatehokkuus mietityttävät ihmisiä aina. Miten niihin voidaan vaikuttaa esimerkiksi eristeiden ja lämmitysjärjestelmän valinnalla? Mitä otetaan huomioon, kun tavoitellaan energiatehokasta kotia? Pientalojen energiaremontit -talkshowssa pohditaan vastauksia juuri näihin kysymyksiin.Aiheesta keskustelemassa ovat Finnfoamin varatoimitusjohtaja Asso Erävuoma ja Bosch termotekniikan aluemyyntipäällikkö Mikko Ranta. Puheenvuoroissa pureudutaan esimerkiksi seikkoihin, miten rakenteiden eristämisellä voidaan vaikuttaa energiatehokkuuteen ja mitä lämmitysjärjestelmältä odotetaan. Erävuoma ja Ranta käyvät läpi kodin energiaremontin suunnittelusta, hyötyjen vertailuun ja aina euroihin asti.Katso videolta vastaukset päivät polttaviin kysymyksiin.
34_P_21097.jpg
Kastelli ilmoittaa talopakettien
Kastellin talopakettien täydennetyt hintatiedot elokuun aikanaViitaten Kuluttajaviraston uutisointiin talotehtaiden puutteellisista hintatiedoista, Kastelli-talot Oy ilmoittaa seuraavaa: Kastelli ilmoittaa talopakettiensa hintatiedot ja toimitussisällöt niin nettisivuillaan kuin muussakin markkinoinnissaan kuluvan elokuun loppuun mennessä. Asiaa on valmisteltu vuoden aikana hyvässä yhteistyössä Kuluttajaviraston kanssa.Lisätietoja: Toimitusjohtaja Antti Pohjola, Kastelli-talot Oy, p. (08) 882 6601, gsm 0400 280 555, antti.pohjola@kastelli.fiMarkkinointijohtaja Jukka Vaaramo, Kastelli-talot Oy, p. (08) 882 6650, gsm 0400 687 320, jukka.vaaramo@kastelli.fiLisätietoa Kastelli-taloista...
20086_11271.jpg
Vanha fiilis uuteen puuesineeseen
Haluatko wanhentaa uuden puisen lipaston tai muokata tavanomaista vanhaa kalustetta toiseen lookiin? Tällä ohjeella saat vanhaa fiilistä.
20159_44371.jpg
Yksilöllisen saunan suunnittelu
Saunatilojen suunnitteluun on tärkeää panostaa, sillä oikeat ratkaisut johtavat paitsi elämyksellisiin löylyihin, myös helppohoitoiseen, käytännölliseen ja kestävään kokonaisuuteen.
202212_80480.jpg
Säästätkö sähköä fiksusti? Poimi rahanarvoiset vinkit
Lämpöpumppu on oivallinen lämmityskustannusten säästäjä silloinkin, kun sähkön hinta on korkealla. Vaikka lämpöpumppu tarvitsee toimiakseen sähköä, se tuottaa energiaa jopa neljä–viisi kertaa kulutustaan enemmän. Lämpöpumppu valjastaa käyttöön luonnon ilmaisen ja uusiutuvan energian, ja ostosähkön hinnassa voikin säästää jopa 75 prosenttia verrattuna suorasähköllä lämmitettävään taloon. Katso vinkit, joilla voit säästää vieläkin enemmän. Voit tutustua myös NIBEn webinaaritallenteista miten pääset helposti syventämään ja päivittämään tietojasi siitä, miten säästöjä voidaan maksimoida lämpöpumpun avulla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton