• Etusivu
  • Talo

Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lamppukauppa Led Store Oy
Päivitetty 26.09.2023
201811_55290.jpg

Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Millainen on paras meikkausvalaistus?

Erityisesti meikatessa on tärkeää, että valaistus on tarpeeksi hyvä. Hyvässä valaistuksessa meikkauksen lopputulos on tasapainoinen, meikkiä tulee laitettua sopiva määrä ja värisävyt tulee valittua oikein.

Tässä artikkelissa kerromme viisi vinkkiä siihen, millä valaistusratkaisuilla led-valaistus antaa parhaan tuloksen kauneudenhoidossa ja meikkaamisessa.

Meikkausvalaistus on parhaimmillaan, kun meikkauspaikalla on

  1. laadukas valaisin, jossa korkea värintoistoindeksi, CRI
  2. valaisimessa sopiva värilämpötila
  3. sopiva määrä valoa
  4. valaistus oikeasta suunnasta
  5. tilaan sopiva valaisin

1. Laadukas valaisin

Meikkausvalaistuksessa hyvällä värintoistoindeksillä, CRI, on tärkeä rooli. Led valaistuksessa värit toistuvat huonosti, jos valaisimen CRI-arvo on liian matala. Meikkaamisessa värintoistolla on erityisen suuri vaikutus, sillä ihon sävy ja meikkien pigmentit ovat herkkiä huonolle valaistukselle. Valitse valo, jossa CRI on 90, tai yli, mielellään siis 92, 95 tai 97. Tällöin siniset sävyt saavat oikeat mittasuhteet, ja ihon luonnolliset, lämpimät värit näyttävät oikeilta. Heikomman CRI:n valaistuksessa esim. punakkuutta on vaikea peittää täsmällisesti, koska matalan CRI:n valaisimissa valo taittuu iholla hieman siniseen tai harmaaseen.

2. Valaisimessa sopiva värilämpötila

Sopivana valon värilämpötilana meikkaamiseen pidetään yleisesti melko kylmäsävyistä, lähellä päivänvaloa olevaa värilämpötilaa. Tällöin puhutaan ns. päivänvalolampuista, eli lähellä 5 500 Kelviniä olevista valaisimista. Toisaalta myös laadukkailla led piireillä varustetulla 4 000 Kelvinin valaisimella saadaan meidän kokemuksemme mukaan riittävän puhtaan kirkasta valoa onnistuneen meikin tekemiseen.

Lue lisää valon värilämpötilan valinnasta

201811_55292.jpg

3. Sopiva määrä valoa

Sopiva määrä valoa saadaan aikaan, kun otetaan huomioon tilaan tuleva luonnonvalo, ja täydennetään sitä sopivalla keinovalolla. Liian kirkas valaistus ei ole hyvä, joten yleisvalolla yhdistettynä sopivan kirkkaaseen kohdevalaisimeen saadaan hyvä lopputulos. Valon määrän kokemus on henkilökohtainen, mutta peukalosääntönä on se, että meikkaamiseen kannattaa valita mieluummin kirkkaampi kuin hämärämpi valaistus.

4. Valaistus oikeasta suunnasta

Oikeasta suunnasta tuleva valo on tärkeää, jotta kasvoille ei tule varjoja. Suunnattava spottivalo toisaalta häikäisee helposti, esim. peilin kautta, ja teknisesti tarkasteltuna suunnattavat valaisimet eivät täytä kosteusluokituksia, jos tilana on kylpyhuone. Jos kyseessä on kuiva tila, ilman suihkua, niin voidaan valita myös suunnattava valaisin. Kattoon upotettavan, meikkaukseen soveltuvan valaisimen sijoittelussa kannattaa valita kohta, jossa valaisin sijoittuu katsojan ja peilin väliin. Näin meikkaaja ei varjosta omalla kehollaan peiliä, valaisin ei häikäise, ja valaistus toimii. Peilin takaa tai vierestä tuleva valaistus toimii hyvänä lisänä meikkaamisessa.

201811_55291.jpg

5. Tilaan sopiva valaisin

Sopiva valaisin lähes jokaiseen tarpeeseen löytyy LedStoresta. Harkitse esimerkiksi näitä: kattoon upotettavista spoteista soveltuvat Kiinteä Kantti ja pyöreä spotti R023. Led paneelit antavat tilaan kirkasta ja laadukasta valoa, jossa värintoistoindeksi on 90 tai yli. Led nauhoista, kuten Tasainen 17 W/m ja upotettavista tai pinta-asenteisista alumiiniprofiileista saat luotua valaistuksen esimerkiksi peilin taakse tai reunoille.

Huomio

Huomio

Valaistuskonsultaatio veloituksetta

Mikäli mietit oman kotisi valaistussuunnitelmaa, voit pyytää LedStoresta myös ilmaisen valaistuskonsultaation. Askelta laajempi vaihtoehto on tilata edullinen suunnitelma, joka tehdään asiakkaan toiveiden mukaan ja varmistaen, että asunnossa on valoa riittävästi. Suunnitelmat laaditaan pohjapiirrokseen ja muihin piirroksiin, kuten julkisivu-, leikkaus- ja keittiökuvat ja toimitetaan pdf-muodossa sähköpostilla. Suunnitelma sisältää positiokohtaiset ehdotukset valaisimista ja suunnitelman perässä on tuotekohtaiset tietokortit. Asiakkaalle tehdään myös tarjous ehdotetuista valaisimista.

Rakentaessa ja remontoidessa aikataulu on lähes aina tiukka ja joskus valaistussuunnitelman tarve huomataan, kun sen mielellään pitäisi jo olla valmis. Valaistussuunnittelun toteuttaminen on LedStorella kehitetty tiiviiksi ja tehokkaaksi juuri sen takia.

Suunnittelupalavereihin ei tarvitse matkustaa, sillä koko suunnittelu voidaan tehdä etänä. Yhteydenpito tapahtuu sähköpostilla ja puhelimitse. Omaa aikaasi kuluu keskimäärin 1-3 tuntia koko projektiin.

Jätä suunnittelupyyntö tästä

Artikkelin kirjoittaja on valaistusbloggari Sanna Salmela, joka on kirjoittanut blogia LedStorella jo vuodesta 2016. Sannalla on markkinoinnin, myynnin ja viestinnän taustaa jo vuodesta 2006 lähtien. Hän rakastaa sitä, kuinka artikkeli kerrallaan LedStore pystyy jakamaan valaistusosaamistaan ja vinkkejään suuren yleisön tietoon. LedStore avaa valon maailmaa ja mahdollisuuksia.

Lue lisää Sannan artikkeleita LedStoren blogista

Sanna Salmela, LedStore
Sanna Salmela, LedStore

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lamppukauppa Led Store Oy
Talo
kylpyhuone
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20221_75458.jpg
Kolkosta pikku-wc:stä tunnelmalliseksi keitaaksi - katso mitä remontti maksoi
Ennen remonttia pieni wc oli hyvin valaistu, mutta tila oli tylsä. Sisustuksellisia asioita ei oltu mietitty. Toisesta remontista oli jäänyt rimapaneelia sopiva määrä, joten wc:n ilmettä päätettiin uudistaa niiden avulla. Kun seinäpintaan tuotiin lisää materiaalia, avautui mahdollisuus lisätä tilaan epäsuoraa valaistusta vajaaksi jätetyn paneelin reunoilta.Lue miten pienestä ja kolkosta wc-tilasta saatiin kaikkia miellyttävä kokonaisuus. Suunnittelu, toteutus sekä kaikki led-nauhat, muuntajat, ohjaimet sekä valopeili ovat LedStoren omaa osaamista ja valikoimaa.
20232_80786.jpg
Tyylikkäät ledit
LedStoren valikoima on kasvanut tumman sävyisiin koteihin ja muihin tiloihin istuvilla valaisimilla. Valikoimaan kuuluu mustia kattovalaisimia, kiskovalaisin, seinävalaisimia, sekä upotettavia spotti- eli alasvaloja ulkokäyttöön ja sisälle. Muutamien mustarunkoisten valaisimien yksityiskohtina tai kehyksen värinä on messinkiä tai mattakultaa. Mustat valaisimet tuovat yksilöllisyyttä ja ryhtiä sisustukseen.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.
20178_49995.jpg
Rakenteiden tiivistäjän VTT-henkilösertifiointi­koulutus
VTT:n sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla tilaaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.
Rintamamiestalon ja kesämökin remontointi
Vanhan rintamamiestalon tai kesämökin remontointi
Rintamamiestalojen ja kesämökkien remontointi tarjoaa mahdollisuuden säilyttää perinteitä samalla kun tuodaan rakennuksiin uutta elämää ja mukavuutta. Kesämökin muuttaminen talviasuttavaksi avaa uusia mahdollisuuksia ja rintamamiestalon energiatehokkuuden huomioiminen edistää kestävää kehitystä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä henkeä ja säilyttää se osana remontointiprosessia.
20233_81324.jpg
Onko pyöreä talo vastannut odotuksia? Mitä kuuluu Pyörre-talolle nyt?
Yleisön kiinnostus oli taattu, kun Lohjan asuntomessualueelle alettiin rakentaa pyöreää taloa. Pyörre-taloon jonotettiin välillä tuntikaupalla, jotta päästäisiin ihmettelemään, miten pyöreässä talossa voisi edes asua. Talon omistajilla Jukka Turusella ja Timo Rannalla on nyt reilusti yli vuoden kokemus siitä, mitä on asua pyöreässä talossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton