• Etusivu
  • Varusteet

Sähköauton lataaminen kotona on helppoa ja luotettavaa

Miksi valita yksinkertainen latausasema?

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Innohome Oy
Päivitetty 04.10.2024
Sähköauton lataus Innohome.jpg

Kun haluat ladata sähköautoasi kotona, et halua käyttää aikaa ja vaivaa tunnistautumiseen, kirjautumiseen tai pilvipalveluiden käyttöön. Haluat vain kytkeä autosi latausasemaan ja antaa sen hoitaa loput. Siksi yksinkertainen latausasema on paras vaihtoehto kotona lataamiseen. Se ei vaadi mitään ylimääräisiä toimintoja tai laitteita, vaan toimii aina kun auton latauskaapeli on siihen kiinnitettynä.

Tällaisen latausaseman asentaminen hoituu nopeasti sähköasentajan toimesta. Varsinkin kun latausaseman suunnittelussa on huomioitu asennusta helpottavia tekijöitä esim. ettei asentajan tarvitse kirjautua eri palveluihin tai etsiä oikeaa Wi-Fi yhteyttä, jonka signaali on tarpeeksi vahva.

Mikä tekee yksinkertaisesta latausasemasta luotettavan?

Yksinkertainen latausasema ei ole riippuvainen mistään ulkopuolisista palveluista tai tietoverkkoyhteyksistä. Se ei ole altis häiriöille, katkoksille tai tietoturvariskeille, jotka voivat vaikuttaa pilvipalveluihin perustuviin latausasemiin. Se on myös helppo asentaa ja huoltaa, sillä se ei vaadi monimutkaisia ohjelmistoja tai päivityksiä. Yksinkertainen latausasema on siis toimintavarma ja turvallinen valinta kotona lataamiseen.

Lue lisää: Lataa sähköautosi suomalaisella latauslaitteella helposti kotona ja mökillä

Miten yksinkertainen latausasema säästää rahaa ja energiaa?

Yksinkertainen latausasema ei aiheuta mitään lisäkustannuksia tai -maksuja, sillä se ei käytä pilvipalveluita tai muita palveluntarjoajia. Se ei myöskään kuluta turhaan energiaa, sillä se ei ole jatkuvasti yhteydessä verkkoon tai lähettele tietoja. Asennuksen nopeus vaikuttaa myös asennuksen hintaan.

Lue lisää: Älylatauksella voit vaikuttaa sähköauton latauksen hintaan

Miten yksinkertaistakin latausasemaa voi käyttää monipuolisesti?

Vaikka yksinkertainen latausasema ei tarjoa mitään erityisiä ominaisuuksia tai palveluita, se ei tarkoita, että se olisi rajoittunut tai hankala käyttää. Voit hyödyntää auton oman tai ulkopuolisen sovelluksen avulla latauksen hallintaa ja seurantaa. Esimerkiksi latauksen ajastaminen onnistuu useimpien sähköautojen omalla sovelluksella tai suoraan autosta asettamalla.

Pörssisähkön halvimmat tunnit voi joko katsoa itse ja ajastaa latauksen niihin aikoihin. On myös mahdollista hyödyntää palveluita, jotka tekevät asetukset auton sovelluksen kautta. Yksinkertainen latausasema on siis joustava ja mukautuva vaihtoehto, joka sopii erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin.

<p data-block-key="6t60q">Sähkön hinnan tarkastelu on helppoa erilaisten sovellusten avulla.</p>
Sähkön hinnan tarkastelu on helppoa erilaisten sovellusten avulla.
Info

Info

Innohome Charlie kotilatauslaite

Tekniset tiedot:

  • Peruslataus (mode 3) käyttöön tarkoitettu latausasema (suositeltavin sähköajoneuvojen lataustapa).
  • 3-vaiheinen, maksimilatausvirta 3 x 32 A (asennettavissa myös 1-vaiheeseen)
  • 10–32 A talon sähkönkäytön mukaan säädettävä latausvirta
  • 2,3–22 kW säädettävä latausteho
  • Mitat:
    • 305x219x160 mm (Charlie-3)
    • 305x219x93 mm + 4,8 m latauskaapeli (Charlie-C)
  • Sisäänrakennettu vikavirtasuojaus (6mA DC), joten sähkökaappiin riittää tavallinen A-vikavirtasuoja.
  • Kuormantasaus mahdollistaa liittää neljä laitetta ketjuun ja sähkövirta tasataan niiden kesken riippuen, kuinka monta autoa on latauksessa.
  • Maksimivirran rajoitus mahdollista ulkoisella ohjauksella.
  • Type 2 liitin/latauskaapeli.
  • Säänkestävä IP44-kotelointi.

Avainlipputuote:

  • Kotimainen sähköauton latauslaite.
  • Suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Tutustu tuotteisiin lisää Innohomen kotisivuilla:

Innohome Charlie, Charlie-3 ja Charlie-1

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Katso lähin jälleenmyyjäsi

Innohome Oy
Varusteet
asuminen
lataus
sähköauto
koti
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Innohome sähköauton lataus.jpg
Innohome Oy – ennakoivaa paloturvaa ja turvallista sähköauton latausta
Innohome Oy tarjoaa Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja sähköautonlataukseen tarvittavia kotilatauslaitteita sekä kodin ennakoivia paloturvatuotteita. Innohome Oy on tuonut markkinoille älykkäitä, innovatiivisia ja turvallisia paloturvatuotteita jo vuosien ajan ja sen jälleenmyyntiketju kattaa koko Suomen. Innohomen liesivahdit ja SSA ovat nykyaikaisinta paloturvatekniikkaa, joilla voidaan ennaltaehkäistä suuri osa kotien tulipaloista, kuten liesipalot ja sähkölaitepalot.
Sähköauton lataus Innohome.jpg
Ethän lataa sähköautoa tavallisesta suko-pistorasiasta?
Viime kuukaudet ovat osoittaneet kaikille, että kustannukset joka saralla nousevat koko ajan, eikä loppua hintojen nousulle ole näköpiirissä. Monet ovat joutuneet nipistämään omista kulutustottumuksistaan ja korvaamaan tuttuja ja turvallisia asioita edullisimpiin tai ympäristön kannalta järkevimpiin ratkaisuihin. Muun muassa polttoaineiden hintojen nousu on lisännyt kiinnostusta erityisesti sähköautoihin. Sähköautojen kanta kasvaa koko ajan, samoin latausverkon, mutta tässä vaiheessa kaikille sähköautoille ei riitä julkisia latauspaikkoja nimeksikään. Ladattavia sähköautoja on Suomessa jo noin 100 000 kappaletta, joten kotilatauslaitteiden tarve on merkittävä.
20235_78879.jpg
Lataa sähköautosi suomalaisella latauslaitteella helposti kotona ja mökillä
Suomalaisten kiinnostus sähköautoiluun on kasvanut parin viime vuoden aikana valtavasti ja kasvu näyttää vahvalta myös jatkossa. Sähköautoilijaksi on helpompi siirtyä, kun auton lataus järjestyy mahdollisimman pienellä vaivalla. Koti ja työpaikka ovat helpoimpia latauspaikkoja, kun autot seisovat paikoillaan useampia tunteja putkeen. Pientaloasujille latauksen järjestäminen kotona on yleensä kaikkein helpointa.Myös loma-asunnoille on moni asennuttanut latausaseman. Koti ja auto ovat yleensä suomalaisten suurimmat investoinnit, joten turvallisuus kannattaa huomioida latausta kotiin miettiessä. Sähköpalojen ja -vikojen välttämiseksi kannattaa panostaa laadukkaaseen latausasemaan sekä sen ammattimaiseen asennukseen.
ParkCity sähköauton lataus
Sähköautojen latauspisteiden asennus onnistuu helposti ja joustavasti suurempiinkin kohteisiin – Case ParkCity
Sähköautojen latausvalmiuden järjestämisen tarve on jatkuva puheenaihe. Yhä kasvavalle määrää sähköautoja tulee saada virtaa niin pienissä kuin suuremmissakin taloyhtiöissä ja rakennuksissa. Tässä artikkelissa tutustutaan ja kuullaan projektin eri osapuolien kokemuksia miten Turun suurimpaan pysäköintilaitokseen, Turku ParkCityyn, asennettiin sähköautojen latauspaikat.
20236_82001.jpg
Sähköauton latausasema jälkiasennuksena - huomioi nämä asiat
Sähköauton latausaseman jälkiasennus tarkoittaa sähköautojen lataamiseen tarkoitetun latausaseman asentamista olemassa olevaan rakennukseen tai paikkaan, jossa sellaista ei vielä ole valmiina. Nykyään rakennuksissa on otettu huomioon mahdollisuus asentaa sähköauton latausasema, mutta vanhemmissa rakennuksissa on syytä tarkistaa sähköasiat ensin kuntoon.
20233_81277.jpg
Asennusaika lyheni: näin toteutettiin sähkö­autojen lataus­paikat
Järvenpäässä sijaitsevassa rivitaloyhtiössä todettiin, että lattakaapelointijärjestelmä oli oikea valinta sähköautojen latauspaikoille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton