• Etusivu
  • Piha

Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Julkaistu 19.03.2009
20093_15666.jpg

Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.

Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.

Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena.

Laadukasta rouhetta helposti

Oksasilppureissa moottorin teho ratkaisee eniten: kaikissa murskaavissa Bosch-oksasilppureissa on tehokkaat ja hiljaiset "High-Power"-moottorit korkeine vääntömomentteineen. Osoituksena hiljaisuudesta ne on palkittu "Blauer Engel" (Sininen enkeli) -palkinnolla. Ne vetävät oksat automaattisesti sisään ja murskaavat ne optimaalisesti. Oksasilppurin valintaan vaikuttavat puutarhan koko ja silputtava materiaali.

Euroopan paras oksasilppuri? Boschin AXT 2500 HP

Tämä murskaava oksasilppuri vetää niin ohuet koivurisut kuin mutkaisetkin oksat automaattisesti sisään ja murskaa ne laadukkaaksi rouheeksi. "High-Power" –moottori on tehokas (2500 W, 652 Nm). Kuulosuojia ei tarvita, koska laite on erittäin hiljainen takapotkuttoman jyrsinteräperiaatteen ansiosta.

Valmista materiaalia syntyy rivakasti: 150 kg tunnissa. Laitetta on helppo liikuttaa ja se seisoo erittäin tukevasti suoralla putkirungollaan. Ylikuormitussuoja suojaa sekä moottoria että vaihteistoa ja jälleenkäynnistyssuoja lisää turvallisuutta virtakatkoksissa. Keräilypussi on mukana vakiovarusteena. Laitteessa on selkeät käyttökytkimet, joten sitä on helppo säätää, ja mukana seuraavat hyvät käyttöohjeet.

Laite testattiin huhtikuussa 2007 ja oli selkeä voittaja (yleisarvosanalla 9,6). Lue lisää Rakennusmaailma-lehden testistä.

Tekniset tiedot:

20093_15667.jpg
  • Moottorin teho: 2.500 W
  • Leikkuujärjestelmä: jyrsinterä
  • Leikkuunopeus: 40 1/min
  • Leikkuukapasiteetti: maks. Ø 4,0 cm
  • Vääntömomentti: n. 652 Nm
  • Materiaalin läpimeno: n. 150 kg/h
  • Koneen paino: 26,0 kg

Boschin tuotteita myyvät rautakaupat kautta maan.

>> Lisää oksasilppureista...

20093_15668.jpg
Robert Bosch Oy / Työkalut
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
18_P_25474.jpg
Boschin nurmikon ilmaaja
Sammaleet pois ja nurmikko kasvamaan! Tehokkaan 1100 W:n Powerdrive™-moottorin ja patentoidun "Jet-Collect" -keräysjärjestelmän yhdistelmä mahdollistaa nopean ja tehokkaan nurmikon ilmaamisen.Lisätietoa ruohonleikkureista ja ilmaajista...
20233_81148.jpg
Vesikiertoinen lattialämmitys on kustannustehokas lämmitystapa
Huoleton asuminen omassa kodissa edellyttää turvallista ja luotettavaa lämmitysjärjestelmää ja vesikiertoinen lattialämmitys on useimpien mielestä asumismukavuuden ja energiatehokkuuden kannalta paras ratkaisu.
20235_81881.jpg
Kannattaako autotallia rakentaa itse?
Autotalli tuo monessa taloudessa kaivattua lisätilaa autoille, elämälle ja etenkin säilytystilaa perhekoon kasvaessa tai harrastevälineiden lisääntyessä. On myös ihanaa, kun kylminä ja lumisina talviaamuina ei tarvitse kaivaa autoa esiin lumihangesta, vaan voi lähteä suoraan tallista menojensa mukaan turhia rehkimättä. Kodista saadaan varastoitua autotalliin kaikki ylimääräiset tavarat tilaa viemästä ja kukaan ei estä rakentamasta omaan talliin esimerkiksi omaa kuntosalia tai oleskelutilaa. Olipa tarkoitus mikä tahansa, autotalli ei ole koskaan turha investointi, vaan monikäyttöinen tila, joka lisää myös oikein suunniteltuna ja rakennettuna kiinteistön arvoa.
20107_22627.jpg
Kaunis ja kestävä Sadetar
Toimivan kattokokonaisuuden viimeistelee tyylikäs ja toimiva sadevesijärjestelmä. 150 neliön katolla 20 mm:n sade tarkoittaa 3000 litraa poisjohdettavaa vettä, kaatosateessa, vieläkin suurempaa määrää, joten kestävyyttä vedenpoistossa tarvitaan. Icopalin Sadetar selviää haasteesta voittajana, siksipä Icopal myöntääkin Sadetar-sadevesijärjestelmälle kymmenen vuoden takuun!Lisätietoa Icopalin Sadettaresta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton