• Etusivu
  • Talo

Rohkeasti kirjavat Vuolu-tiilet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 18.03.2024
20236_82306.jpg

Vuolu-tiilien pintastruktuuri vaihtelee tiili tiileltä. Uusien värisävyjen myötä Vuolu-tiilien valikoima tuplaantui.

Tiili on kasvattanut suosiotaan pientalojen julkisivuratkaisuna. Suosituimmat tiilet ovat pinnaltaan rouheita ja värisävyiltään kirjavia kuten kotimaiset Korian tiilitehtaan Vuolu-tiilet.

Ensimmäiset Vuolu-tiilet olivat väriltään vaaleita ja pääosin harmaan eri sävyjä. Arkkitehtien ja rakennuttajien palaute oli kannustavaa ja uudet tuotteet nousivatkin nopeasti suosituimpien tiilien joukkoon. Rohkeasti kirjavalle julkisivutiilelle oli selvästi jo valmiiksi markkinoilla kysyntää.

Vaaleiden Vuolu-tiilien lisäksi samalla pintastruktuurilla on nyt saatavissa myös punertavia ja kellertäviä tiiliä. Uutuuksista Auer Vuolu on ilmeeltään voimakkain runsaan värikirjavuuden myötä. Loimu Vuolu ja Virva Vuolu ovat sävyiltään maltillisempia, mutta kirjavia muiden Vuolu-tiilien tapaan. Myös yksi vaalea sävy Halla Vuolu lisättiin täydentämään tiilisarjaa.

1920_Auer_Vuolu_Pyy_Kalkinharmaa wienerberger
Auer Vuolu
Vuolu-tiiliä valmistetaan MRT60 (285x85x60 mm) ja RT60 (285x135x60 mm) tiilikoossa. Kaikki Vuolu-sarjan tiilet on myös saatavissa tiililaattoina (285x60x45 mm).
Huomio

Huomio

Tutustu Vuolu-tiiliin Wienerbergerin verkkosivuilla
Katso Wienerbergerin koko tiilivalikoima

Tarvitsetko mallitiiliä?
Ota yhteyttä ja tilaa omat suosikkisi

Tervetuloa tutustumaan Vuolu-tiiliin Wienerbergerin tiilinäyttelyyn Vallilaan, os. Kumpulantie 15, 00520 Helsinki.

Tiili julkisivussa: pitkäikäinen ja huoltovapaa

Tiilijulkisivu on aina erotettu runkorakenteesta ilmaraolla ja soveltuu siksi kaikkien yleisimpien runkoratkaisujen julkisivumateriaaliksi. Tuulettuva julkisivu suojaa runkoa kosteudelta sekä säärasituksilta, eikä vaadi huoltoa vuosikymmeniin, jos muuraustyö ja julkisivuun liittyvät rakenteet on toteutettu laadukkaasti. Pitkälläkin aikavälillä vähäisen huoltotarpeen merkitys korostuu pienempinä ylläpitokustannuksina.

Materiaalivaihtoehtoja punnitessa tulisikin aina laskea, miten usein julkisivua pitää huoltaa ja mitä huoltokerrat tulevat maksamaan. Tärkeää on myös miettiä, miten julkisivu ikääntyy eli miltä eri vaihtoehdot näyttävät käyttövuosien aikana.

<p data-block-key="nlpf7">Näyttävä ja rohkeasti kirjava Utu Vuolu -tiiliverhous pientalossa Kouvolassa.</p>
Näyttävä ja rohkeasti kirjava Utu Vuolu -tiiliverhous pientalossa Kouvolassa.
Wienerberger Oy Ab
Talo
koti
julkisivu
runko
suunnittelu
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
20214_70319.jpg
Julkisivupinnoite, joka pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana
Ilmastonmuutos lisää julkisivujen säärasitusta erityisen voimakkaasti pohjoisessa ilmastossamme. Saint-Gobain Weberin uusi innovatiivinen TopDry-julkisivupinnoite pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana sekä rakenteet ja lämmöneristyksen toimivina ja turvallisina kaikissa sääoloissa ympäristön kannalta kestävällä tavalla.
20218_72052.jpg
Tiili osana vähähiilistä rakentamista
Tiili on perinteinen, jo vuosituhansia käytetty rakennusmateriaali. Sen kestävyys niin runko- kuin julkisivurakentamisessa on todettavissa kauniisti patinoituneissa vahoissa tiilirakennuksissa ympäri maailmaa. Ekologisesti kestävässä rakentamisessa rakenteilta vaaditaan pitkäikäisyyttä, elinkaaritaloudellisuutta ja kierrätettävyyttä - ominaisuuksia, jotka voidaan kaikki saavuttaa keraamisilla tiiliratkaisuilla.
Juha Karilainen "Mr. Brick"
Juha Karilaisen pitkälle uralle selkeä selitys: ”Rakkaus tiileen syttyi jo varhain”
Juha Karilainen, jos kuka, on ansainnut lisänimensä ”Mr. Brick”. Tosin opiskelijat nimittävät häntä rennommin ”Tiilijäbäksi”.Karilainen jäi kesäkuun alusta eläkkeelle 36 vuoden uran jälkeen. – Kertaakaan en ole katunut rakennusalan opintojani ja työtäni tiilien parissa. Tiili on ollut 6 000 vuotta muodissa, eikä se siitä mihinkään hievahda.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton