• Etusivu
  • Talo

Liukuovilla luovia sisustusratkaisuja

Liukuovet toimivat myös kauko-ohjauksella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 03.04.2024
20228_79446.jpg

Liunen sileä valkoinen taskuovi antaa tilan isänmaalliselle Johanna Oraksen taidetapetille makuuhuoneessa.

Aulis Lundell Oy voitti vuonna 2021 Lohjan asuntomessuilla Pyörre-talollaan parhaan talon, parhaan saunan ja parhaan sisustuksen palkinnot sekä ensimmäisen Vihreä teko -kunniamaininnan. Liune-liukuovet olivat tärkeä osa Pyörre-talon näyttävää ja värikästä sisustusta. Katso, miten voit hyödyntää Liune-ratkaisuja omassa kodissasi.

Liune-liukuovet sopivat kaikkiin koteihin. Ne mahdollistavat persoonallisen tilan ja tunnelman luomisen taiteen, värien ja pintojen vahvistamana. Liune-ovet liukuvat ainutlaatuisesti seinän sisään, joten ne säästävät tilaa ja jättävät seinäpinnat vapaiksi huonekaluille ja kalusteille.

Ovi, joka avaa uusia mahdollisuuksia

Liunessa ovi liukuu seinärakenteen sisään tehden ympäristöstä turvallisen ja toimivan. Ovi ei ole koskaan tiellä, se lukkiutuu paikoilleen ovirakenteen sisään ja vapauttaa näin koko kulkuaukon.

– Lisää tilaa aktiivikäyttöön vapautuu 3 m2 verrattuna kääntyvään oveen. Liune-ovet vastaavat modernin asumisen vaatimuksia sekä esteettisesti että teknisen toimivuuden kannalta, kertoo Aulis Lundell Oy:n omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Leena Lundell.

<p data-block-key="aqis6">Kauniit lasiovet avaavat tilan tai yhdistävät tilan. Liune kirkas parilasiovi upeilla kultaisilla vetimillä on näyttävä kokonaisuus.</p>
Kauniit lasiovet avaavat tilan tai yhdistävät tilan. Liune kirkas parilasiovi upeilla kultaisilla vetimillä on näyttävä kokonaisuus.
Info

Info

Mitä vaikutusta väliovilla on kodin sisustuksessa?

Automaattinen liukuovi

– Mikäli kotiteknologian hyödyntäminen kiinnostaa, sekin on nyt mahdollista, jos käyttöön halutaan automaattiovia. Kun oven yhdistää rakennuksen kodinohjauslaitteisiin, voidaan sitä ohjata kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla, neuvoo Lundell.

Automaatioelementti soveltuu sekä uusiin että saneerauskohteisiin. Automatisoitu liukuovi mahdollistaa täydellisen esteettömyyden ja on ohjelmoitu toimimaan tasaisella nopeudella turvallisuuden varmistamiseksi. Automaatioelementti toimitetaan kasattuna yhdessä osassa ja elementti on vain 10 millimetriä korkeampi, kuin Liunen tavallinen liukuovielementti. Ovilevyksi voit valita minä tahansa oven Liunen upeasta mallistosta.

Mikä Liune?

Liune tuoteperhe valmistetaan Uudellamaalla laadukkaista M1-luokitelluista rakennusmateriaaleista, asennusvalmiit elementit valmistetaan CE-merkityistä teräsprofiileista. Ratkaisun etuja ovat parempi ääneneristävyys, nopea asennus ja toimitus, hyvä asennusergonomia sekä mittatarkka rakenne.

Väliseinässä elementtien runkoleveys on valittavissa 66, 70, 95 tai 120 millimetriä ja kulkuaukon leveys yksilehtisissä 610–1410 millimetriä ja pariovet 834–2234 millimetriä.

Liunen ovet ovat massiiviovia, lasiovia tai niiden yhdistelmiä. Korkeudet on valittavissa 2,1–2,6 metriin.

Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82790.jpg
Uusi materiaali on otettu käyttöön väli­ovissa - tervetuloa tulevaisuuteen
Olet varmasti jo kuullut CLT-taloista. CLT:tä on käytetty talon rakenteissa, muun muassa ylä- ja alapohjassa, kaiteissa, väliseinissä sekä terasseilla. CLT on saavuttanut suosiota hyvin paloa kestävänä, erittäin lujana ja jäykkänä sekä ominaisuuksiinsa nähden kevyenä rakennuslevynä.Nyt CTL on jalostettu myös välioviin!
Välioviäänestyksen tulokset kuvattu pallon muotoiseen prosenttigraafiin
Välioviäänestyksen voittaja on selvinnyt
Perinteitä kunnioittavat ja kauniit elegantit 3-peiliset maitolasiset pariovet nappasivat voiton Liune- väliovien äänestyksessä. Toisen sijan äänestyksessä otti hyvin niukalla äänienemmistöllä Vihreä TAIKA-liukuovi ja kolmanneksi, vain muutaman äänen perusteella, tuli saunan lasinen liukuovi.Uudet Liune-ovien väri ja ideat on otettu hyvin vastaan, vaikka perinteisempi malli olikin äänestäjien enemmistön mieleen. Yllätykseksemme viime vuoden voittaja, musta kääntyvä väliovi jäi pitämään joukon häntäpäätä. Näin ajat ja sisustukselliset mieltymykset muuttuvat. On silti hyvä, että esimerkiksi Liune Door tarjoaa jokaiseen makuun sopivan välioven, eikä trendien muuttuminen vaikuta mallien saatavuuteen.Ääniä yhteensä annettiin 888 kpl.
suurista talon ikkunoista näkee ulos vehreään metsään. sisällä sisustus vaaleaa puuta ja valkoinen sohva. Sisällä on paljon myös viherkasveja
Sisustuksen uusi aalto vuonna 2024 – Biofilinen suunnittelu
Vuosi 2024 on täällä, ja se tuo mukanaan uusia tuulia sisustuksen maailmaan. Kotimme ovat paikkoja, joissa vietämme suuren osan ajastamme, ja sisustustrendit heijastavat yhä enemmän henkilökohtaisia arvojamme ja elämäntapaamme. Tänä vuonna trendit kutsuvat meitä luomaan tiloja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat hyvältä sekä vievät meidät takaisin luonnon pariin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
Tapettia leikataan tapettipöydällä
Tapetointi
Tapetointiohjeessa käsitellään kuitutapetin eli non-woven-tapetin asentaminen. Tapetin etuna on, että se ei vaadi vettymisaikaa eikä veny kastuessaan. Liisterinä käytetään liimapohjaista erikoisliisteriä, joka telataan suoraan seinään tapettivuodan sijasta.Ennen tapetoinnin aloittamista poistetaan mahdollinen vanha tapetti. Helpoiten työ sujuu käyttämällä valmista tapetinpoistoainetta ja teräslastaa. Tämän jälkeen tarkistetaan alustan tasaisuus. Mahdolliset kolot ja muut epätasaisuudet silotetaan valmistajan ohjeita noudattaen. Kuivumisen jälkeen tasoitetut kohdat hiotaan. Jos seinäpinta on maalattu, hiotaan seinä kokonaan hiontalevyllä tartunnan parantamiseksi. Hiontapöly poistetaan seinästä pehmeällä harjalla. Valmiin tapettipinnan tasavärisyyden varmistamiseksi, on seinä pohjamaalattava tapetin pääsävyn mukaisella sävyllä.Ennen tapetointia, on hyvä poistaa vanha tapetti >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton