• Etusivu
  • Rakentaminen

Lisä- ja muutostyösuunnitelmien teettäminen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Valvoja tai projektipäällikkö teettää suunnittelijoilla tilaajan esittämät lisä- ja muutossuunnitelmat. Oleellisten suunnitelmamuutosten teettämiseen tulee olla tilaajan hallituksen hyväksyntä.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Muutossuunnitelma
Suunnittelun lisätyötilaus

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Aloituskokouslainsäädäntöä
Antaessaan tiedotetta Rakentamismääräyskokoelman A2, UUDET MÄÄRÄYKSET RAKENNUSTEN SUUNNITTELIJOILLE JA SUUNNITELMILLE julkaisemisesta, Ympäristöministeriö toteaa mm.
20128_31942.jpg
Sään vuoksi ei enää hermoilla
Iso talo rinnetontilla kolmessa tasossa antaa mahtavat puitteet myös terassielämälle. Espoolainen perhe teki perusteellisen remontin vuonna 2009. Sen yhteydessä vanha terassi purettiin, teetettiin uudet piirustukset, terassia laajennettiin ja osa lasitettiin.Lue lisää lasiterasseistaJätä yhteydenottopyyntö
201312_37235.jpg
Suojaa sateelta ja lumelta kulkuvälineet, lelut, työkalut
Kaikilla pihoilla ei ole varastoa tai autotallia/-katosta, jolloin osa omaisuudesta on taivasalla. Talviaamuina ei ehtisi puhdistaa autoa lumesta ja jäästä, polkupyörä kärsii sateesta. Kate helpottaisi asiaa. Fastlock Uni -valokatteella nämä ongelmat saadaan ratkaistua. Kate suojaa ja voidaan kiinnittää talon seinään tai jatkeeksi katon lappeelle. Koska Fastlock Uni on kevyt ja helposti taivuteltava valokate, se taipuu nöyrästi myös kaareviin muotoihin. Näin sitä voidaan käyttää mitä erilaisimpiin kohteisiin.Tiivistetty tietopaketti Fastlock Uni -valokatteesta
20213_69561.jpg
Huonokuntoisen katon kanssa ei kannata aikailla
Katto on kotisi ja omaisuutesi tärkein suoja, joten sen on oltava hyvässä kunnossa. Uusi kestävä tiilikatto paitsi pidentää talon käyttöikää myös nostaa sen arvoa.
20228_79385.jpg
Miten kylpyhuoneen puupintoja kannattaa käsitellä
Luonto halutaan nyt sisustuksessa tuoda sisätiloihin. Puu sisustusmateriaalina on mitä parhain ja luonnonläheisin raaka-aine. Puuta on käytetty paljon sisäkatoissa, mutta nyt puu on löytänyt taas tiensä muun muassa seinille, tasoille, hyllyihin ja ovipinnoille. Miten puhdas puupinta tulisi käsitellä, jotta se säilyttää kauniin värinsä pitkään?Puupintojen ongelmana ei niinkään ole sen kosteuden- ja lämmönkestävyys, vaan se, etteivät pintakäsittelyaineet jousta samalla tavalla kuin puu. Tämä aiheuttaa esimerkiksi pintakäsittelyn halkeilua. Halkeillut pinta taas päästää kosteutta ja ongelma on valmis.
20237_82523.jpg
Kaksi erilaista taloa asunto­messuilla: Kaksi saman­kaltaista sisustus­elementtiä
Talot, joista puhun, löytyvät tämän vuotiselta Loviisan merelliseltä asuntomessualueelta. Toinen taloista on tämän ajan moderniin arkkitehtuuriin perustuva tyylikäs kokonaisuus, joka on rakennettu betonielementeistä. Toinen taas on muoviton ekopuutalo, jonka inspiraationa on toiminut vuosisadan puolivälin modernismi ja ajaton muotoilu. Sisustus on saanut inspiraationsa 50–60-luvun designista. Nämä upeat toisistaan täysin erilaiset kohteet seisovat omilla paikoillaan Loviisan Kuningattarenrannassa, kuin olisivat aina kuuluneet maisemaan. Kaksi erilaista kotia, talo Ledvance ja Cabin Havsstrand, ja sama ovitoimittaja. Miten yksi ja sama tuote istuu kahteen kovin erilaiseen kohteeseen?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton