• Etusivu
  • Talo

Mikä on nanopinnoitus? Entä paljonko se maksaa? Kysymyksiä ja vastauksia aiheesta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Nanoksi Suomi Oy
Päivitetty 19.10.2023
20234_81366.jpg

Nanopinnoituksella voi siirtää kylpyhuoneen täysremontin tarvetta. Samalla tilasta tulee ulkoisesti siistimpi ja sen käyttömukavuus paranee.

Nanopinnoitus on nanoteknologiaan perustuva pintakäsittely, joka luo voimakkaan, mutta näkymättömän ja hengittävän hylkimispinnan, jonka ansiosta kylpyhuoneiden ja keittiöiden pinnat, laatat ja laattasaumat säilyvät puhtaina. Se uudistaa tilojen pinnat helpottaen samalla siivottavuutta likaa hylkivällä ominaisuudellaan, lisää tilojen elinikää ja siirtää tulevia remontteja eteenpäin. Nanopinnoitteen kesto on jopa yli kymmenen vuotta.

Nanopinnoittamisen ansiosta märkätilojen kosteus rakenteissa vähenee jopa yli 80%. Käsittelyn jälkeen kylpyhuone kuivuu nopeasti, sillä veden imeytyminen pintoihin ja rakenteisiin vähenee. Pinnoitetun kylpyhuoneen kosteuskuorma on merkittävästi kevyempi kuin pinnoittamattoman, jolloin kuivaamiseen kuluu vähemmän energiaa. Samalla käsittely ehkäisee homeen ja sienen kasvua tiloissa.

Suomessa kylpyhuoneiden nanopinnoitekäsittelyihin erikoistunut Nanoksi Suomi on tehnyt käsittelyjä erilaisiin yksityisiin ja julkisiin tiloihin kuuden vuoden ajan. Käyttökohteita ovat kosteiden tilojen ohella muun muassa keittiöt, julkisivut ja erilaiset metallipinnat.

– Käytännössä nanopinnoitteen ideana on helpottaa puhtaanapitoa niin, ettei lika tartu pintaan. Nanoteknologian avulla siivous on pinnoittamisen jälkeen paljon helpompaa ja nopeampaa, kertoo Nanoksin myyntipäällikkö Toni Jokinen.

Syväpuhdistus tehtävä ennen nanopinnoitusta

Kylpyhuoneen pinnat kärsivät vuosien mittaan veden ja lian imeytymisestä saumoihin. Se tekee pinnoista ajan mittaan epäsiistit.

– Kotikonstein kylpyhuoneita ei saa enää tässä vaiheessa puhdistettua. Olemme kehittäneet tehokkaan puhdistusmenetelmän, jolla poistamme vuosien mittaan kertyneet epäpuhtaudet. Teemme aina pintojen syväpuhdistuksen, koska erityisesti vanhat pinnat tulee puhdistaa perusteellisesti ennen nanopinnoitusta. Lopullinen nanopinnoite kestää pinnalla 10-15 vuotta, Jokinen kertoo.

Syväpuhdistus on tarkka ja monivaiheinen toimenpide. Sen avulla pinnat saadaan puhtaaksi ja nanopinnoite saa parhaan mahdollisen tarttumapinnan.

Myös uudet pinnat tulee puhdistaa huolellisesti ennen pinnoitusta, mutta prosessi on tällöin huomattavasti yksinkertaisempi. Pinnat kannattaa ehdottomasti käsitellä jo uutena, jolloin ne eivät ole vielä ehtineet kastua tai likaantua, saumat ovat vielä kuivat, eikä laattojen taakse ole ehtinyt kasvaa kasvustoa. Tällöin kannattaa suojata koti ja varmistaa, että se pysyy uudenveroisena kymmeniä vuosia.

Pinnoitteen jälkeen pintojen puhdistamiseen riittää lämmin vesi, pehmeä harja ja mikrokuituliina. Takuuaika on viisi vuotta.

Nanopinnoitteen kustannus alle 10% täysremontista

Monessa kohteessa nanopinnoitteella voidaan pidentää kylpyhuoneen käyttöikää useilla vuosilla. Samalla säästetään rahaa isommalta remontilta.

– Nanopinnoitteen kustannus täysremonttiin verrattuna on alle kymmenen prosenttia, kotitalousvähennyksen kanssa jopa alle viisi prosenttia, Jokinen kertoo.

Siinä missä täysremontissa koko kylpyhuone puretaan rakenteisiin asti, nanopinnoittamisessa puhdistetaan kylpyhuone vanhoista pinttymistä, uusitaan silikonit ja tarvittaessa myös laattojen saumat. Tämän jälkeen pinnat pinnoitetaan, joka antaa niille vuosia kestävän suojan.

Toni Jokinen, myyntipäällikkö, Nanoksi Finland Oy
Toni Jokinen, myyntipäällikkö, Nanoksi Finland Oy

Nanoksilla on oma nanopinnoitteisiin keskittynyt tutkimusyksikkö Tampereella. Siellä pinnoitteita kehitetään jatkuvasti. Yritys kouluttaa omat asentajansa itse.

Syväpuhdistus on tarkka ja monivaiheinen toimenpide. Sen avulla pinnat saadaan puhtaaksi ja nanopinnoite saa parhaan mahdollisen tarttumapinnan. Myös uudet pinnat tulee puhdistaa huolellisesti ennen pinnoitusta, mutta prosessi on tällöin huomattavasti yksinkertaisempi.

Kenelle nanopinnoitus sopii?

Nanopinnoitus sopii varsin erilaisiin tarpeisiin. Useimmissa kohteissa on haasteena puhtaanapito, johon kaivataan helpotusta.

Nanopinnoite soveltuu erilaisiin tarpeisiin, kuten kylpyhuoneen puhtaanapidon helpottamiseen.
Nanopinnoite soveltuu erilaisiin tarpeisiin, kuten kylpyhuoneen puhtaanapidon helpottamiseen.

Millaisia ongelmia vesi aiheuttaa pinnoille?

Veden mukana tulee usein esimerkiksi kalkkia tai muuta pintoja värjäävää ainetta. Pesuainejäämät ja ihmisestä lähtevä lika pääsee imeytymään huokoisiin saumoihin ja niiden puhdistaminen on haastavaa. Vanhemmissa kohteissa saatetaan miettiä remonttia, mutta nanopinnoituspalvelulla vanha kylpyhuone saadaan siistiin kuntoon ilman isompaa remonttia.

Mitä pinnoituspalveluun kuuluu?

Nanoksi tekee eniten kokonaisvaltaisia kylpyhuonehuoltoja, joihon sisältyy kylpyhuoneen perusteellinen syväpuhdistus, silikonisaumojen vaihto, tarvittaessa laattasaumojen vaihtoa ja pintojen suojaaminen likaa hylkivällä nanopinnoituksella.

Palvelu tarjotaan avaimet käteen-periaatteella ja tilat ovat käytettävissä jo vuorokauden sisällä käsittelystä.

Pinnoituspalvelu aloitetaan aina ensin tehokkaalla pintojen syväpuhdistuksella
Pinnoituspalvelu aloitetaan aina ensin tehokkaalla pintojen syväpuhdistuksella

Millaiseen kohteeseen nanopinnoitus soveltuu?

Nanopinnoituksen käyttökohteita ovat muun muassa uudet sekä vanhat kotien ja sijoitusasuntojen keittiöt ja kylpyhuoneet, kiinteistöjen sisä- ja ulkotilat (julkisivu, seinät, lattiat, piha, katukiveys ja metallipinnat), hotellien kylpyhuoneet ja suurkeittiöt, ravintoloiden wc-tilat ja keittiöt sekä yritysten wc-, suihku- ja keittiötilat.

Millaisille pinnoille nanopinnoitus soveltuu?

Nanopinnoitteella voidaan suojata lähes mitä tahansa uusia sekä vanhoja materiaaleja. Yleisimmät käsitellyt materiaalit ovat laatta- ja laattasaumapinnat, luonnonkivet, lasit, puut, tekstiilit ja metallit.

Onko nanopinnoitus turvallinen?

Erilaiset nanopinnoitteet ovat olleet käytössä jo yli 30 vuotta ja niitä on tutkittu paljon. Likaa hylkivä pinnoite perustuu piidioksidiin (SiO2) eli mineraalina tunnettuun kvartsiin, jota on esimerkiksi hiekassa. Sitä käytetään yleisesti elintarvikelisäaineena (E551) ja se on myös lasin pääraaka-aine. Täysin turvallinen ja myrkytön pinnoite on käytössä jo kymmenissä tuhansissa kodeissa ja julkisissa kohteissa kuten sairaaloissa, palvelutaloissa, elintarviketeollisuudessa ja ravintoloissa.

Kuinka kauan pinnoitustyö kestää ja kuinka kauan tilat ovat pois käytöstä?

Nanopinnoituksen asennustyö sujuu nopeasti. Yleensä yksittäisen kylpyhuoneen asennus kestää yhden työpäivän ja pinnoitteen kuivumisaika on 24 tuntia. Jos laattojen saumoja uusitaan laajemmalta alueelta, työaika pitenee yhdellä päivällä.

Nanopinnoitteen kuivumisaika on 24 tuntia
Nanopinnoitteen kuivumisaika on 24 tuntia

Saako työstä kotitalousvähennystä?

Puhdistuksen ja pinnoituksen osuudesta saa 60 prosentin kotitalousvähennyksen.

Kuinka paljon nanopinnoitus maksaa?

Alustavan hinta-arvion voi käydä katsomassa Nanoksin nettisivuilta löytyvästä hintalaskurista.

Sen kautta voi pyytää myös maksuttoman arviokäynnin, jonka perusteella asiantuntija laatii tarkemman tarjouksen. Arviointikäynniltä asiakas saa myös paljon hyödyllistä tietoa kylpyhuoneen nykyisestä tilanteesta.

Nanoksi Suomi Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81168.jpg
Unohda liat ja pintty­mät - nanopinnoi­tuksella puhtaaksi jo pelkällä vedellä
Toiset siivoavat kylpyhuoneensa säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain, toiset taas jouluksi ja juhannukseksi. Aina pintojen puhtaus ei ole pesutiheydestä kiinni, esimerkiksi kalkkisaostumat, pesuainejäämät sekä mineraalipitoinen vesi värjäävät pintoja sekä tekevät niistä laikukkaita. Kodin puhtaanapidosta vastaavan ei tarvitse kuitenkaan vajota synkkyyteen, vaan ottaa avuksi uusi teknologia – nanopinnoitus.
20235_81768.jpg
Nanopinnoittaminen on kustannustehokas vaihtoehto kylpyhuo­neremontille - lue miksi
Kärsiikö kylpyhuoneesi likaantuneista tai kellastuneista saumoista? Tarraavatko kalkkijäämät pintoihin? Tai homepilkut nurkkiin?
20238_82918.jpg
Ilmainen nanopinnoitus kylpyhuoneeseesi - hae nyt kohdehakuun!
Kaipaako kylpyhuoneesi jatkoaikaa ennen perusteellista remonttia tai haluatko uudempaan kotiisi kylpyhuoneen helppoa puhdistettavuutta? Etsimme sopivaa kohdetta nanopinnoitukselle! Voit osallistua hakuun niin vanhemmalla kuin uudemmallakin kylpyhuoneella. Nyt on mahdollisuus saada ilmaiseksi nanopinnoituksen avulla kylpyhuoneeseesi päivitetty ilme, helpompaa puhdistettavuutta ja lisää käyttöikää!Tutustu lisää alta miten voit ilmottautua ja kerro meille kohteestasi lisää! Nanopinnoituksen järjestäjä Nanoksi Suomi Oy valitsee sopivan kohteen.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton