• Etusivu
  • Talo

Nanopinnoitus kylpyhuoneeseen Vesalle: Asennusvaihe – katso video!

Kaupallinen yhteistyö Nanoksi Suomi Oy
Julkaistu 15.12.2023Päivitetty 19.12.2023
Nanopinnoitus kylpyhuone

© Nanoksi

Kalliille kylpyhuoneremontille on vaihtoehtoja. Kylpyhuoneen käyttöikää voidaan pidentää hyvällä ylläpidolla ja huoltotoimenpiteillä, kuten nanopinnoituksella. Helsinkiläisellä Vesa Meriläisellä on kodissaan 20 vuotta vanha kylpyhuone, johon tehtiin nanopinnoitus. Miten tilanteeseen päädyttiin, mitä asennusvaiheessa tehtiin ja mikä oli kesto?

Vaihtoehtojen kartoittaminen kalliille kylpyhuoneremontille

Meriläisen kylpyhuonetta on päivitetty ajan saatossa muun muassa vaihtamalla paneeleja, lisäämällä ja vaihtamalla valaistusta ja sekä asentamalla kaappeja. Kylpyhuoneen pinnat ovat kuitenkin alkuperäisiä ja pintojen uusiminen oli väistämättä edessä.

– Meidän muuten oikein mukavassa kylpyhuoneessa jouduimme muutaman vuoden pähkäilemään mitä tehdä pinnoille. Pinnat ovat kuitenkin nähneet jo aikaa ja kuluneet jonkun verran. Pienet remppatoimenpiteet korostivat entisestään kuluneita lattiasaumoja ja laattoja. Mietimme siis erilaisia vaihtoehtoja pintojen päivittämiselle, Meriläinen kertaa ja jatkaa:

– Ehdittiin jo miettimään, että aletaanko itse konttaamaan ja kynsimään saumoja. Oli kuitenkin pieni kynnys itse lähteä tekemään kyseistä hommaa – puhumattakaan koko kylpyhuoneen pintaremontista, Meriläinen naurahtaa.

Meriläistä perheineen lykästi, kun Nanoksi Suomi Oy haki Rakentaja.fi -palvelun kautta referenssikohdetta nanopinnoitukselle.

– Vaimo katsoi, että Rakentaja.fi etsii meidän kaltaistamme kohdetta. Meitä onneksi lykästi, kun oltiin jo pidemmän aikaa olleet harkitsemassa pintojen päivitystä, Meriläinen kertoo.

Nanopinnoitus Bulevardi referenssi
© Nanoksi

Nanopinnoituksen asennuksessa kolme vaihetta – kesto vain yksi päivä

Nanopinnoitteen asennustyö eli syväpuhdistus, saumojen vaihtotyö ja itse nanopinnoitteen levitys on nyt tehty Meriläisen kylpyhuoneessa.

Seuraavaksi on vuorossa käyttövaihe, mutta jo tässä vaiheessa Meriläinen perheineen on enemmän kuin tyytyväinen:

– Työvaihe kesti vain yhden päivän ja ollaan tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Kylpyhuoneremontti on kuitenkin kallis remontti ja jo nyt tässä vaiheessa kylpyhuone vaikuttaa kuin uudelta. Uskoisin, että pinnoite toimii myös ajan saatossa, Meriläinen kertoo.

Jatkoa seuraa! Seuraavassa artikkelissa avaamme Vesan ja perheen käytännön kokemuksia nanopinnoitetusta kylpyhuoneesta.

Video nanopinnoituksen asennusvaiheesta:

Info

Info

Nanopinnoituksen työvaiheet

Asennustyö sujuu kokonaisuudessaan nopeasti ja valmistuu yleensä päivässä tai kahdessa. Tilat ovat käytettävissä vuorokauden sisällä käsittelystä ja työn aikana syntyneet häiriöt ovat minimaalisia.

Työvaiheet ovat seuraavanlaisia

1. Kylpyhuoneen perusteellinen syväpuhdistus

Nanopinnoitteen asennus aloitetaan kylpyhuoneen perusteellisella syväpuhdistuksella, jolla saadaan poistettua pinnoille kertyneet epäpuhtaudet, kalkkisaostumat ja mahdolliset hometäplät.

Alkuun tehtävät pohjatyöt ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa, sillä itse nanopinnoituksen alle ei saa jäädä likaa. Tarkan ja monivaiheisen syväpuhdistuksen avulla pinnat, kaakelit ja saumat puhdistuvat ja nanopinnoitus saa puhtaan tarttumapinnan. Puhdistustyöt tehdään sekä mekaanisesti että koneellisesti.

2. Kylpyhuoneen silikoni- ja laattasaumojen vaihto

Pintojen puhdistamisen jälkeen vaihdetaan yleensä silikonisaumat ja tarvittaessa laattasaumoja. Vanha silikoni poistetaan vahingoittamatta vesieristystä, laattoja tai laattasaumoja. Tilalle vaihdetaan uudet silikonit, jotka tekevät kylpyhuoneesta siistin, hygieenisen ja toimintakuntoisen. Meriläisen kylpyhuoneessa suoritettiin myös laattasaumojen vaihtoa

3. Nanopinnoitus puhdistetuille pinnoille

Syväpuhdistuksen ja huoltotöiden jälkeen levitetään kullekin pinnalle parhaiten sopiva nanopinnoitus, jonka annetaan kuivua kohteesta riippuen muutamasta tunnista vuorokauteen. Pinnoitus luo voimakkaan, mutta näkymättömän ja hengittävän suojan, joka hylkii vettä, likaa ja rasvaa. Tämä suojan ansiosta lika ei pääse imeytymään, saati pinttymään pintojen materiaaleihin: Kalkki ei keräänny pinnoille, ja saippuajäämät eivät ole yhtä sitkeitä. Nanopinnoituksen suoja kestää jopa yli 10 vuotta.

Pinnoitus pienentää samalla käsiteltyjen tilojen kosteuskuormaa merkittävästi – jopa yli 80%. Hylkivä vaikutus estää vettä imeytymästä saumoihin ja laattojen alle, mikä poistaa kosteutta tiloissa ja auttaa niitä kuivumaan nopeammin. Kosteuskuorman pieneneminen ehkäisee mm. homeen ja sienen kasvua sekä kosteusvaurioiden syntymistä. Näiden ominaisuuksien ansiosta nanopinnoittaminen pidentää tilojen käyttöikää ja tuo vuosien saatossa merkittäviä kustannussäästöjä.

Kiinnostaako kustannusarvio?

Vieraile Nanoksin verkkosivuilla ja laske kätevästi kylpyhuoneesi huollon hinta.

Nanoksi Suomi Oy
Talo
asuminen
kylpyhuone
huolto
pinnoite
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Nanoksi nanopinnoitus Bulevardi
Vaihtoehto täysremontille: Nanoteknologia käyttöön kylpyhuoneessa – Lue Vesan käyttövaiheen kokemukset
Nanoteknologiaa voidaan hyödyntää myös kylpyhuoneissa, joissa kosteusrasitusta saadaan pienemmäksi nanopinnoituksen ansiosta ja samalla käyttökokemusta paremmaksi helpottamalla ylläpitoa, kuten pintojen puhdistusta. Kallista kylpyhuoneremonttia harkitseville kylpyhuoneen pintojen nanopinnoituskäsittely antaa mahdollisuuden siirtää remonttia tuonnemmaksi.Ennen varsinaista pinnoitusta tehtävä perusteellinen syväpuhdistus ja huoltotyöt kuten saumojen vaihto uudistavat tilojen ilmeen poistamalla vuosien aikana kertyneet epäpuhtaudet, pintahomeet ja kalkkisaostumat. Huolletuille pinnoille asennettava nanopinnoitus varmistaa, että pinnat säilyttävät raikkautensa ja niiden puhtaanapito on helppoa.Helsinkiläisellä Vesa Meriläisellä toteutettiin kylpyhuoneeseen edellä mainittu nanopinnoituskäsittely. Mikä on Meriläisten perheen käytännön kokemus nanopinnoitetusta kylpyhuoneesta?
20234_81366.jpg
Tiesitkö tämän? Näin nanopinnoite helpot­taa kylpy­huoneen puhtaana­pitoa
Nanopinnoituksella voi siirtää kylpyhuoneen täysremontin tarvetta. Samalla tilasta tulee ulkoisesti siistimpi ja sen käyttömukavuus paranee.
20233_81168.jpg
Unohda liat ja pintty­mät - nanopinnoi­tuksella puhtaaksi jo pelkällä vedellä
Toiset siivoavat kylpyhuoneensa säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain, toiset taas jouluksi ja juhannukseksi. Aina pintojen puhtaus ei ole pesutiheydestä kiinni, esimerkiksi kalkkisaostumat, pesuainejäämät sekä mineraalipitoinen vesi värjäävät pintoja sekä tekevät niistä laikukkaita. Kodin puhtaanapidosta vastaavan ei tarvitse kuitenkaan vajota synkkyyteen, vaan ottaa avuksi uusi teknologia – nanopinnoitus.
Geberit ONE -kalusteet ja -seinä-wc
Kun design kohtaa käytettävyyden: uusi kylpyallassarja täynnä parannuksia
Kun haet inspiraatiota uuteen kylpyhuoneeseen, laaja valikoima on eduksi. Lisäksi, kun yhdistää laajan valikoiman laaja-alaisen tekniikan, tuotekehityksen ja tilasuunnittelun osaamisen – puhumattakaan visuaalisesti miellyttävistä vaihtoehdoista – on onnistuneen ja toimivan kylpyhuoneen resepti jo pitkälle valmis. Mutta miten valita ne sopivimmat tuotteet laajasta valikoimasta?Tässä artikkelissa pureudutaan uudistetun Geberit ONE -sarjan seitsemään erilaiseen innovatiiviseen tuotekehityksen tuotokseen, jotka toimivat esimerkkinä miten kylpyhuoneen tuotevalinnat voivat parantaa kylpyhuoneen toimivuutta jokapäiväisessä elämässä.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Weberin hajuton M1-luokan pinnoite parvekkeen korjauksiin
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lasten leikkipaikka ei ole taloyhtiöiden pihalla mitenkään tavaton näky. Erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton