• Etusivu
  • Remontti

Hajuton M1-luokan pinnoite parvekkeen korjauksiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 08.10.2019Päivitetty 08.11.2023
1920-2k-polyuretaanielastomeeri-weber

M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinen

Remonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.
M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.

Millaiselle alustalle?

weber 2-K Polyuretaanielastomeerin alusta voidaan pohjustaa kahdelle alustalle: joko M1-luokitellulle weberfloor 4712 Tiivistysepoksia tai weber 2-K Epoksipohjustetta.

M1-luokiteltu pinnoitusjärjestelmä
Pinnoitusjärjestelmässä kaikki osat ovat M1-luokiteltuja.
Alustan pohjustukseen käytetään weberfloor 4712 Tiivistysepoksia tuotekortin ohjeistuksen mukaan. Tartunnaksi tuoreelle pohjustetulle pinnalle suositellaan heitettäväksi kvartsihiekkaa (0,1-0,6 mm).

Vaihtoehto 2
Pohjustetaan alusta webertec 2-K Epoksipohjusteella tuotekortin ohjeistuksen mukaan. Kuten edellä, tuoreelle pinnalle on hyvä heittää kvartsihiekkaa (0,1-0,6 mm) tartunnaksi.

Missä olosuhteissa?

Alustan suhteellisen kosteuden Rh on oltava alle 90 %. Lämpötila ilmassa ja alustassa on hyvä olla +8 - +30 °C sekä 3 °C yli kastepisteen. Suhteellinen kosteus ilmassa saa olla enintään 80 %.
Ennen pinnoitteen levittämistä pohjustuksen on oltava täysin kuiva. Tarkat työohjeet löytyvät tuotekortista.

Helppo levittää ja työstää

Tasalaatuiseksi omassa peltiastiassa sekoitettu tuote on valmis käytettäväksi noin 5 min hidaskierroksisen vispiläporakoneen pyörityksen jälkeen.
weber 2-K Polyuretaanielastomeeri levitetään pinnoille, kun lämpötila on lähtenyt laskuun. Jalkalistoille tuote sivellään pensselillä ja lattian/jalkalistan reunaan 100 mm:n kaistaleena. Lattialle pinnoite kaadetaan lammikoksi ja levitetään vaikkapa hammaslastaa hyväksi käyttäen.
Pinnan tasaus tapahtuu välittömästi piikkitelalla. Telaa käytetään pinnoitteen levittämisessä parvekelaatan otsapinnalle. Ensimmäisen pinnoitekerroksen on oltava täysin kuiva ennen seuraavan kerroksen levitystä.
Uudelleenpinnoitusta ennen pinta puhdistetaan webertec PU-ohentimella. Työvälineiden puhdistus tapahtuu heti tuoreeltaan webertec PU-ohentimella tai ksyleenillä.
Kovettuneella tuotteella on hyvät mekaaniset ominaisuudet ja se kestää hyvin kemikaalirasitusta.

Huomioitavaa

Valmistuseristä johtuen pinnoitemateriaaleissa saattaa esiintyä vähäisiä sävyeroja. Yhtenäisille pinnoille on käytettävä saman valmistuserän tuotetta (valmistuserä on painettu etikettiin). Tämän huomioiminen suuria tiloja tehtäessä on tärkeää.

Huolto-ohje

Pinnoite saavuttaa lopullisen kovuutensa 7 vuorokaudessa. Valmiin pinnan kemiallista ja mekaanista puhdistusta vältetään tänä aikana. Viikon jälkeen pinnan puhdistukseen käytetään kotoa löytyviltä puhdistusaineilla ja -välineillä.
Pinnan värjäytymistä saattavat aiheuttaa viini, kahvi, kukkien terälehdet, puiden ja kasvien lehdet. Värjäytyminen ei kuitenkaan vaikuta pinnoitteen teknisiin ominaisuuksiin.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Remontti
kunnossapito
huolto
kosteudeneristys
asuminen
huoneisto
pinnoite
julkisivu
viemäröinti
vesiputkistot
parveke
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lasten leikkipaikka ei ole taloyhtiöiden pihalla mitenkään tavaton näky. Erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.
asbestipitoinen kattolevy sekä rakennuspiirustus
Purkukartoitus – mikä se on ja milloin sitä tarvitaan?
Pelkkä nimi antaa jo vihjeen siitä, mitä purkukartoitus tarkoittaa. Ennen rakennuksen purkamista on tehtävä kartoitus, jossa tunnistetaan vaaralliset haitta-aineet sekä purkumateriaalit. Kartoitus on laillinen velvoite uuden maankäyttö- ja rakennuslain (KRL) myötä. Laki astuu voimaan 1.1.2025 ja sen nimike on nyt muutettu. Uusi on Alueidenkäyttölaki. Nyt purkukartoitus on huomioitava jo heti hankesuunnitteluvaiheessa. Lisäksi lokakuussa 2022 uudistui haitallisia aineita käsittelevä RT-kortisto, ja listalle tuli lisää tutkittavia yhdisteitä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton