• Etusivu
 • Talo

Unohda liat ja pinttyvät pinnat – nanopinnoituksella puhtaaksi jo pelkällä vedellä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Nanoksi Suomi Oy
Julkaistu 17.03.2023
20233_81168.jpg

Mervin kylpyhuone ennen syväpuhdistusta ja nanopinnoitusta. Tutustu Mervin tarinaan artikkelin lopusta löytyvältä videolta.

Toiset siivoavat kylpyhuoneensa säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain, toiset taas jouluksi ja juhannukseksi. Aina pintojen puhtaus ei ole pesutiheydestä kiinni, esimerkiksi kalkkisaostumat, pesuainejäämät sekä mineraalipitoinen vesi värjäävät pintoja sekä tekevät niistä laikukkaita. Kodin puhtaanapidosta vastaavan ei tarvitse kuitenkaan vajota synkkyyteen, vaan ottaa avuksi uusi teknologia – nanopinnoitus.

Mitä nanopinnoituksella tarkoitetaan?

Nanopinnoituksen tarkoituksena on kaikessa yksinkertaisuudessaan pitää kodin likaisimmat pinnat helposti puhdistettavina ilman, että tarvitset siihen siivouskaapillista voimakkaita pesuaineita ja puhdistusvälineitä.

Ideana on luoda suoja, joka hylkii likaa ja auttaa pitämään pinnat puhtaana parhaimmillaan pelkän veden avulla. Yksinkertaisesti: nanopinnoitusratkaisuilla helpotetaan pintojen pitämistä puhtaana, kun pinta hylkii likaa, vettä ja rasvaa – samalla säilyttäen pinnan hengittävyyden.

Mitä on nanopinnoite ja minne se soveltuu?

Kuten nimestä saattaa päätellä, perustuu nanopinnoitus nanoteknologiaan. Nanopinnoitus on uudenlainen suoja-aine, joka luo olemassa olevaan pintaan niin likaa, vettä kuin rasvaakin hylkivän pinnan. Pinnoite ei tuki kuitenkaan materiaalin pintaa siten, että materiaalin luonnollinen hengittävyys estyisi. Myös ekologiselta kannalta nanopinnoite on hyvä ratkaisu, sillä se vähentää tarvetta voimakkaiden pesuaineiden käyttöön – lisäksi nanopinnoite itse kestää elämää ja arkea jopa yli kymmenen vuotta.

Etuna käsittelyllä on esimerkiksi märkätilojen kohdalla rakenteiden kosteuden väheneminen – jopa yli 80 prosenttia, lisäksi tilat kuivuvat nopeammin ilman käsittelyä olevaan tilaan verrattuna. Näin myös mahdollisten home- ja sienikasvustojen kasvua saadaan ehkäistyä. Kun epäpuhtaudet eivät pysy pinnoilla, ne eivät myöskään tarjoa kasvualustaa mikrobeille.

Likaa hylkivä pinta helpottaa yleisesti puhtaanapitoa, sillä epäpuhtaudet eivät pääse tarttumaan materiaalien huokosiin ja pintaan. Käsittely soveltuu esimerkiksi pesutiloihin sekä keittiöön.

"Suosittelen kiireisille perheille ja varsinkin sellaisille, jotka haluavat päästä elämässään helpommalla siivouksen suhteen." Mervi, Raisio
Mervin kylpyhuone syväpuhdistuksen ja nanopinnoituskäsittelyn jälkeen.
Mervin kylpyhuone syväpuhdistuksen ja nanopinnoituskäsittelyn jälkeen.

Miten tällainen nanopinnoitus toteutetaan?

Nanopinnoituksen asentaminen vie ammattilaisilta vain päivästä muutamaan päivään kohteesta riippuen ja koko työ toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, jolloin asiakkaan vastuulle ei jää mikään puhdistusvaihe. Työprosessi etenee seuraavanlaisesti:

 1. Jotta lopputuloksena on puhtaana pysyvät tilat, aloitetaan nanopinnoituskäsittely puhdistamalla pinnat perusteellisesti niin kutsutun syväpuhdistusmenetelmän avulla.
 2. Puhdistusmenetelmän avulla saadaan myös vanhojen tilojen pinnat, kaakelit sekä saumat puhdistettua pinttyneestäkin liasta.
 3. Tässä yhteydessä tarkistetaan myös samalla tilan silikoni- ja laattasaumojen kunto ja ne vaihdetaan tarvittaessa.
 4. Itse nanopinnoite on väritön aine, jonka ammattilainen levittää huolellisesti käsiteltävän tilan pinnoille.

Tiesitkö muuten, että voit tehdä nanopinnoituksesta myös kotitalousvähennyksen? Nanopinnoituksen työnosuudesta kotitalousvähennystä saa jopa 60 prosenttia.

Info

Info

Mitä nanopinnoitus maksaa?

Voit laskea kätevästi kylpyhuonehuollon hinta-arvion hintalaskurilla.

Nanoksin asiantuntija on sinuun yhteydessä ja kartoittaa tarpeesi sekä antaa tarjouksen kohteestasi.

Tutustu Mervin tarinaan

Info

Info

Nanopinnoitteen ominaisuudet

 • Käsitelty pinta hylkii likaa tehokkaasti helpottaen samalla puhtaanapitoa
 • Koska kosteus ei imeydy rakenteisiin kuten ennen, ehkäisee käsittely kosteusvaurioita sekä homekasvuston syntymistä
 • Materiaali säilyttää hengittävyytensä ja pintamateriaali säilyy juuri sellaisena kuin se on suunniteltu
 • Tilojen käyttöikä pitenee
 • Remontoinnin tarvetta on mahdollista siirtää
 • Tilojen käyttömukavuus lisääntyy.

Nanopinnoituksen takuu 5 vuotta, käyttöikä kuitenkin jopa 10 – 15 vuotta.

Nanoksi Suomi Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81366.jpg
Tiesitkö tämän? Näin nanopinnoite helpot­taa kylpy­huoneen puhtaana­pitoa
Nanopinnoituksella voi siirtää kylpyhuoneen täysremontin tarvetta. Samalla tilasta tulee ulkoisesti siistimpi ja sen käyttömukavuus paranee.
20235_81768.jpg
Nanopinnoittaminen on kustannustehokas vaihtoehto kylpyhuo­neremontille - lue miksi
Kärsiikö kylpyhuoneesi likaantuneista tai kellastuneista saumoista? Tarraavatko kalkkijäämät pintoihin? Tai homepilkut nurkkiin?
20238_82918.jpg
Ilmainen nanopinnoitus kylpyhuoneeseesi - hae nyt kohdehakuun!
Kaipaako kylpyhuoneesi jatkoaikaa ennen perusteellista remonttia tai haluatko uudempaan kotiisi kylpyhuoneen helppoa puhdistettavuutta? Etsimme sopivaa kohdetta nanopinnoitukselle! Voit osallistua hakuun niin vanhemmalla kuin uudemmallakin kylpyhuoneella. Nyt on mahdollisuus saada ilmaiseksi nanopinnoituksen avulla kylpyhuoneeseesi päivitetty ilme, helpompaa puhdistettavuutta ja lisää käyttöikää!Tutustu lisää alta miten voit ilmottautua ja kerro meille kohteestasi lisää! Nanopinnoituksen järjestäjä Nanoksi Suomi Oy valitsee sopivan kohteen.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton