• Etusivu
  • Talo

Nanopinnoitus kylpyhuoneeseen Vesalle: Käyttövaiheen kokemukset – katso video!

Kaupallinen yhteistyö Nanoksi Suomi Oy
Julkaistu 22.01.2024Päivitetty 24.01.2024
Nanoksi nanopinnoitus Bulevardi

© Nanoksi

Nanoteknologiaa voidaan hyödyntää myös kylpyhuoneissa, joissa kosteusrasitusta saadaan pienemmäksi nanopinnoituksen ansiosta ja samalla käyttökokemusta paremmaksi helpottamalla ylläpitoa, kuten pintojen puhdistusta. Kallista kylpyhuoneremonttia harkitseville kylpyhuoneen pintojen nanopinnoituskäsittely antaa mahdollisuuden siirtää remonttia tuonnemmaksi.

Ennen varsinaista pinnoitusta tehtävä perusteellinen syväpuhdistus ja huoltotyöt kuten saumojen vaihto uudistavat tilojen ilmeen poistamalla vuosien aikana kertyneet epäpuhtaudet, pintahomeet ja kalkkisaostumat. Huolletuille pinnoille asennettava nanopinnoitus varmistaa, että pinnat säilyttävät raikkautensa ja niiden puhtaanapito on helppoa.

Helsinkiläisellä Vesa Meriläisellä toteutettiin kylpyhuoneeseen edellä mainittu nanopinnoituskäsittely. Mikä on Meriläisten perheen käytännön kokemus nanopinnoitetusta kylpyhuoneesta?

Info

Info

Tämä artikkeli on jatkoa Meriläisten kokemukselle kylpyhuoneen nanopinnoituskäsittelystä.

Ensimmäisessä osassa kuvattiin ja kerrottiin nanopinnoituksen asennusvaiheista eli syväpuhdistuksesta, saumojen käsittelystä ja itse nanopinnoituksesta.

Tässä artikkelissa tutustutaan käyttövaiheen kokemuksiin.

Kylpyhuoneen käyttöönotto nanopinnoituskäsittelyn jälkeen

Nanopinnoituksen asennusvaiheen jälkeen Meriläiset huolehtivat, että nanopinnoitus saisi olla ohjeiden mukaisen ajan eli 24h kastelematta ennen kylpyhuoneen käyttöönottoa.

Käsittelystä on kulunut artikkelin kirjoitushetkellä parisen kuukautta ja Meriläiset ovat käyttäneet kylpyhuonetta kahden hengen voimin joka päivä. Nanopinnoitusta on vaikeampi havaita pinnasta omin silmin, mutta Meriläisen mukaan käytössä ero on tuntunut selkeästi:

– Kylpyhuoneessahan pinnoitettiin lattiaa ja seiniä, jotka ovat pysyneet helposti puhtaina pinnoituksen jälkeen. Uskoisin pintojen lisäksi esimerkiksi saumojen pysyvän huomattavasti paremmin puhtaina. Onhan saumat huokoisia ja karkeita, jolloin pinnoite estää kosteuden kulkeutumista näihin kohtiin, Meriläinen pohtii.

Pinnat ovat pysyneet puhtaana huomattavasti paremmin

Huomattavin ero Meriläisen mukaan on lian tarttuminen – tai oikeastaan tarttumattomuus. Lika ei nimittäin tunnu tarttuvan pintoihin, mikä on vähentänyt pintojen puhdistamisen tarvetta. Selvimmin ero on näkynyt sellaisissa kohdissa, joissa aiemmin lika on selvästi näkynyt:

– Huomattavin ero on näkynyt esimerkiksi suihkun sellaisilla alueilla, joilla ei tule tavallisesti kääntyiltyä tai käveltyä. Suihkun kohdallahan tulee kääntyiltyä eli mekaanisella hieronnalla hierottua sitä likaa pois. Nyt on kuitenkin pysyneet jatkuvasti puhtaina myös ne alueet, joilla ei tule tavallisen kulkemisen vaikutusta eli esimerkiksi reuna-alueilla, Meriläinen sanoo.

Nanoksi nanopinnoitus Bulevardi referenssi
© Nanoksi

Toteutus vastasi odotuksia – nanopinnoitus vaihtoehto kalliille kylpyhuoneen täysremontille

Toteutus vastasi Meriläisen ennakko-odotuksia. Suuri merkitys oli saumojen ja pintojen puhdistamisella sekä puhtaanapidolla. Tavoitteena ja toiveena oli saada kylpyhuoneelle lisää käyttöikää ja samalla ilmeelle päivitystä täydellisen kylpyhuoneremontin sijaan.

– Kylpyhuoneremontti on kuitenkin todella kallis, jos ajatellaan jo pelkästään kalusteiden ja pintojen päivittämistä. Homma vaan ei jää siihen! Pelkästään jo työn määrä aiheuttaa suurta päänvaivaa, kun remonttia koskee kuitenkin erityiset määräykset – etenkin taloyhtiössä. Vesieristeet, tarkastukset, laatoitukset ja niin edelleen – kyllähän siinä aikamoinen show on remontoida kylpyhuone kokonaan, Meriläinen pohtii.

– Me saimme nanopinnoituksen avulla sitä mitä haimme. Huonojen laattasaumojen, pinttyneiden pintojen tilalle saimme uudelleenkäsitellyt ja puhtaat saumat sekä pinnat. Lisäksi tuli ylläpidon helppoutta puhtaanapidon suhteen, Meriläinen kertoo nanopinnoituksen vaikutuksista.

Katso videolta Vesan kokemukset nanopinnoituksesta:

Info

Info

Nanoteknologialla kylpyhuoneen kosteuskuormaa pienemmäksi ja jatkoaikaa kylpyhuoneremontile

Näkymätön ja hengittävä hylkimispinta

Nanopinnoitus on nanoteknologiaan perustuva pintakäsittely. Käsittely luo voimakkaan, mutta näkymättömän ja hengittävän hylkimispinnan, jonka ansiosta kylpyhuoneiden ja keittiöiden pinnat, laatat ja laattasaumat säilyvät puhtaina.

Helpottaa ylläpitoa

Nanopinnoitus uudistaa tilojen pinnat helpottaen samalla siivottavuutta likaa hylkivällä ominaisuudellaan, lisää tilojen elinikää ja siirtää tulevia remontteja eteenpäin. Nanopinnoitteen kesto on jopa yli kymmenen vuotta.

Veden imeytyminen pintoihin ja rakenteisiin vähenee

Nanopinnoittamisen ansiosta märkätilojen kosteus rakenteissa vähenee jopa yli 80%. Käsittelyn jälkeen kylpyhuone kuivuu nopeasti, sillä veden imeytyminen pintoihin ja rakenteisiin vähenee. Pinnoitetun kylpyhuoneen kosteuskuorma on merkittävästi kevyempi kuin pinnoittamattoman, jolloin kuivaamiseen kuluu vähemmän energiaa. Samalla käsittely ehkäisee homeen ja sienen kasvua tiloissa.

Siirtää täysremontin tarvetta

Nanopinnoituksella voi siirtää kylpyhuoneen täysremontin tarvetta. Samalla tilasta tulee ulkoisesti siistimpi ja sen käyttömukavuus paranee.

Kiinnostaako kustannusarvio?

Vieraile Nanoksin verkkosivuilla ja laske kätevästi kylpyhuoneesi huollon hinta.

Huomio

Huomio

Tule tutustumaan lisää ja hyödyntämään messutarjous Rakenna & Remontoi -messuille!

Nanoksi Suomi Oy on mukana Vantaan Myyrmäki-hallissa järjestettävillä Rakenna & Remontoi-messuilla 26.1.-28.1. osastolla H41.

Tule tutustumaan, keskustelemaan ja hyödyntämään samalla -20% messutarjous palvelusta!

Nanoksi Suomi Oy
Talo
asuminen
kylpyhuone
huolto
pinnoite
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Nanopinnoitus kylpyhuone
Nanopinnoitus kylpyhuoneeseen Vesalle: Asennusvaihe – katso video!
Kalliille kylpyhuoneremontille on vaihtoehtoja. Kylpyhuoneen käyttöikää voidaan pidentää hyvällä ylläpidolla ja huoltotoimenpiteillä, kuten nanopinnoituksella. Helsinkiläisellä Vesa Meriläisellä on kodissaan 20 vuotta vanha kylpyhuone, johon tehtiin nanopinnoitus. Miten tilanteeseen päädyttiin, mitä asennusvaiheessa tehtiin ja mikä oli kesto?
20234_81366.jpg
Tiesitkö tämän? Näin nanopinnoite helpot­taa kylpy­huoneen puhtaana­pitoa
Nanopinnoituksella voi siirtää kylpyhuoneen täysremontin tarvetta. Samalla tilasta tulee ulkoisesti siistimpi ja sen käyttömukavuus paranee.
20233_81168.jpg
Unohda liat ja pintty­mät - nanopinnoi­tuksella puhtaaksi jo pelkällä vedellä
Toiset siivoavat kylpyhuoneensa säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain, toiset taas jouluksi ja juhannukseksi. Aina pintojen puhtaus ei ole pesutiheydestä kiinni, esimerkiksi kalkkisaostumat, pesuainejäämät sekä mineraalipitoinen vesi värjäävät pintoja sekä tekevät niistä laikukkaita. Kodin puhtaanapidosta vastaavan ei tarvitse kuitenkaan vajota synkkyyteen, vaan ottaa avuksi uusi teknologia – nanopinnoitus.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lasten leikkipaikka ei ole taloyhtiöiden pihalla mitenkään tavaton näky. Erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Weberin hajuton M1-luokan pinnoite parvekkeen korjauksiin
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton