• Etusivu
 • LVI

Lämmitysratkaisun valinta - mikä sinulle sopii parhaiten

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 28.09.2017
201710_50367.jpg

Mitoitus kohteen mukaan

Lämpöpumppu tulee aina mitoittaa huolellisesti kohteen mukaan. Näin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean tehoinen lämpöpumppu ja keruupiiri (maalämpö). NIBE käyttää lämpöpumpun mitoituksessa lähtökohtana talon energiantarvetta kylmimpinä päivinä. Silloin lämpöpumppu kattaa noin 70–80 % talon lämmityksen tehontarpeesta ja lähes koko energiatarpeen. Sähkövastusta tarvitaan avuksi vain huippupakkasten aikana. Osatehomitoituksella vältetään kompressorin liian usein tapahtuva käynnistyminen ja saadaan mukavan tasainen sisälämpötila.

Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta

Maalämpö - Joustava lämmitysjärjestelmä

 • Lämmittää ja viilentää, kytketään vesikiertoiseen lämmöjakoon, edullinen käyttää

Maalämpöpumppu hyödyntää maaperään tai vesistöön varastoitunutta auringon tuottamaa lämpöä keräämällä sen talteen ja luovuttamalla sen vesikiertoiseen lämmönjakoverkkoon ja lämminvesivaraajaan. Hybridivaraajaan voidaan liittää heti tai myöhemminkin muita lämmönlähteitä, kuten aurinkolämpöjärjestelmä. Lämmön lisäksi maalämpöjärjestelmää voidaan hyödyntää kätevästi ja edullisesti kesäkuumalla myös tilojen viilentämiseen.

NIBEn maalämpöpumppuperheen malleissa:

 • Lämmin käyttövesi tuotetaan tehokkaasti integroidussa (tai erillisessä) ruostumattomassa varaajassa. Tarvittaessa lisälämpö niin käyttöveteen kuin lämmitykseen tuotetaan sähkövastuksella.
 • Mahdollisuus yhdistää miellyttävä, kuiva sisäilman myös kesän lämmössä takaava Cool-IN maaviilennys. Laitteet pystyvät kommunikoimaan keskenään, mikä varmistaa viilennyksen tehokkuuden.
 • Helppokäyttöinen ohjausyksikkö on käyttäjäystävällisyydeltään markkinoiden kärkeä. Selkeä graafinen käyttöliittymä ohjaa käyttäjää. Lämpöpumpun tila, käyntiajat ja lämpötilat näkyvät suuressa näytössä. Ohjelmisto voidaan päivittää ja käyttötietoja ladata nopeasti ja helposti USB-portin kautta. NIBE Uplink -palvelunkautta laitetta voi seurata vaikka älypuhelimella missä ja milloin vain.

Jätä yhteydenottopyyntö maalämpöpumpusta


201710_50366.jpg

Uudis- ja saneerauskohteen tehopakkaus on ilma/vesilämpöpumppu

 • Lämmittää, kytketään vesikiertoiseen lämmönjakoon

Ilma/vesilämpöpumppu sopii hyvin uuden omakotitalon hybridilämmitysjärjestelmän osaksi, mutta erityisen hyvin vanhaan omakotitaloon, esimerkiksi vanhan öljykattilan rinnalle. Vielä toimivan öljylämmitysjärjestelmän rinnalle asennettuna se tuottaa ympäristöystävällistä energiaa lämmitysjärjestelmään ja säästää merkittävästi energiakustannuksissa. Öljyä tarvitaan vain kovimmilla pakkasilla.

Talon koosta, sen sijainnista ja nykyisestä energiankulutuksesta riippuen ilmavesilämpöpumpun avulla voidaan säästää jopa 60 % aikaisempiin lämmitysenergiakustannuksiin verrattuna.

Ulkoilmaa lämmönlähteenä käyttävä laite ei edellytä lämpökaivon poraamista tai pintamaan keruupiirin asentamista. Kompakteina, valmiiksi varusteltuina lämpökeskuksina ne tuottavat lämpöä talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään sekä käyttöveden lämmitykseen. Haluttaessa niitä voidaan hyödyntää myös sisäilman viilennykseen kesähelteillä.

Monipuoliset NIBE ilma/vesilämpöpumppupakettiratkaisut

 • Luotettava - NIBE-tuotteet ovat tunnettuja kestävyydestään
 • Pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltu ja valmistettu
 • Hiljainen ja tehokas järjestelmä
 • Jäähdyttää tarpeen mukaan

Jätä yhteydenottopyyntö ilmavesilämpöpumpusta


201710_50365.jpg

Poistoilman lämpö talteen

 • Uudiskohteeseen, lämmittää

Poistoilmalämpöpumppu on maa- ja ilma/vesilämpöpumpun lisäksi varteenotettava vaihtoehto kodin lämmitysvaihtoehdoksi. PILP on energiankierrätysjärjestelmä: se hyödyntää talosta poistettavan ilman tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja lämpimään käyttöveteen.

NIBE-poistoilmalämpöpumppu F750 / Sam 41/41:n edut:

 • Keskikokoisiin ja isompiin pientaloihin sekä rivitaloasuntoihin
 • Voidaan liittää aurinkosähköön
 • Yksi järjestelmä ilmanvaihtoon, lämmitykseen ja käyttöveden tuottoon
 • Lämpöenergiaa kerätään poistoilmasta lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen
 • Invertterikompressorilla tuodaan lattialämmityksen energiatehokkuus samalle tasolle maalämmön kanssa
 • Keskikokoisiin taloihin tuloilmalämmitin SAM 40, isompiin SAM 41
 • Poistoilmakanavistokohteisiin
 • Helppokäyttöinen ohjaus
 • Siisti ja helppo asennus

Jätä yhteydenottopyyntö poistoilmalämpöpumpusta

Suorasähkölämmitteisen kodin ilmaa puhdistava lämmitysapuri: ilmalämpöpumppu

 • Lämmittää ja viilentää, edullinen

Sadoille tuhansille suorasähkölämmitteisille talouksille vesikiertoiseen lämmitykseen siirtyminen ei ole mielekäs vaihtoehto sen korkeiden kustannuksien vuoksi. Näissä tapauksissa ilmalämpöpumppu on ainoa kohtuullisella investoinnilla saatava vaihtoehto.
Tutustu: NIBE ARIA

Jätä yhteydenottopyyntö ilmalämpöpumpusta

Lämmityksen etävalvonta ja ilmaista lisäturvaa

201710_50364.jpg

Nibe Uplinkinavulla saat nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä ja sen tämänhetkisestä tilasta. Saat havainnollisen ja hyvän lähtökohdan lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen. Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa saat ilmoituksen siitä sähköpostitse, mikä mahdollistaa nopeat toimenpiteet.

NIBETURVA on asiakkaalle täysin ilmainen takuu. Vielä kuudennenkin käyttövuoden jälkeen voit pidentää pienellä lisämaksulla lisäturvaa aina 10 vuoteen saakka.
NIBE antaa uusille lämpöpumpuille kolmen vuoden takuun, joka rekisteröityy NIBETURVAN yhteydessä. NIBETURVAN lisäsuojan takuun rinnalle varmistat hankkimalla koti- tai kiinteistövakuutuksen, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen. NIBETURVA korvaa rekisteröidyn lämpöpumpun omavastuuosuuden 600 euroon saakka sekä ikävähennyksen, kun koti- tai kiinteistövakuutusyhtiö on tehnyt myönteisen korvauspäätöksen vahinkotapauksesta.

Smart Price Adaption -toiminto hakee Nord-Pool Spot -sähköpörssistä tietoja seuraavan päivän sähkönhinnoista. Kun nämä tiedot yhdistetään laitteen oppimaan lämminvesi- ja lämmitystarvekäyttöön, lämpöpumppu mukauttaa toimintansa. Se tuottaa enemmän lämpöä ja lämmintä vettä, kun sähkönhinnat ovat alhaiset, ja "lepuuttaa" laitetta kalliin sähkön ajan.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
ilmavesilämpöpumppu
ilmalämpöpumppu
maalämpöpumppu
poistoilmalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Mitä lisäturvaa voit saada lämpöpumpullesi?
NIBE tarjoaa kuluttajille NIBE Energy Systems Oy:n maahantuomalle, Suomessa asennetulle uudelle NIBE lämpöpumpulle ilmaisen NIBETURVAn, joka on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Lämpöpumpun omistajan tarvitsee vain rekisteröidä lämpöpumppu NIBETURVAan. Kuuden vuoden NIBETURVAan sisältyy takuuaika ja ilmainen lisävakuutus, kun uusi laite on rekisteröity NIBETURVAan ehtojen mukaisesti. Lisäksi tarvitaan koti- tai kiinteistövakuutus, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta-arvaamattoman rikkoutumisen.
S1255 sisään
Lämpöpumpun vaihto kannattaa ennakoida ajoissa
Lämpöpumppuja on ollut jo toista kymmentä vuotta markkinoilla ja osa niistä alkaa olla vaihtoiässä. Ensimmäisiin malleihin verrattuna nykypäivän uudet lämpöpumput ovat selvästi energiatehokkaampia sekä älykkäämpiä ohjattavuudeltaan. Uuden laitteen myötä talo lämpiää entistä pienemmällä energialaskulla. Mutta milloin lämpöpumppu pitää vaihtaa? Tutustu eri lämpöpumpputyyppien tyypillisiin vaihtoaikoihin ja merkkeihin vaihdon lähestymisestä tästä artikkelista.
20239_83031.jpg
Oletko muistanut tehdä nämä huoltotoimenpiteet lämpöpumpullesi? Tutustu ohjeisiin tästä
Uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämpöpumput, kuten ilmalämpöpumppu, ovat suosittu lämmitystapa yhä useammassa kodissa. Ympäristöstä energiaa tehokkaasti talteen ottavat lämpöpumput toimivat huoletta, mutta muutamia huoltotoimenpiteitä on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta laitteet toimivat suunnitellusti ja energiatehokkaasti koko käyttöiän. Osan huolloista voi tehdä helposti itse, mutta osassa on syytä turvautua huoltoliikkeen ammattilaiseen.
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.
20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.
20164_46290.jpg
Ohutsaumaliima katkaisee kylmäsillat
Nopea, helppo ja siisti!Harkon valinta on helppo – sitä valittaessa arvioidaan lämmönjohtavuuskerrointa, hintaa, ominaisuuksia ja siinä kaikki. Mutta miten kiinnitätä harkot onkin ihan toinen juttu. Harkon kiinnitystapaa valitessasi on hyvä huomioida, ettei laasti toimi eristeenä eikä katko kylmäsiltoja. Kovettunut Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliima taas saumaa ja tiivistää seinäelementit samalla kertaa, ja vähentää lämmönhukkaa. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!Myös pihamuurien kokoaminen Tytan Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliiman avulla on helppoa ja nopeaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton