• Etusivu
  • LVI

Minkälaisen lämmityksen voit laittaa uuteen tai vanhaan taloon?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 21.11.2023
20192_56329.jpg

Rakennettaessa uutta tai korjattaessa vanhaa pohditaan myös lämmitysasioita. Miten saisi ympäristöystävällisen, helpon ja varman lämmityksen sekä lämmityskustannuksia pienemmäksi? Nyt on oikea hetki tarkastella lämmitysjärjestelmää kokonaisuutena ja ennakoida tulevaa.

Kokonaan uusi lämmitys uuteen tai vanhaan taloon

Maalämpö, ilma-vesilämpö ja poistoilmalämpö sopivat koteihin, joissa on vesikiertoinen lämmönjako pattereilla tai lattialämmityksellä.

Maalämpöpumppu tuo tasaisen ja helpon lämmityksen mukavuuden. Modernit NIBE invertterimaalämpöpumput mukauttavat tehoaan automaattisesti talon energiantarpeeseen. Yhdessä Cool-IN-viilennysjärjestelmän kanssa maalämpöpumppu tarjoaa myös mukavaa viilennystä kesähelteillä.

Ilma-vesilämpö sopii uudiskohteisiin ja lämmitysremonttiin pientalosta isoon kiinteistöön. Erityisen suositeltava ilma-vesilämpöpumppu on kohteissa, joissa tontille ei voi toteuttaa lämmönkeruuputkistoa tai porakaivoa. Kaikki NIBE ilma-vesilämpöpumput ovat invertteriohjattuja. Cool-IN-viilennysjärjestelmän kanssa voi taloon tuoda lämmön lisäksi viilennyksen helpottamaan helteessä.

Poistoilmalämpöpumppu sopii parhaiten uudisrakennukseen, missä se ottaa talteen talon poistoilmaan sitoutunutta lämpöä. NIBE poistoilmalämpöpumput mahtuvat pieneen tilaan. Ne hoitavat sekä kodin lämmityksen, ilmanvaihdon että käyttöveden lämmityksen ja keräävät lämpöä sisäilman lisäksi myös ulkoilmasta.

Lämmityksen uusiminen osittain - lämpöpumppu nykyisen järjestelmän rinnalle

Öljy- tai puukattilan toimiessa hyvin ja öljysäiliön ollessa kunnossa, ei nykyistä lämmitystä välttämättä kannata poistaa. Sen rinnalle kannattaa kuitenkin asentaa ilma-vesilämpöpumppu, jolloin lämmityskustannuksista saa helposti pois kolmanneksen lämmön jakautuessa vanhaan tapaan tasaisesti koko asunnossa. NIBE PLUS-järjestelmät on tehty juuri rinnakkain toimintaa varten. Ilma-vesilämmitys mitoitetaan ja asennetaan sellaisena, jonka saa helposti laajennettua päälämmitykseksi.

Lämmityksen etävalvonta

NIBE Uplinkin ja internetin avulla saa älypuhelimella tai tabletilla nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta missä ja milloin vain sekä ilmoituksen sähköpostiin, jos järjestelmässä on ongelmia.

Mistä aloittaa?

Jotta saa varmasti oikein mitoitetun ja asennetun lämmitysjärjestelmän, kannattaa heti suunnittelun alkuvaiheessa olla yhteydessä asiantuntevaan NIBE jälleenmyyjään (lähin NIBE jälleenmyyjä). Sieltä saa halutessaan koko projektin avaimet käteen –toimituksena.

Haluan lisätietoa NIBE lämpöpumpuista

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton