• Etusivu
  • Talo

Honka hirsitalojen uutuusmallisto – löydä oma suosikkisi!

Kaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Julkaistu 12.12.2023Päivitetty 14.12.2023
Honka Huomen

© Honkarakenne

Kun etsit ideoita ja inspiraatiota tai jopa valmista hirsitalomallia uuteen kotiin, on Honka hirsitalojen talvimallisto ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Tarjolla on niin täysin uusia talomalleja kuin vanhan ja hyväksi todettujen mallien vieläkin paremmaksi kehitettyjä malleja. Mikä on Sinun suosikkisi?

Honka Fanni – Ihanteellinen yksitasoinen pienen perheen tarpeisiin

Honka Fanni on ihanteellinen pienen perheen tarpeisiin. Fanni istuu luontevasti niin napakalle kaupunkitontille kuin väljempäänkin maisemaan. Talo on yksitasoinen, joka tarjoaa sujuvan arjen kaikki elementit – viihtyvyyttä unohtamatta.

Suuret ikkunapinnat luovat oleskelutiloista valoisat ja avarat. Rauhoittumista ja yksityisyyttä löytyy makuuhuoneista ja terassia kehystävä rimoitus antaa modernin silauksen ja sopivasti näkösuojaa.

Honka Frida – Näyttävä, ryhdikäs ja isoilla ikkunoilla varustettu kaksikerroksinen

Honka Frida istuu hyvin urbaaniin ympäristöön ryhdikkyytensä ja näyttävyytensä puolesta. Sisäpuolella viihtyvyys on taattu kahdessa eri tasossa; ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat kylpyhuone, sauna ja tilava keittiö-olohuonetila ja toisesta kerroksesta löytyvät makuuhuoneet ja toinen kylpyhuone.

Keittiö-olohuonetilan isot ikkunat aukeavat terassin suuntaan ja hirsijulkisivua elävöittää rimoitus, joka antaa näkösuojaa niin takapihan terassilla kuin parvekkeellakin oleskellessa.

Honka Frida
Honka Frida
© Honkarakenne

Honka Doble 174 & 213 – Hongan malliston uutuus! Hirsiparitalo yhdessä ja kahdessa kerroksessa

Doble 174 on yksitasoinen hirsiparitalo, jossa on kaksi samankokoista kolmiota.

Arjen toimivuutta ja viihtyvyyttä löytyy keittiö-olohuonetiloista, jotka ovat väljiä molemmissa kodeissa. Makuuhuoneet ovat keskenään hieman erikokoisia. Toinen makuuhuone on tilavampi, jonne mahtuu mukavasti vaikkapa työpiste. Suojaisat terassit ovat katoksessa, jota reunustaa ilmeikäs rimoitus.

Doble 174 on saatavilla pulpetti- tai harjakattoisena.

Doble 213 on kaksikerroksinen hirsiparitalo, josta löytyy kaksi hieman eri kokoista kotia.

Tunnelmallisuutta, valoisuutta luo kaksikerroksiseen hirsiparitaloon alakerran väljä keittiö-olohuonetila. Suuremman asunnon yläkerrassa on kolme makuuhuonetta ja kylpyhuone. Pienemmässä kylpyhuone ja makuuhuone, joista isommassa ylellinen ja suuri vaatehuone.

Kummankin asunnon yläkerran tilavista makuuhuoneista on käynti parvekkeelle, jonka ympärillä on näyttävä rimoitus. Terassit tarjoavat yksityisyyttä, ja suuret ikkunat terassin suuntaan houkuttelevat luonnonvaloa täyttämään kodin tilat.

Honka Doble 213
Honka Doble 213
© Honkarakenne

Honka Hehku – Hillityn kaunis ja sulavalinjainen koti, joka mahdollistaa toimivan ja tyylikkään arjen

Honka Hehku on ulkoa päin hillityn kaunis ja sulavalinjainen koti, jonka vankkojen hirsiseinien sisäpuolelle on suunniteltu toimiva ja tyylikäs arki. Suurista ikkunoista tulviva luonnonvalo täyttää tilavan olohuone-keittiötilan. Hehkussa on tilaa niin yhteiselle viihtymiselle kuin omassa rauhassa oleiluun, ja se tarjoaa sopivan ympäristön myös kotona työskentelyyn.

Talo on suunniteltu joustavaksi, sopien muuttuviin elämäntilanteisiin ja -tarpeisiin, ja se istuu mainiosti myös pienemmille kaupunkitonteille.

Honka Hehku
Honka Hehku
© Honkarakenne

Honka Huomen – Suositun malliston uusin tulokas

Honka Huomen 133 1A on Huomen-perheen uusin jäsen, joka jatkaa suosittua Huomen-mallistoa.

Tässä mallissa on säilytetty kaikki Huomenen vahvuudet; L-mallisen talon suojaan jäävä piha-alue terasseineen, isot ikkunat olohuone-keittiötilassa ja makuuhuoneet omassa rauhassaan. Pohjakuvaa ja julkisivua on hienovaraisesti paranneltu rakentamisen tehokkuuden nimissä – kuitenkin ilman kompromisseja laadusta ja asumismukavuudesta.

Huomenen terveyttä edistävät hirren ominaisuudet yhdessä tarkkaan harkitun tilasuunnittelun kanssa tekevät tästä kodista ihanteellisen valinnan monenlaisiin elämäntilanteisiin.

Katso myös muut huomen mallit (tutustu myös virtuaalikierroksilla!): 123 1A 132 1A, 152 1A ja 158 A1

Honka Huomen 133
Honka Huomen 133
© Honkarakenne
Info

Info

Miksi valita hirsi ja kodin rakennusmateriaaliksi?

Hyvä sisäilma

Honkarakenteen hengittävät rakenteet luovat tutkitusti terveellisen sisäilman. Hyvään sisäilmaan tarvitaan sekä vähäpäästöiset puhtaat materiaalit, massiivipuuhirttä ja hallittu ilmanvaihto. Vuosikymmenien tuotekehityksen tuloksena Honkarakenteen hirsitalot ovat ilmatiiviitä.

Terveelliset materiaalit

Terveellinen talo rakennetaan luonnonmateriaaleista ja muista komponenteista, joista lähtee huoneilmaan mahdollisimman vähän synteettisiä vierasaineita. Honkarakenne tekee jatkuvaa työtä vähäpäästöisten ja M1-luokiteltujen puhtaiden materiaalien maksimoimiseksi taloissa.

Kosteusturvalliset rakenteet

Talo pysyy terveenä, kun sen rakenteet ovat kosteusturvallisia ja terveitä. Honkarakenteen hirsitalojen ulkoseinät ovat yksiaineisia ja kosteustoiminnaltaan varmoja ja turvallisia. Honkarakenne rakentaa taloja tulevaisuuteen. Tavoitteena on, että talot kestävät sukupolvelta toiselle.

Rentouttava vaikutus

Hyvien fysiologisten vaikutusten lisäksi Honkarakenteen hirsitaloilla on myös henkisiä vaikutuksia: puumateriaali vaikuttaa tutkitusti positiivisesti mieleen. Itävaltalaisen tutkimuksen mukaan massiivipuutaloissa oleskelu alentaa sydämen sykettä ja auttaa palautumaan stressistä.

Honkarakenne Oyj
Talo
hirsitalot
hankkeen aloitus
koti
rakennukset
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Talo talvella
Talvirakentamisen yllättävät edut – huomioi nämä seikat
Talvella rakentaminen – ihan mahdotonta ja järjetöntä puuhaa? Rakentamisen ei tarvitse ajoittua vain ja ainoastaan kesäaikaan. Talveen ajoittuvassa rakentamisessa on saavutettavissa etuja, joita ei kesän aikana ole mahdollista hyödyntää. Mutta miksi näin? Mitä hyötyä talvirakentamisesta voi olla verrattuna kesäaikaan ja mitä kannattaa huomioida? Käymme tässä artikkelissa läpi asioita, joita on hyvä huomioida.
20227_78987.jpg
Hirsinen atriumtalo japanilaisella twistillä - tutustu uuteen Honka Haikuun
Naantalin asuntomessuilla ihastuttanut Honka Haiku on moderni skandinaavinen atriumtalo japanilaisella twistillä. Talo on sovitettu tontille herkkää kivikkoista luontoa kunnioittaen, erityisesti sen puita ja kalliota varjellen. Sisustuksessa on käytetty rohkeasti puuta, suojaisalla atriumpihalla on japanilainen puutarha ja saunaosastolla rauhoittava kylpylä, joka on kuin onsen, kuuma lähde. Vähäpäästöiset M1-luokan materiaalit, innovatiivinen aurinkosähköjärjestelmä sekä älykkäät tekniset ratkaisut pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä ja tukevat kestävää tulevaisuutta. Honka Haiku onkin A-energialuokan talo.
202210_79794.jpg
Tutkimuksetkin sen todistavat - hirsitalossa on terveellistä asua
Lukuisat tutkimustulokset puoltavat asukkaiden omakohtaisia havaintoja hirsikodin viihtyisyydestä ja positiivisista terveysvaikutuksista. Honkarakenne selvitti alan tutkijoilta ja asiantuntijoilta, mihin kokemukset virallisesti perustuvat. Tutustu nyt myös Hongan kevään 2023 uutuusmallistoon, jossa on vahva hyvinvoinnin teema.
20198_59652.jpg
Keraaminen kennoharkko pientalorakentamisessa
Kennoharkot valmistetaan luonnonmateriaaleista pääraaka-aineena savi. Massiivinen, hengittävä runkorakenne on energiataloudellinen ja kosteusteknisesti turvallinen.
20232_80822.jpg
Parhaan pientalotontin valinta arkkitehdin ohjeilla
Rakentaminen on suuri projekti, joka alkaa tontin valinnasta. Tontin valinta on kriittinen vaihe, joka määrittää monia tulevia päätöksiä, kuten talon suunnittelun, rakennusmateriaalien valinnan ja jopa elämäntavan. Miten arkkitehti voi auttaa sinua oikean tontin valinnassa?Arkkitehdin asiantuntemus ja kokemus voivat olla korvaamattomia tontin valinnassa. He ymmärtävät, kuinka maaston muodot, valon suunta, näkymät ja muut tekijät vaikuttavat lopulliseen rakennukseen. Arkkitehti voi myös auttaa sinua ymmärtämään kaavoitusmääräykset, ympäristövaikutukset ja muut tekniset seikat, jotka voivat vaikuttaa tontin valintaan.Doventus Oy:n arkkitehti SAFA Tero Seppänen opastaa sinut läpi prosessin ja antaa vinkkejä siitä, kuinka tehdä parhaat mahdolliset päätökset tonttikauppojen osalta.
202211_80352.jpg
Tiedätkö mitä lapsi laittaa suuhun leikkiessään?
Kenelläpä ei olisi tallessa lapsuutensa vanhoja leluja – joillain jopa omien vanhempiensa aikaisia. Erityisen kestäviä ovat puulelut, jotka voisi hyvin hoidettuna sanoa olevan ikuisia. Mutta kuka osaa tarkalleen sanoa, millä maalilla nuo vuosikymmenien ikäiset puulelut on käsitelty? Tai vaikka maalin ehkä tietäisikin, niin aivan tarkkoihin sisältötietoihin ei varmasti kenelläkään enää riitä tietokanta.Vanhan puulelun voi huoletta ottaa juniorin leikkeihin – hiomalla vanhan maalin huolellisesti pois sekä käsittelemällä sen uudelleen turvallisilla ja myrkyttömillä pintakäsittelyaineilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton