• Etusivu
  • Talo

Talvirakentamisen yllättävät edut – huomioi nämä seikat

Kaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Julkaistu 17.11.2023Päivitetty 07.12.2023
Talo talvella

© Honkarakenne

Talvella rakentaminen – ihan mahdotonta ja järjetöntä puuhaa? Rakentamisen ei tarvitse ajoittua vain ja ainoastaan kesäaikaan. Talveen ajoittuvassa rakentamisessa on saavutettavissa etuja, joita ei kesän aikana ole mahdollista hyödyntää. Mutta miksi näin? Mitä hyötyä talvirakentamisesta voi olla verrattuna kesäaikaan ja mitä kannattaa huomioida? Käymme tässä artikkelissa läpi asioita, joita on hyvä huomioida.

1. Talviaikana rakentaessa parhaiden ammattilaisten saatavuus on parempaa

Kesällä kelien parantuessa ja lämpötilan noustessa innostutaan usein rakentamaan sekä remontoimaan ja useat ajoittavatkin myös talonrakentamisen ja muut rakennusprojektit kesäaikaan.

Parhaat ammattilaiset ja osaajat ovat kiinnitettyinä koko kesän, kun taas talvella kysynnän hiipuessa tilanne on täysin päinvastainen. Kun ajoittaa rakennusprojektin talvikauteen, paranevat mahdollisuudet saada parhaat tekijät projektille.

Tekijöistä voi olla myös kokonaisuudessaan pulaa kesäaikana, jolloin projekti voi pahimmissa tapauksessa venyä osaajapulan takia. Talvikaudella pienenee siis riski myös projektin venymiselle osaavien tekijöiden puuttumisen johdosta.

Hirsirakentaja

© Honkarakenne

2. Talviaikana rakennusvalvonnassa ei ole vastaavaa ruuhkaa kuin keväällä

Koska kesä on rakentamisen sesonkia, myös rakennusvalvonnat ruuhkautuvat kesän kynnyksellä eli keväällä rakennuslupien hakumäärän nousemisen johdosta.

Talvirakentajana voi välttää pitkät odotusajat, koska asiointi on sesongin ulkopuolella. Näin lupaprosessit eivät välttämättä aiheuta erityisiä viiveitä itse rakentamiseen.

3. Kylmät talviolosuhteet ovat otollisia puu- ja hirsirakentamiselle

Kylmä ilma sitoo huomattavasti vähemmän kosteutta kuin lämmin ilma eli suhteellinen kosteus on talvella pieni. Talven ollessa normaali ja kuiva, se tarjoaa erinomaiset sääolosuhteet puu- ja hirsirakentamiselle, koska puurakenteet pysyvät kuivempina kuin kesäaikaan.

Lumi pitää myös hirret puhtaina, eikä siitepöly pääse laskeutumaan hirsien päälle.

Rakentaminen voi olla oikeilla varusteilla jopa miellyttävämpää pienellä pakkasella kuin paahtavassa ja kuluttavassa kesähelteessä. Kylmissä olosuhteissa saa varusteita lisää päälle, kun taas kesäkuumalla on hankalampaa vähentää varustusta jos on erityisen kuuma.

On hyvä huomioida myös logistiikan järjestäminen tontille ja etenkin sen ajoittaminen. Raskaammalle kuljetuskalustolle talven kantava maaperä voi antaa joissain tapauksissa paremmat mahdollisuudet päästä erityisesti hankalalle tontille verrattuna keväiseen tai kesäiseen märkään ja huonosti kantavaan maaperään.

Villa Mustalahti, Espoo

© Honkarakenne

+ Voisiko Suomen suven hienot kelit viettää mökkeillen ja vapaa-aikaa viettäen kuin raksahommia tehden?

Suomen suvi on tunnetusti lyhyt, mutta kaunis – tai ainakin siltä se voi tuntua! Voisiko sitä pitkään odotettua kesäaikaa käyttää vapaa-ajasta ja hienoista keleistä nauttimiseen kuin raksahommissa paiskimiseen? Hyödynnä siis talviaika rakentamiseen, maalaa talo ulkoa keväällä ja kesällä voikin viettää grillijuhlat omassa uudessa kodissa tai mökillä!

Info

Info

Hyödynnä tuhansien eurojen etu talvirakentajalle!

Honkarakenteella on asennus on talvietuna erikoishintaan. Erikoishinta koskee uusia kauppoja, joissa toimitus viimeistään 30.4.2024.

Lisäksi Honkarakenne tarjoaa syksyn 2023 uusiin hirsitalokauppoihin hintaturvan, joka suojelee muun muassa rakennusmateriaalien hinnan nousun varalta.

Honkarakenne takaa hinnan, kun teet tilauksen 31.12.2023 mennessä ja toimitus on 30.4.2024 mennessä.

Talvirakentajan edut lyhyesti:

  • Saat tuntuvan alennuksen asennuksesta
  • Vältät ruuhkat rakennusvalvonnassa
  • Saat parhaat ammattilaiset käyttöösi, kun valittavanasi on laajempi joukko osaajia kuin kesällä
  • Varmistat, että rakennusprojektisi valmistuu halutussa aikataulussa
  • Projektisi etenee kaikin puolin jouhevasti, kun muut vasta suunnittelevat rakentamista
Honkarakenne Oyj
Talo
talopaketit
suunnittelu
koti
hirsitalot
hankkeen aloitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_78987.jpg
Hirsinen atriumtalo japanilaisella twistillä - tutustu uuteen Honka Haikuun
Naantalin asuntomessuilla ihastuttanut Honka Haiku on moderni skandinaavinen atriumtalo japanilaisella twistillä. Talo on sovitettu tontille herkkää kivikkoista luontoa kunnioittaen, erityisesti sen puita ja kalliota varjellen. Sisustuksessa on käytetty rohkeasti puuta, suojaisalla atriumpihalla on japanilainen puutarha ja saunaosastolla rauhoittava kylpylä, joka on kuin onsen, kuuma lähde. Vähäpäästöiset M1-luokan materiaalit, innovatiivinen aurinkosähköjärjestelmä sekä älykkäät tekniset ratkaisut pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä ja tukevat kestävää tulevaisuutta. Honka Haiku onkin A-energialuokan talo.
20089_13254.jpg
Paras Talo ja Paras Loma-asunto -äänestystulokset
Perinteinen tyyli vetosi Vaasassa ja Eikka-mökki PorissaParas Talo 2008 ja Paras Loma-asunto 2008 äänestyksen tulokset julkistettiin tiistaina Helsingissä. Ratkaisevia tekijöitä tämän kesän molemmissa äänestyksissä olivat kohteiden ulkonäkö sekä tila- ja sisustusratkaisut. Tärkeiksi valintaperusteiksi nousivat myös kohteiden saunatilat ja valoisuus.Porin voittajakohteeksi nousi Reposaaren oman pojan Eino Grönin Eikka-mökki 16,7 prosentin ääniosuudella. Toiseksi tuli Honkarakenne Oyj:n Honka Fregatti ja kolmanneksi Kontiotuote Oy:n Nalle-Duo. Äänestykseen osallistui Vaasassa 6 254 messuvierasta ja Porissa noin 3 764 messuvierasta. Vaasan voittajakohde, Vaasan Ammattiopiston oppilastyönä toteutettu Villa Similä, keräsi 11,4 prosenttia äänistä. Toiseksi sijoittui Weekend House Finlandin Emmi ja kolmanneksi TV-talo.
200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
pihakiveys katutaiteella rudus
Viisi vinkkiä: näinkin voi pihakiviä käyttää
Vaikka pihakivet mielletään ensisijaisesti kulkureittien ja piha-alueen katteena, tarjoaa se paljon muitakin vaihtoehtoja. Luo pihallesi jotain aivan uutta, kuka sanoo että kaiken tarvitse aina olla kuin suoraan aikakauslehdistä. Toteuta rohkeasti sellainen piha kuin itse haluat ja tarvitset.
RR-messut
OMAKOTI-messut tarjosi jälleen tietoa ja vinkkejä – Rakenna & Remontoi -messut lähestyvät
OMAKOTI-messuilla vieraili saman verran kävijöitä kuin vuosi sitten syksyllä. Tärkeitä kasvokkain kohtaamisia toteutui eri hankkeista kiinnostuneiden ja sopivien näytteilleasettajien välillä. Valtaosalla kävijöistä oli joku kodin kunnostamiseen tai energiatehokkuuden parantamiseen liittyvä hanke. Tonttikorttelissa riitti myös kuhinaa. Oman kodin rakentamishankkeitakaan ei ole haudattu, vaikka taloudellinen tilanne on haastava.
Loviisan asuntomessualueelle rakentuu myös Wienerbergerin kohde, Queen´s Stone -pientalo.
Queen´s Stone -kennoharkkotalo Loviisan Asuntomessuille
Vuoden 2023 Asuntomessut järjestetään Loviisan merellisissä maisemissa. Tänne asuntomessualueelle rakentuu myös Wienerbergerin kohde, Queen´s Stone -pientalo. Kennoharkoista rakentuva koti sai nimensä rantaviivassa sijaitsevalta siirtolohkareelta. Samainen lohkare myös inspiroi talon suunnitellutta arkkitehtia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton