• Etusivu
  • Rakentaminen

Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 09.12.2013
201312_37350.jpg

Honka Fusion mahdollistaa hirsitaloon hyvin moderninkin ulkoasun ja erilaisten materiaalien yhdistämisen.

Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.

Tutustu Hongan laajaan valikoimaan
Jätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle

Honka tuo uutta tekniikkaa hirsirakentamiseen

Honka Fusion™ tarjoaa hirsirakentamisen saralle jotain aivan uutta. Kaupunkialueilla rakentamismääräykset saattavat velvoittaa, että omakotitalojen julkisivun on oltava kivipinnoitteinen. Honka Fusion™ on tähän ratkaisu. Painumattoman hirren ansiosta voidaan erilaisia materiaaleja, kuten massiivihirttä, puupaneelia, terästä, kiveä ja suuria lasipintoja, yhdistellä vapaasti. Osa julkisivun seinistä voi olla kiveä ja osa taas massiivipuuta. Tekotapa soveltuu rakenteellisia haasteita sisältäviin ja arkkitehtuuriltaan niukkalinjaisten kohteiden toteutukseen. Honka Fusion™ konseptin painumattoman lamellihirren Honkarakenne lanseerasi alun perin Honka Rock –messutalossa Hämeenlinnassa vuonna 2008.

Hyvinkään asuntomessuilta 2013 tuttu Honka Lumi
Hyvinkään asuntomessuilta 2013 tuttu Honka Lumi

Hyvä sisäilman laatu on tärkeää

Massiivipuu on luonnon materiaali, joka luontaisesti sitoo ja luovuttaa kosteutta. Tämän ansiosta rakennuksissa on tasainen ilmankosteus, jolla on yleisestikin tunnustettuja terveysvaikutuksia. Puun vaikutuksia ihmiseen on tutkittu useissa eri maissa ja esimerkiksi Norjassa, Japanissa, Kanadassa ja Itävallassa tehtyjen tutkimusten perusteella puulla on positiivisia vaikutuksia ihmisen tunnetilaan.

Asuinhuoneiden sopiva kosteustasapaino on yksi tärkeimmistä hyvän sisäilman tekijöistä. Honka-kodin luonnollisesti hengittävä massiivipuinen seinärakenne kykenee tasapainottamaan lämmön ja kosteudenvaihteluita luonnostaan: se päästää vesihöyryn siirtymään vapaasti ilmasta seinärakenteeseen ja takaisin. Näin sisäilman kosteus pysyy optimaalisella tasolla, jossa homeiden ja bakteerien kasvu on vähäisintä.

Jatkuva tuotekehitys on synnyttänyt muun muassa seinärakenteen, jossa höyrynsulkumuovia ei tarvita. Massiivipuu saa siis hengittää luonnollisesti. Lamellihirsien valmistuksessa käytetään liimaa, joka ei estä puun luonnollista hengittämistä eikä päästä haitallisia aineita sisäilmaan. Kun koti on aito massiivipuukoti, on asuminen paitsi terveellinen ja kestävä valinta, myös esteettinen nautinto.

Hyvä sisäilma takaa viihtyvyyden
Hyvä sisäilma takaa viihtyvyyden

Terveellinen, juuri omanlainen Honka-koti

Hongan toiminnassa korkealuokkainen arkkitehtuuri sekä tinkimätön design ovat mukana kaikessa –aina suunnittelusta viimeiseen loppusilaukseen asti. Tavoitteena on luoda esteettinen, käytön ja katseet kestävä kokonaisuus, jossa on hyvä elää ja asua vuosikymmenet.

Toiset pitävät äärimmilleen viedystä ja pelkistetystä ulkonäöstä, toiset taas vastaavasti kaipaavat perinteistä, koristellumpaa ja romanttista ulkoasua. Honka tarjoaa jokaiselle jotakin. Hirsikotien valikoima on laaja ja tarjoaa vaihtoehdon niin perinteiseen kuin moderniinkin makuun.

Moderni hirsirakentaminen tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet suunnitella yksilöllisiin tarpeisiin perustuvia ratkaisuja, ja myös leikkiä persoonallisilla yksityiskohdilla ja eri materiaalien yhdistämisellä. Suurin osa Honka-kodeista suunnitellaankin alusta pitäen asukkaan tarpeiden mukaisesti. Yksilöllisen suunnittelun ohella Honka tarjoaa sarjan valmiiksi suunniteltuja talopaketteja, joiden toteuttaminen on nopeaa ja vaivatonta. Mallivalikoimasta voi myös kerätä ideoita ja vinkkejä, ja muokata niistä omiin tarpeisiin sopivan ratkaisun asiantuntevan ammattilaisen avulla.

3382_198340461_2019121817332.jpg

Laadukkaat hirsihuvilat ja -saunat -osa luontoa ja ympäristöä

Hongan lomakotivalikoima kattaa vaativimmatkin loma-asumisen tarpeet. Kodikkuus sekä toiminnallisuus ovat olleet suunnittelussa kantavana ajatuksena. Merellinen rantahuvila, tunnelmallinen metsästysmaja tai kukkaniityn keskeltä nouseva kesämökki -minne huvilasi tai mökkisi oletkaan unelmoinut, laajasta valikoimasta löytyy sinne ratkaisu.

Modernit hirsitalot suurine ikkunoineen ovat parhaimmillaan tonteilla jossa on oma rauha ja esteettömät näkymät ympäröivään luontoon. Yhä useampi suosii modernia ja pelkistettyä arkkitehtuuria, jossa suuret ikkuna-alat tuovat asumiseen valoa sekä avaruutta. Yksityiskohtien minimalistisuus, selkeät kattolinjat, pulpettikatot ja suuret terassit tekevät näiden talojen tunnelman.

Uudenlaisella rakennustekniikalla toteutetut, perinteiset hirsitalot puhuttelevat lämminhenkisellä tunnelmallaan ja sopivat täydellisesti suomalaiseen luontoon. Perinteistä puutalorakentamista kunnioittavien hirsitalojen julkisivuja hallitsevat ristikkoikkunat ja eri tasoissa polveilevat katot. Myös romanttiset tornit sekä erilaiset puuleikkaukset onnistuvat helposti. Perinteisten hirsirakennusten juuret ovat sukupolvien tarinoissa. Hyvin suunniteltu lopputulos on parhaimmillaan kuin taideteos.

2346_878844450_20131216102947.jpg

Ekologisesti kestävä valinta

Puu on uusiutuva luonnonvara ja kasvaessaan se sitoo hiilidioksidia hidastaen samalla ilmaston lämpenemistä. Kun tarkastellaan keskikokoista hirsirakennusta, löytyy siitä jopa 40-50 kuutiometriä puuta -tämä tarkoittaa jopa 40 tonnia varastoitunutta hiilidioksidia. Tätä ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Puuhankinnassaan Honka on sitoutunut kestävään metsänhoitoon ja saakin näin käyttää hirsitaloissaan PEFC-merkintää. Rakennusmateriaalina massiivihirsi on luja ja materiaalina puu on jo tuhansia vuosia käytetty ja turvalliseksi sekä kestäväksi havaittu. Honka tarjoaa näin pitkäikäisen ja ympäristöystävällisen kodin sekä lomaviettopaikan perheellesi ja seuraaville sukupolville.

Jätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
20141_37539.jpg
Onko unelmissasi oma hirsitalo?
Yhä useampi suomalainen haaveilee omakotitalosta. Välttämättä kivitalo tai perinteinen puurunkoinen ratkaisu eivät tunnu omilta. Moderni hirsirakentaminen tarjoaakin lähes rajattomat mahdollisuudet suunnitella yksilöllisiä ja juuri omiin tarpeisiin kohdennettuja ratkaisuja, leikkiä persoonallisilla yksityiskohdilla ja eri materiaalien yhdistämisellä. Aikaa ja muotivirtausten heilahteluja kestävä Honka miellyttää silmää vielä vuosikymmenienkin päästä.Tutustu Honka omakotimallistoon tästäJätä yhteydenottopyyntö!
20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
20194_57350.jpg
Hiussihti estää hiusten kertymisen suihkukaivoon
Suihkun lattiakaivon puhdistus on monelle vastenmielinen kotityö. Perinteiseen lattiakaivoon hiukset kertyvät tukoksi, joka täytyy ajoittain poistaa. Geberit Cleanline -suihkukourussa tätä tilannetta ei pääse syntymään. Kapean metallikourun kannen alla on kampamainen hiussihti. Se kerää hiukset ennen kuin ne pääsevät kaivoon. Sihdin voi tyhjentää nopeasti vaikka jokaisen suihkun jälkeen. Muita puhdistettavia osia ei ole. Kourun ja kaivon rakenne on suunniteltu niin, että lika ja hiukset huuhtoutuvat suihkuveden mukana pois. Cleanline-suihkukourusta jää lattiaan näkyviin vain kapea teräksen värinen viiva. Saatavana on lisäksi piiloon laatoitettava malli, jossa kourun kannen voi päällystää lattian laatalla.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Maksu- ja rahoitusaikataulu
Toimenpiteet:Rakennuttajatehtävistä vastaava laatii alustavan maksu- ja rahoitusaikataulun ennen urakkapäätöksiä. Maksu- ja rahoitusaikataulu tarkistetaan urakkasopimusten hyväksymisen jälkeen ottaen huomioon sopimusten mukaiset maksuerätaulukot.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Maksu- ja rahoitusaikatauluHyväksyntä:Tilaaja

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton