• Etusivu
  • Talo

Vinkit pienen budjetin kylpyhuoneremonttiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Päivitetty 25.01.2023
20214_70110.jpg

Luonnonmukaisuus jatkuu vahvana trendinä kylpyhuoneissa. Läheinen kytkös luontoon näkyy sekä sisustuksen ilmeessä että vastuullisissa valinnoissa.

Jos kylpyhuoneen rakenteet ovat hyvässä kunnossa, mutta tila tuntuu epäkäytännölliseltä ja nuhruiselta, ilmettä voi kohentaa maltillisellakin budjetilla.

− Käsitys kylpyhuoneremontin budjetista ja mittaluokasta vaihtelee luonnollisesti remontoijan mukaan. Jollekin pieni remontti voi tarkoittaa hyvin kevyttä freesausta ja jollekin kalusteiden vaihtoa. Itse en pidä uudistusta enää pienenä, jos aletaan vaihtaa laattoja, toteaa kotimaisia IDO-tuotteita valmistavan Geberit Oy:n asiakaspalvelija Nina Lehtonen.

Huolellinen suunnittelu auttaa pitämään kustannukset aisoissa. Ensimmäiseksi kannattaa kysyä itseltään, miksi kylpyhuone tuntuu kaipaavan remonttia. Lehtonen neuvoo listaamaan suunnittelun tueksi kysymyksiä: Mikä nykyisessä kylpyhuoneessa ärsyttää tai hankaloittaa arkea? Mitä remontilta toivotaan ja mitä vaaditaan toiveiden toteutumiseen? Mistä ollaan valmiita tinkimään ja mistä ei?
− Jos haluat vähänkään kajota kalusteisiin tai pintoihin, on tärkeää tutkia tila kunnolla. Pieni remontti voi osoittautua turhaksi, jos pian valmistumisen jälkeen pinnan alta paljastuu suurempia ongelmia, kuten kosteusvaurioita. Vedeneristyksen on oltava kunnossa.

Kylpyhuonetuotteet ovat pitkän ajan hankintoja

Kun remontin raamit euroineen on lyöty lukkoon, suunnitelmasta ja budjetista kannattaa pitää kiinni. Oli remontin mittaluokka pieni tai suuri, heräteostoksilla on hintansa.
− Jos budjetti on tiukka, ei kannata enää remontin edetessä ammentaa lisää ideoita vaan luottaa hyvään suunnitelmaan, joka on laadittu lähtötilanteen ja tarpeiden mukaan, Lehtonen toteaa.

Remonttikuluissa säästää sievoisen summan, kun vertailee tarkasti eri tuote- ja materiaalivaihtoehtojen hintoja. Hyväkuntoiset kalusteet ja keramiikka kannattaa hyödyntää uudelleen remontissa.
− Uutta tuotetta ei kannata valita pelkän hinnan perusteella, sillä huonolaatuinen kaluste voi vaatia vaihtoa jo muutaman vuoden kuluttua. Kylpyhuoneen tuotteet ovat niin sanottuja pitkän ajan hankintoja, joissa laatu, varaosien saatavuus ja kotimainen tekninen tuki ovat myös olennaisia valintakriteerejä.

IDO Light on sarja, jossa laatu on yhdistetty saavutettavissa olevaan hintatasoon.
IDO Light on sarja, jossa laatu on yhdistetty saavutettavissa olevaan hintatasoon.

Pienillä muutoksilla voi olla paljon vaikutusta kylpyhuoneeseen

Sujuvan arjen ja kylpyhuoneen ilmeen kannalta ratkaisevan muutoksen saa aikaan jo vaihtamalla kalusteita tai esimerkiksi suihkuverhon suihkuseinään tai lattia-wc:n seinämalliin.
Seinä-wc:n asennuselementin kotelointia voi hyödyntää säilytystasona ja sitä voi myös korostaa vaikkapa kivalla tekstuurilla, mikä tekee paljon tilan ilmeelle, Lehtonen vinkkaa.

Hänen mukaansa pienen budjetin remontissa kompaktit allaskaappipaketit ovat edullinen ja helppo vaihtoehto.
− Esimerkiksi IDO Glow -allaskaappipakettien hinta on edullinen, koska väri- ja kokovaihtoehtoja on tavallista vähemmän. Materiaaliltaan ne ovat yhtä laadukkaita kuin muutkin kalusteemme.

Lue myös:Löydä oma suosikkisi monipuolisista kylpyhuoneen kalustesarjoista

Jos kalusteiden tai wc-istuimen vaihto tuntuu liioittelulta, kylpyhuoneen tunnelmaa voi uudistaa vaihtamalla vain vetimet, pyyhekoukut, peilin tai vaikkapa värillisen kannen wc-istuimeen.
− Viherkasveilla, näyttävällä valaisimella ja kehystetyllä peilillä voi luoda kylpyhuoneeseen trendikästä kodinomaisuutta. Myös uusilla tekstiileillä ja sisustustavaroilla saa jo ihmeitä aikaan, Lehtonen vinkkaa ja muistuttaa myös säännöllisen siivouksen taiasta.
− Posliinituotteiden puhdistus auttaa pitämään lasitteen kiiltävänä ja uudenveroisena.

Vesi- ja sähkötyöt on jätettävä ammattilaiselle

Toteutusvaiheessa kylpyhuoneremontin kuluja saa karsittua tekemällä osan työvaiheista itse, mutta LVI- ja sähkötyöt on aina jätettävä alan ammattilaiselle. Urakasta kannattaa pyytää tarjous etukäteen ja laatia kirjallinen sopimus kuluista, aikataulusta ja vastuista.
− Allaskaapin voi vaihtaa itse, mutta vesikalusteiden asennukseen on hyvä käyttää ammattilaista. Myös peilikaapin sähkökytkentä on turvallisinta jättää ammattilaisen vastuulle. Märkätilassa tulee aina huomioida asuinkohteen mahdolliset määräykset ja kalusteen oikeaoppinen asennus.

Myös asumismuoto vaikuttaa lupa-asioihin.
− Taloyhtiössä asuvan on aina ilmoitettava suunnittelemistaan muutoksista, Lehtonen muistuttaa.

Remontti on suunniteltava harkiten myös omakotitalossa, koska kylpyhuoneen kunto vaikuttaa olennaisesti asunnon arvoon. Hyvin toteutettu remontti voi myöhemmin osoittautua jopa sijoitukseksi.
− Kannattaa aina koota talteen tiedot remontissa käytetyistä materiaaleista. Maalien värikoodit, tapettien nimet, tuotteiden valmistajat ja koodit on hyvä olla tiedossa etenkin mahdollista asunnon myyntiä ajatellen, Lehtonen neuvoo.

Hyväkuntoiseen kylpyhuoneeseen saa tyylikkään muutoksen vain vaihtamalla kalusteet, sillä ne vaikuttavat olennaisesti tilan tunnelmaan ja myös arjen sujuvuuteen.
Hyväkuntoiseen kylpyhuoneeseen saa tyylikkään muutoksen vain vaihtamalla kalusteet, sillä ne vaikuttavat olennaisesti tilan tunnelmaan ja myös arjen sujuvuuteen.
Info

Info

Remontoijan muistilista – näin pidät kustannukset kurissa:

  • Tutki kylpyhuoneen pinnat ja rakenteet huolella.
  • Kartoita tilan kipupisteet ja valitse toteutukseen vain välttämättömät muutokset.
  • Selvitä, riittääkö posliinituotteisiin vain huolellinen puhdistus ja esimerkiksi wc-istuimeen pelkkä kannen vaihto.
  • Tee täsmällinen remonttisuunnitelma ja laadi budjetti huolella.
  • Pysy suunnitelmassa, äläkä sorru heräteostoksiin.
  • Varaa riittävästi aikaa tuote- ja hintavertailuun.
  • Käytä sisustuksessa hyväkuntoisia kierrätystuotteita.
  • Toteuta sallitut vaiheet itse.
  • Hyödynnä kotitalousvähennys töissä, jotka vaativat ammattilaisen.
Geberit Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton