• Etusivu
  • Talo

Asiantuntijan vinkit pieneen kylpyhuoneeseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 17.02.2017Päivitetty 28.09.2023
20172_48325.jpg

Ei ole kylpyhuoneen kokoon katsominen, sillä myös pienestä kylpyhuoneesta saadaan oikeilla ratkaisuilla toimiva ja tehokas. IDO- ja Geberit-asiantuntija Maarit Yltävän vinkeillä onnistut varmasti.

1. Kartoita tarpeesi

Kuinka monta henkilöä kylpyhuonetta käyttää? Mitkä toiminnallisuudet ovat ehdottomia? Usein haasteita aiheuttaa kylpyhuoneessa säilytettävien tavaroiden määrä ja sitä kautta säilytyskalusteille asetetut vaatimukset. Mieti, mitä todella on järkevä säilyttää kylpyhuoneessa. Löytyisikö esimerkiksi lääkkeille jokin muu parempi säilytyspaikka?

2. Valitse oikean kokoiset kalusteet

Pieni on kaunista. Liian isot kalusteet tekevät tilasta ahtaan, joten suosi kapeita ja syvyyssuunnassa vähemmän tilaa vieviä kalusteita. Muista, että seinälle asennetut wc-istuimet ja kalusteet vievät vähemmän tilaa, minkä lisäksi lattian puhdistus helpottuu merkittävästi, kun lattia on vapaa kalusteista.

Esimerkiksi IDO Glow -sarjasta löytyy pesuallaspaketteja, joissa kompakti pesuallas on yhdistetty kätevään alakaappiin. Jos tila ei anna myöten allaskaapille, säilytystilaa saa lisättyä esimerkiksi korkealla seinäkaapilla tai wc-istuimen yläpuolelle asennettavalla pienellä seinäkaapilla tai avohyllyköllä. Myös peilikaappi toimii pienessä tilassa erinomaisesti, koska se lisää osaltaan säilytystilaa.

Lue myös: Putkiremontti tulossa – vanha kylpyhuone uuteen loistoon

20228_79444.jpg

3. Kiinnitä huomiota wc-istuimeen

Pieni kylpyhuone tarkoittaa vähemmän tilaa myös puhtaanapidon näkökulmasta. Viemärin paikasta ja tilan koosta riippuen IDOlta löytyy useita wc-istuinvaihtoehtoja. Esimerkiksi runsaasti tilaa säästävä piilokiinnityksellä asennettava IDO Glow68-seinä-wc, joka on syvyydeltään vain 50,5cm.

IDO Glow -seinä-WC-istuimissa on lisäksi hygieeninen Rimfree ®-teknologia, joten niissä ei ole likaa ja bakteereita keräävää huuhtelukaulusta.

Lue myös: Turha pelko – seinä-wc:n huolto ei tarkoita seinän purkamista

20239_83080.jpg

4. Säästä tilaa suihkuratkaisulla

Pienen kylpyhuoneen suihkuratkaisuksi voi valita mieltymyksistä riippuen yleensä joko suihkukaapin, suihkunurkkauksen tai suihkuovet. Kääntyvät, taittuvat ja liukuvat ovet sopivat pieneen kylpyhuoneeseen usein parhaiten, sillä ne säästävät arvokasta tilaa. IDO Showerama Art -sarjan suihkuratkaisuja on saatavilla laajalla mitoituksella, ja kevyen ilmeensä vuoksi ne tuovat pieneenkin kylpyhuoneeseen upeaa tilantuntua.

Lue myös: Uusi IDO Showerama Art on lähes näkymätön suihkuratkaisu, joka luo kylpyhuoneeseen kevyen ilmeen

5. Sävytä harkiten

Vaaleat sävyt tuovat tilantuntua. Siksi ne ovat tummia sävyjä turvallisempi valinta pieneen tilaan.

Tervetuloa IDO & Geberit Showroomiin!

IDO & Geberit Showroom Vantaalla opastaa ja inspiroi niin pienissä kuin isommissakin kylpyhuonetta koskevissa asioissa.

Näyttely on avoinna seuraavasti:

Ma klo 12.00 - 16.00
Ti klo 12.00 - 16.00
Ke klo 12.00 - 19.00
To klo 12.00 - 16.00
Pe klo 12.00 - 15.00
La klo 10.00 - 15.00

Yhteystiedot ja ajantasaiset aukioloajat löydät täältä. Näyttelyyn voi tutustua myös virtuaalisesti.

Vinkki: ota mukaasi kylpyhuoneen pohjapiirustus, jolloin asiantuntija osaa neuvoa juuri sinulle sopivat tuotteet. Jos kyseessä on taloyhtiön kylpyhuoneremontti, ota mukaasi myös lista valituista tuotteista, jolloin yhteensopivat tuotteet on helpompi valita. Näyttelyssä on esillä lukuisia kalustettuja kylpyhuonekokonaisuuksia, jotka kattavat IDOn ja Geberitin laajan valikoiman.

20239_83167.jpg
20239_83169.jpg
Geberit Oy
Talo
vesiputkistot
putkiremontti
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77245.jpg
Suihkun lattiakaivo osana sisustusta - inspiroidu ja löydä oma suosikkisi
Geberitin CleanLine-malliston linjalattiakaivot tarjoavat toimivaa ja ajatonta estetiikkaa sekä monipuolisia mahdollisuuksia yksilöllisten kylpyhuoneratkaisujen toteuttamiseen niin uudis- kuin remonttikohteissa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
Suomalaiset vedenkäyttäjät pystyvät merkittäviin muutoksiin vedenkulutustottumuksissaan.
Valitse tulevaisuuden tarpeet täyttävä vedenmittausjärjestelmä
Vedenkulutusta on tarpeen vähentää, ja suomalaisilla siihen on varaa hyvinvoinnista tinkimättä. Veden säästämiseen kannustava mittausjärjestelmä antaa muutokseen tarvittavan sysäyksen ja edistää samalla ESG-tavoitteisiin pääsyä.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.
20216_71191.jpg
Pitääkö rättipatterista luopua?
Vaikka uusi asetus on ollut voimassa jo joitain vuosia, löytyy vielä paljon epäselvyyttä siitä, pitääkö rakkaasta rättipatterista luopua seuraavan taloyhtiön remontin yhteydessä.Omataloyhtiö.fi Kysy, vastaamme -palveluun tullut kysymys summaa hyvin asukkaiden yhden huolen liittyen rättipattereiden asennukseen. Kyseisessä taloyhtiössä oli käynnissä putkiremontti, jossa kaikkiin kylpyhuoneisiin oli tarkoitus asentaa kuumaan käyttöveteen kytketty rättipatteri. Uusiin asuntoihinhan sellaista ei enää saa asentaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton